Riana Geboortekaartje naam Riana m2

Betekenis Riana

Koningin, godin, puur (van Welshe Rhiannon) Zoete basilicum, Aroma (van rā'iḥāh (رائِحَة))
Meer informatie

Geslacht

Riana wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Riana is Arabisch, Keltisch en Onbekend.

Riana is afgeleid van de naam Rihanna

Naamsopbouw

Riana is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter R en is opgebouwd uit 3 klinkers (i, a, a) en 2 medeklinkers (r, n).

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Riana maak je ook deze 3 babynamen:

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Riana

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Riana is een mooie meisjesnaam. Meest waarschijnljink is de naam Riana afgeleid van Rianna, of Rianne. En de naam Rianna is afgeleid van de Welshe naam Rhiannon, wat 'Grote koningin' of "goddelijk vrouwelijk" betekent en het meest wordt geassocieerd met Rhiannon, een semi-mythische Welshe koningin uit de donkere tijd (volgens sommigen een Keltische godin), prominent aanwezig in Welshe teksten zoals de Mabinogi. in het Welsh. In de Welshe mythologie was Rhiannon de godin van de vruchtbaarheid en de maan. In de Welshe mythologie was Rhiannon de godin van de vruchtbaarheid en de maan. Volgens een andere versie is de naam Riana een korte vorm van de naam Rihanna, die verschillende versies van oorsprong heeft. Rihanna, Rhyanna (Rhianna, Rhiannon; Arabisch: ريحـانة, Rīḥāna, Rayḥāna) is in ieder geval een vrouwelijke voornaam van Welshe en Arabische oorsprong. Rayhana of Reyhana ( Arabisch : رَيْحَانَة rayḥānah ), ook wel gespeld als Rayhaana , Reyhaana , Rihana , Rihaana , is allereerst een Arabische vrouwelijke voornaam die vernoemd is naar de kruidplant basilicum. De naam kan echter mogelijk zijn afgeleid van het zelfstandig naamwoord rā'iḥāh (رائِحَة) dat "geur, aroma, reuk, geur" ​​of "geur of parfum" of "schil van een vruchtenschil" betekent.Meestal wordt aangenomen dat Rihanna, Rhian, Rhiana verschillende varianten met dezelfde naam zijn. Er is een variant op het schrijven van de naam Rihan door de letter "e" - Reana. Tegelijkertijd is de naam Riana een korte vorm voor veel vrouwelijke namen: Mariana (Marianna), Cupriana (Kupriana), Adriana, Floriana, Ariadne, Valeriaan (Valeria), Victoriana (Quiz), Ariana. De naam van Ryan wordt ook gebruikt, ongeacht de bovenstaande namen. De mannelijke naam met betrekking tot Rihan is Rian (Ryan, Ryan) of Rihan (Ryan). De naam Riana is wat minder populair dan de naam Rianna, maar daarmee natuurlijk wel meer speciaal. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de Belgische voetbalster Riana Nainggolan en de Zuid Afrikaanse schrijfster Riana Scheepers.

Beroemdheden met de naam Riana

Riana Nainggolan
Voetbalster

Riana Nainggolan (Antwerpen, 3 mei 1988) is een Belgische voetbalster, die uitkwam voor Kontich en RES Roma. Sinds 2016 speelt ze in Italiaanse futsal teams met als laatste gekende team CUS Cagliari. In 2015 kwam ze éénmaal uit voor het nationale voetbalelftal tijdens de Cyprus Women's Cup.

Riana Nel
Zangeres

Riana Nel is een Namibische zangeres en songwriter. Nadat ze opgroeide in Windhoek, verhuisde ze naar Pretoria, Zuid-Afrika, om haar carrière te beginnen.

Riana Scheepers
Schrijfster

Riana Scheepers is een Afrikaanse auteur. Ze promoveerde aan de Universiteit van Kaapstad. Ze schrijft kinderboeken, korte fictie en poëzie.

Kunst met de naam Riana

Illusionist.: The Sacred Riana

Marie Antoinette Riana Graharani (geboren 13 juli 1992), beter bekend als The Sacred Riana, is een Indonesische goochelaar en illusionist die vooral bekend staat om haar optreden als een bizarre illusionist.

Namen die lijken op Riana

Diana   -   Kiana   -   Liana   -   Qiana   -   Raina   -   Raine   -   Rana   -   Ratna   -   Reina   -   Reine   -   Reyna   -   Rhona   -   Rían   -   Rianna   -   Rianne   -   Roan   -   Roana   -   Rune

Hoe spel ik de naam Riana?

Internationaal alfabet

 • R Roma
 • I Italia
 • A Amsterdam
 • N New York
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • R Ruben
 • I Iris
 • A Ali
 • N Naomi
 • A Ali

NAVO-alfabet

 • R Romeo
 • I India
 • A Alfa
 • N November
 • A Alfa

Zo spel je Riana met gebarentaal.

gebarentaal letter r
gebarentaal letter i
gebarentaal letter a
gebarentaal letter n
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Riana in braille

r
i
a
n
a

Zo sein je Riana in morsecode

· — ·
· ·
· —
— ·
· —

Zo sein je Riana met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter r
nautische vlag letter i
nautische vlag letter a
nautische vlag letter n
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Riana bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een R

Top 10 meisjesnamen met 5 letters