Kim Geboortekaartje naam Kim u2

Betekenis Kim

Jahweh Richt Op (van Joakim), Oorlogsleider, Krijger
Meer informatie

Geslacht

Kim wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Kim is Engels

Naamsopbouw

Kim is een korte naam en bestaat uit 3 letters. De naam begint met de letter K en is opgebouwd uit 1 klinker (i) en 2 medeklinkers (k, m).

Populariteit van de naam Kim

Kim is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Kim tussen 1972 en 2023. De naam Kim is minder populair geworden.

 • Kim is 16x gegeven als voornaam in 2023

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Kim maak je ook deze babynaam:
Mik

Like

Deze naam is 7x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Kim

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Kim is een mooie meisjes en jongensnaam. De betekenis van de naam “Kim” is verschillend in verschillende talen, landen en culturen en heeft meerdere mogelijk dezelfde of verschillende betekenissen. We hebben Kim een Engelse oorsprong gegeven, en daar was het oorspronkelijk een jongensnaam. In Engelstalige landen was Kim altijd een jongensnaam, als verkorting van de naam Kimball, en is het tegenwoordig bijna altijd een meisjesnaam. Vaak als verkorte versie van de naam Kimberley. In de Scandinavische landen, zoals Noorwegen, Zweden en Denemarken, is het bijna altijd een jongensnaam, als verkorte versie van de naam Joakim. In Frankijk meestal een meisjesnaam en in Brazilië dan weer bijna altijd een jongensnaam. En in Vietnam weer altijd een meisjesnaam.... Ouders die van het korte, zoete geluid van Kim houden, kunnen kiezen voor een keuze zoals Sam, Lou of Belle. De naam is onder meer bekend geworden door Rudyard Kiplings 'Kim' (1901). In dat boek is Kim een mannelijke naam en een verkorting van Kimball (Kimball O'Hara, de Ierse held). Het boek is ondertussen 3 keer verfilmd. Als filmsterrennaam: Kim Novak (vrouwelijk; geboren 1933). Meest bekende Kim van dit moment is waarschijnlijk wel Kim Kardashian. In Nederland kennen we model Kim Feenstra en Kim Noorda. In België natuurlijk toptennister Kim Clijsters. En wist je dat de lijn op de horizon de Kim heet? En dat de Kim een deel van een scheepsromp (overgang van de scheepsbodem naar zijden) is?

Beroemdheden met de naam Kim

Kim Campbell
Minister President

Avril Phaedra Douglas "Kim" Campbell is een Canadees politicus en de 19e minister-president van Canada van 25 juni 1993 tot 4 november 1993. Zij is tot nu toe de enige vrouwelijke minister-president van Canada. Campbell groeide op in Brits-Columbia en studeerde aldaar politieke wetenschappen en later rechten.

Kim Rhode
Atlete

Kimberly ("Kim") Susan Rhode (Whittier, 16 juli 1979) is een Amerikaanse schutter. Ze nam zesmaal deel aan de Olympische Spelen en won hierbij in totaal zes medailles tijdens deze zes verschillende edities. Rhode is daarmee mede-recordhouder.

Kai
Zanger

Kim Jong-in, beter bekend als Kai, is een Zuid-Koreaanse zangeres, model, acteur en danseres. Hij is lid van de Zuid-Koreaans-Chinese jongensgroep Exo, de subeenheid Exo-K en de Zuid-Koreaanse supergroep SuperM. Hij debuteerde als solist in november 2020 met de release van zijn extended play, Kai.

Kim Noorda
Model

Kim Noorda (Amsterdam, 22 april 1986) is een internationaal bekend Nederlands fotomodel. Haar modellencarrière begon in 2003 nadat ze werd ontdekt door talent scout Wilma Wakker. Ze wordt vertegenwoordigd door modellenbureaus DNA Model Management, Viva Models, Why Not Models en Wilma Wakker en is het gezicht van Bulgari, Omnia en het Crystalline-parfum. Noorda is al gefotografeerd door Peter Lindbergh en loopt modeshows voor Chanel, Burberry, Prada, en Dolce & Gabbana. Zij verscheen op de covers van Vogue (Brazilië en Rusland), Vogue Beauty (Japan), Madame Figaro, D, Marie Claire (Italië), Elle (Nederland), en Avantgarde (Nederland).

Kim Clijsters
Tennis speler

Kim Antonie Lode Clijsters (Bilzen, 8 juni 1983) is een Belgisch voormalig tennisster. Ze is een voormalig nummer 1-speelster. Haar belangrijkste overwinningen waren drie WTA Finals (2002, 2003, 2010) en vier grandslamtitels, 1x Australian Open (2011) en 3x US Open (2005, 2009, 2010). In 2001 won Clijsters met België de Fed Cup door in de finale Rusland te verslaan. Ze haalde ook de wereldpers in 2009 door als eerste moeder de US Open te winnen. Clijsters is de dochter van voormalig voetballer Lei Clijsters en voormalig turnster Els Vandecaetsbeek.

Kim Yuna
Schaatster

Kim Yuna is een Zuid-Koreaanse kunstschaatsster die in 2010 olympisch kampioene werd en in 2009 en 2013 wereldkampioene. Na de Olympische Spelen van 2014, waar ze tweede werd, zei ze de wedstrijdsport vaarwel. Kim stond bekend om haar technisch perfecte sprongen en haar uiterst elegante en muzikale dansvaardigheden.

Kim Feenstra
Model

Kim Feenstra (Groningen, 23 augustus 1985) is een Nederlands actrice, fotomodel en fotografe. Ze speelt onder meer in de films Van God Los en Verliefd op Ibiza.

