Nicky Geboortekaartje naam Nicky u2

Betekenis Nicky

Overwinnaar, Overwinnaar Met/van Het Volk (uit de Griekse woorden ‘nikè’ of ‘overwinning’ en ‘laos’, wat ‘volk’ betekent.)
Meer informatie

Geslacht

Nicky wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Nicky is Grieks

Nicky is afgeleid van de naam Nicolaas

Naamsopbouw

Nicky is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter N en is opgebouwd uit 1 klinkers (i) en 4 medeklinkers (n, c, k, y).

Populariteit van de naam Nicky

In de grafiek zie je de populariteit van de naam Nicky tussen 1983 en 2005. De naam Nicky is minder populair geworden.

 • Nicky is 10x gegeven als voornaam in 2005

Like

Deze naam is 5x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Nicky

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Nicky is een mooie, korte en hippe jongensnaam en meisjesnaam. In de meeste landen geven ouders de naam overwegend aan een zoon. Maar bijvoorbeeld in België en Australië is het meer een typische jongensnaam. Varianten van de naam zijn onder meer Nicki, Nikki en Nikkie, eigenlijk ook allemaal uniseks namen. Als meisjesnaam kan het een verkorte variant zijn op de naam Nicole. En die naam komt uiteindelijjk van Nicolaas. Ook als jongensnaam komt de naam vaak voort uit namen met Nick of eigenlijk het Griekse Nike in de naam. Nicolaas is een jongensnaam die is samengesteld uit de Griekse woorden ‘nikè’ of ‘overwinning’ en ‘laos’, wat ‘volk’ betekent. De volledige naam betekent dus ‘overwinnaar van het volk’. In Nederland geven ouders de naam 2 van de 3 keer aan een jongen, in België is dat vaak net andersom. Bekende dragers van de naam vind je overal. En vaak heten de mensen vaak eigenlijk Nicolas of Nicole. Nicky Byrne van de popgroep Westlife heet bijvoorbeeld voluit Nicholas Bernard James Adam "Nicky" Byrne. Motor race kampioen Nicky Hayden heet voluit Nicholas "Nicky" Patrick Hayden. De Vlaamse actrice Nicky Langley heet eigenlijk Nicole Langley. De actrice Nicky Hilton (zus van Paris Hilton) heet voluit Nicholai Olivia Hilton. De Australische actrice Nicky Whelan heet wel gewoon Nicky. In Nederland kennen we onder meer de voetballer Nicky Hofs en DJ Nicky Romero.

Beroemdheden met de naam Nicky

Nicky Langley
Actrice

Nicole (Nicky) Langley (1954) is een Vlaamse actrice en schrijfster van Amerikaanse origine. Haar bekendste rol is die van Oma Fonkel in Mega Mindy. Behalve actrice is Langley ook schrijfster. Ze schreef onder andere een boek over het waargebeurde verhaal Malou over zuster Marie Louise Habets en het boek Het Elfde Gebod.

Nicky Hilton
Actrice

Nicholai Olivia Hilton is een Amerikaans model en erfgename van de Hilton-hotelketen. Hilton is de tweede van vier kinderen. Zij en haar zus Paris staan bekend om hun luxueuze levensstijl, alhoewel Nicky Hilton over het algemeen minder in de schijnwerpers staat

Nicky Haiden
Motorcoureur

Nicholas "Nicky" Patrick Hayden (Owensboro, 30 juli 1981 – Cesena, 22 mei 2017) was een Amerikaans motorcoureur. Hij werd in 2006 wereldkampioen in de MotoGP-klasse. Zijn bijnaam was The Kentucky Kid.

Nicky Hofs
Voetballer

Nicky Hofs (Arnhem, 17 mei 1983) is een Nederlands voetbalcoach en voormalig voetballer. Als speler stond Hofs het grootste gedeelte van zijn loopbaan onder contract bij Vitesse (3 periodes) en Feyenoord, waarmee hij in 2008 de nationale beker pakte. Daarnaast speelde hij één interland voor het Nederlands elftal. Na zijn spelerscarrière werd Hofs trainer. Hofs is een neef van de voormalig voetballers Bennie en Henk Hofs. Inhoud

Nicky Byrne
Zanger

Nicholas "Nicky" Bernard James Adam Byrne (Dublin, 9 oktober 1978) is een Ierse zanger. Byrne komt uit een erg muzikaal gezin. Hij zag een advertentie voor een jongensband en heeft hierop gereageerd. Samen met Bryan werd hij uitgekozen om Shane, Kian en Mark te komen vergezellen in een nieuwe band met 3 leden uit de oude band IOU, Westside zou de band heten, later werd deze veranderd naar Westlife omdat er al een andere band met deze naam bestond. In januari 2016 werd Byrne door de Ierse openbare omroep geselecteerd om zijn vaderland te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2016, gehouden in de Zweedse hoofdstad Stockholm. Daar trad hij aan met het nummer Sunlight, maar daar strandde hij in de halve finale.

Nicky Romero
DJ

Nicky Romero, artiestennaam van Nick Rotteveel (Amerongen, 6 januari 1989), is een Nederlandse dj en muziekproducer.

Boeken met de naam Nicky

Dit is Nicky warhoofd of wonderkind
Auteur: R. van der Veen

Dit is Nicky! warhoofd of wonderkind? Nicky is een enorm warhoofd. Hoe ze ook haar best doet om iets te leren, ze vergeet het meteen of ze halt alles door elkaar. Nicky baalt. Kon ze nou maar beter leren... Was ze maar Moniek Duyventack, die alles onthoudt wat ze leest. Moniek is een wonderkind: ze is pas 11 jaar en het slimste gothic meisje van heel Nederland. Nicky wil haar wel eens ontmoeten! Ze gaat met haar vriendinnen naar de boekhandet waar Moniek haar eigen boek signeert. Maar als Nicky oog in oog staat met Moniek, krijgt ze een wel heel bijzondere verrassing...

Films met de naam Nicky

Little Nicky (2000)

Little Nicky is een Amerikaanse komische film uit 2000. Onder de regie van Steven Brill met in de hoofdrollen Adam Sandler, Patricia Arquette, Harvey Keitel en Blake Clark. Little Nicky is de zoon van de duivel. Die wil met pensioen maar geen van zijn zonen zijn capabel genoeg om zijn baan over te kunnen nemen. Wanneer als resultaat hiervan twee broers van Nicky de hel verlaten, wordt hij naar de aarde gestuurd om ze terug te vinden.

Namen die lijken op Nicky

Nick   -   Nyck   -   Ricky   -   Vicky

Hoe spel ik de naam Nicky?

Internationaal alfabet

 • N New York
 • I Italia
 • C Casablanca
 • K Kilogramme
 • Y Yokohama

Nederlands alfabet

 • N Naomi
 • I Iris
 • C Celine
 • K Kevin
 • Y Yfke

NAVO-alfabet

 • N November
 • I India
 • C Charlie
 • K Kilo
 • Y Yankee

Zo spel je Nicky met gebarentaal.

gebarentaal letter n
gebarentaal letter i
gebarentaal letter c
gebarentaal letter k
gebarentaal letter y

Zo schrijf je Nicky in braille

n
i
c
k
y

Zo sein je Nicky in morsecode

— ·
· ·
— · — ·
— · —
— · — —

Zo sein je Nicky met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter n
nautische vlag letter i
nautische vlag letter c
nautische vlag letter k
nautische vlag letter y

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Nicky bekijken?

Top 3 unisex met een N

Top 20 unisex met 5 letters