Lennon Geboortekaartje naam Lennon u2

Betekenis Lennon

Geliefde, Afstammeling Van Leannán
Meer informatie

Geslacht

Lennon wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Lennon is Iers

Naamsopbouw

Lennon is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter L en is opgebouwd uit 2 klinkers (e, o) en 4 medeklinkers (l, n, n, n).

Populariteit van de naam Lennon

Lennon is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Lennon tussen 2013 en 2023. De naam Lennon is minder populair geworden.

 • Lennon is 50x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 9x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Lennon

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

De naam Lennon is zowel een jongensnaam als een meisjesnaam, van Engelse, Ierse oorsprong en betekent "geliefde". De naam Lennon is verengelst van het Ierse Ó Leannáin (“afstammeling van Lover (leannán)”) en van Ó Lionáin (“afstammeling van Blackbird (Lonán)”). De naam is in de Verenigde Staten en Canada een echte unisex naam, in ongeveer de helft van de gevallen is het de naam voor een zoon, in de andere helft voor een dochter. In de UK is het bijna altijd een jongensnaam. In Nederland, België en Denemarken is het ook altijd een jongensnaam. In Argentinië dan weer altijd een naam voor een dochter. Lennon is ook een gemeente in Frankrijk, en een town in Michigan. Een groeiend aantal spraakmakende (en andere) ouders, met name in de VS, kiezen ervoor om hun muzikale idolen te eren, zoals Hendrix, Presley, Jagger en nu Lennon, een Ierse naam voor zowel meisjes als jongens met een geweldige betekenis op vele niveaus. Lennon viel voor het eerst op toen Liam Gallagher en Patsy Kensit de naam in 1999 voor hun zoon gebruikten, en zanger-muzikant Adam Pascal volgde twee jaar later hun voorbeeld. Meest recentelijk kan de YouTube-sensatie en ster van de populaire tv-show Nashville, Lennon Stella, worden gecrediteerd voor de populariteit van deze naam onder meisjes. Bekende dragers van de naam zijn zangeres Lennon Murphy, actrice Lennon Parham en zangeres en actrice Lennon Ray Louise Stella. Natuurlijk is de voornaam Lennon afkomstig van de achternaam Lennon. En daarvan zijn er heel veel bekende dragers, en maar 1 de allerbekendste, en dat is John Lennon. Lennon "Lennie"/"Len" Walker is 1 van de hoofdpersonages in 'The Sky is Everywhere' van Jandy Nelson.

Beroemdheden met de naam Lennon

Lennon Murphy
Muzikante

Lennon Anne Murphy is een Amerikaanse singer-songwriter en producer. Ze is vernoemd naar muzikant John Lennon.

John Lennon
Muzikant

John Winston Ono Lennon MBE (geboren als John Winston Lennon), (Liverpool, 9 oktober 1940 – New York, 8 december 1980) was een Engels popmusicus, vredesactivist en oprichter van de Liverpoolse groep The Quarrymen, die na enkele wijzigingen in de bezetting evolueerde tot The Beatles. Samen met Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr had Lennon met deze groep een belangrijke rol in de popmuziek.

Muziek met de naam Lennon

The Lennon Sisters
Artiest: Band

The Lennon Sisters is een Amerikaanse zanggroep bestaande uit 4 zussen. Dianne (1 december 1939), Peggy (8 april 1941), Kathy (2 augustus 1943) en Janet (15 juni 1946). Ze zijn alle vier geboren in Los Angeles. Het originele viertal bestond uit de vier oudste van 12 zussen in de familie. In 1992 ging Peggy met pensioen en kwam haar jongere zus Mimi voor haar in de plaats. Ook Dianne ("Dee Dee") ging met pensioen. De groep was een vaste gast in het wekelijkse tv-programma The Lawrence Welk Show. De huidige groep bestaat uit Mimi, Janet en Kathy. Jongere broers Kipp & Pat vormen de band Venice samen met hun neven Mark en Michael

Films met de naam Lennon

Imagine: John Lennon (1988)

Deze biografie werd gemaakt van de bijna 240 uur video- en filmopnamen die John en Yoko zelf schoten tijdens Johns leven. Het archiefmateriaal is herwerkt tot een biografie. Ze omvat onder andere een soundtrack met 36 nummers en zeer persoonlijke en intieme opnamen die nooit eerder aan het publiek vertoond werden.

Geografie met de naam Lennon

Plaats: Lennon (Michigan)

Lennon is een plaats (village) in de Amerikaanse staat Michigan, en valt bestuurlijk gezien onder Genesee County en Shiawassee County.

Gemeente: Lennon

Lennon is een gemeente in het Franse departement Finistère (regio Bretagne) en telt ongeveer 650 inwoners. De plaats maakt deel uit van het arrondissement Châteaulin.

Namen die lijken op Lennon

Lennox

Hoe spel ik de naam Lennon?

Internationaal alfabet

 • L Liverpool
 • E Edison
 • N New York
 • N New York
 • O Oslo
 • N New York

Nederlands alfabet

 • L Lorenzo
 • E Eva
 • N Naomi
 • N Naomi
 • O Omar
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • L Lima
 • E Echo
 • N November
 • N November
 • O Oscar
 • N November

Zo spel je Lennon met gebarentaal.

gebarentaal letter l
gebarentaal letter e
gebarentaal letter n
gebarentaal letter n
gebarentaal letter o
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Lennon in braille

l
e
n
n
o
n

Zo sein je Lennon in morsecode

· — · ·
·
— ·
— ·
— — —
— ·

Zo sein je Lennon met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter l
nautische vlag letter e
nautische vlag letter n
nautische vlag letter n
nautische vlag letter o
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Lennon bekijken?

Top 4 unisex met een L

Top 6 unisex met 6 letters