Kim Kötter
TV-persoonlijkheid

Kim Kardashian
TV-persoonlijkheid

Kimberly Noel Kardashian is een Amerikaanse televisiepersoonlijkheid. Van 2007 tot 2021 nam Kim deel aan de realityserie Keeping Up with the Kardashians, waarin het dagelijks leven van Kardashian en haar directe familie wordt gevolgd, de spil van het commerciële imperium van de familie Kardashian.

Boeken met de naam Kim

Kim en Eefke op avontuur in Vitelibie
Auteur: Huub Truijen

Kim en Eefke zijn twee hartsvriendinnen. Ze zitten op basisschool 'De Dobbelsteen'. Eefke is pas in het dorp komen wonen, in een huis dat in het dorp bekend staat als het spookhuis. Als ze samen op woensdagmiddag op zolder gaan spelen ontdekken ze een oude zeemanskist. In die kist vinden ze een raadsel. De kist en de oplossing van het raadsel brengt ze naar een fantasieland, Vitelibie genaamd. Ze ontmoeten er de Diedeledokies, waarmee ze een geweldige tijd beleven. Ze hebben zoveel plezier, dat ze de tijd helemaal vergeten … Plotseling ontdekken ze, dat ze niet meer terug naar huis kunnen. Gelukkig weet de oude en wijze Opaledokie raad. Via een spannend avontuur, waarbij ze reus Kloris Klappertand om de tuin moeten leiden, ontdekken ze uiteindelijk hoe ze weer naar huis kunnen komen. De hulp van één van de wezentjes, Piepeledokie genaamd, kan daarbij niet gemist worden.

Kim
Auteur: Wim Swerts & Vanas

Kim is een vedettestrip gebaseerd op de Belgische toptennisster Kim Clijsters. Na het winnen van verschillende tennistoernooien en na haar prestaties in de Fed Cup, kreeg Kim Clijsters een eigen stripreeks. De reeks kende zijn begin in 2004. De reeks werd getekend door striptekenaarsduo Wim Swerts & Vanas. Hec Leemans nam de scenario's voor zijn rekening. De strips werden uitgegeven door de Standaard Uitgeverij.

Kim
Auteur: Rudyard Kipling

Kim is spionage- en schelmenroman van de Britse schrijver en Nobelprijswinnaar Rudyard Kipling, gepubliceerd in 1901. Deze roman werd opgenomen in de lijst Modern Library 100 Beste Romans, kwam op plek 159 van The Big Read en is drie maal verfilmd. Het verhaal speelt in het einde van de 19e eeuw in Brits-Indië en gaat over The Great Game, het strategische conflict tussen het Britse Rijk en het Keizerrijk Rusland om de macht over Centraal-Azië. Dankzij dit boek raakte de term The Great Game in zwang. In het boek wordt een spel gespeeld dat nadien bekend zou worden als Kim's Game en dat dient om het geheugen en het observatievermogen te trainen.

Films met de naam Kim

Kim (1950)

Kim is een avonturenfilm uit 1950, gemaakt in Technicolor door Metro-Goldwyn-Mayer. Het werd geregisseerd door Victor Saville en geproduceerd door Leon Gordon naar een scenario van Helen Deutsch, Leon Gordon en Richard Schayer, gebaseerd op de klassieke gelijknamige roman uit 1901 van Rudyard Kipling.

Geografie met de naam Kim

Plaats (Town): Kim (Colorado)

Kim is een plaats (town) in de Amerikaanse staat Colorado, en valt bestuurlijk gezien onder Las Animas County. Er wonen ongeveer ... 50 mensen!

Lijn op de horizon: Horizon lijn = Kim

De horizon (Oudgrieks: ὁρίζων, begrenzende), ook kim of (gezichts)einder genoemd, is de denkbeeldige lijn tot waar men het aardoppervlak kan zien, als het zicht niet wordt belemmerd door een skyline van gebouwen, heuvels, bomen. Het is de lijn waar het aardoppervlak en de lucht elkaar lijken te raken. De zichtbare horizon is afhankelijk van de (oog)hoogte van de waarnemer en kan beschouwd worden als een cirkel op het aardoppervlak waar de raaklijnen uit het oog van de waarnemer het oppervlak raken.

Organisaties met de naam Kim

Opleidingsinstituut: Koninklijk Instituut voor de Marine

Het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM) is het opleidingsinstituut voor toekomstige officieren van de Nederlandse Koninklijke Marine (vloot en mariniers) te Den Helder. Vanaf 2005 maakt het KIM deel uit van de Nederlandse Defensie Academie. De wapenspreuk van het KIM luidt "sumus et fore speramus", Latijn voor "wij zijn en hopen te worden". Het adagium is "Kennis is macht, karakter is meer" (de eerste letters van de woorden vormen samen tweemaal het woord KIM).

Namen die lijken op Kim

Jim   -   Kia   -   Kian   -   Kick   -   Kiet   -   Kik   -   Kiki   -   Kimberley   -   Kimberly   -   Kimi   -   Kimiko   -   Kimo   -   Kira   -   Kit   -   Kito   -   Pim   -   Tim

Hoe spel ik de naam Kim?

Internationaal alfabet

 • K Kilogramme
 • I Italia
 • M Madagaskar

Nederlands alfabet

 • K Kevin
 • I Iris
 • M Mila

NAVO-alfabet

 • K Kilo
 • I India
 • M Mike

Zo spel je Kim met gebarentaal.

gebarentaal letter k
gebarentaal letter i
gebarentaal letter m

Zo schrijf je Kim in braille

k
i
m

Zo sein je Kim in morsecode

— · —
· ·
— —

Zo sein je Kim met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter k
nautische vlag letter i
nautische vlag letter m

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Kim bekijken?

Top 9 unisex met 3 letters