Zenne Geboortekaartje naam Zenne u2

Betekenis Zenne

Waar, Waarheid (van oud Noorse Sannr), Kracht van Jupiter, rivier
Meer informatie

Geslacht

Zenne wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Zenne is Germaans, Nederlands en Perzisch.

Naamsopbouw

Zenne is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter Z en is opgebouwd uit 2 klinkers (e, e) en 3 medeklinkers (z, n, n).

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Zenne

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Zenne is een jongensnaam en meisjesnaam, een unisex naam dus! De betekenis van de naam Zenne is verschillend in verschillende talen, landen en culturen. De naam heeft meerdere mogelijk dezelfde of verschillende betekenissen. De naam Zenne komt onder meer voor in België, waar ouders de naam meestal aan een zoontje geven. De naam Zenne kan in België ook een variant zijn van de zeer populaire naam Senne. De betekenis is dan mogelijk: Waar, Waarheid. Mogelijk komt de naam uit het Germaans en is het een verkorting van namen die met de Oudnoorse stam 'sannr' begonnen. Dit betekent 'waar' of 'waarheid'. De Zenne is ook een rivier in België. Zenne is een oud Germaans of Gallisch woord voor een waterloop. Zenne, sinne en seine zijn afgeleiden terug te vinden in de naam van Belgische en Franse rivieren maar ook in de naam van de gemeente Zonnebeke of de oude naam Sinnebeche. Franstaligen noemen de Zenne trouwens de Seine of Senne. Ook in Nederland weten ouders de naam Zenne goed te vinden. Ouders geven de naam in Nederland 2 van de 3 keer aan een dochter. Zenne is ook een Perzische naam en staat voor vrouwelijkheid. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de acteurs Zenne Necdet en Zenne Poksuz. En Zenne is een mooie parfum van Nishane.

Beroemdheden met de naam Zenne

Zenne Necdet
Acteur

Zenne Necdet is een Turkse acteur. Zenne Necdet is onder meer bekend van de film The Nights of Istanbul (1950).

Films met de naam Zenne

Zenne Dancer (2012)

Zenne Dancer is een film uit 2012 van regisseur Mehmet Binay. De film vertelt de verhalen van drie mannen. Daniel is een Duitse fotograaf in Istanboel, zonder ook maar enige kennis van de Midden-Europese waarden. Can is een flamboyante, trotse mannelijke buikdanser die veel liefde krijgt van zijn familie. Ahmet is een jongeman uit een conservatief gezin, wiens zoektocht naar eerlijkheid en bevrijding een tragische wending krijgt.

Natuurfenomenen

De Zenne Groep (sic) is een set van gesteentelagen in de ondergrond van het midden en noordwesten van België. De groep bestaat uit drie formaties uit de tijdperken Ypresien en Lutetien (Vroeg-Eoceen, 50 tot 40 miljoen jaar oud). Deze formaties hebben gemeen dat ze in ondiep mariene omstandigheden gevormd zijn. De drie formaties: 1. de Formatie van Aalter bestaat uit groenige zanden en kleien en komt voor in Oost- en West-Vlaanderen. 2. de Formatie van Brussel bestaat uit mergels en zanden en komt voor in Vlaams- en Waals-Brabant, Henegouwen en Namen. 3. de Formatie van Lede bestaat uit kalkige zanden en is bijna in geheel centraal België te vinden. Boven de Zenne Groep liggen de mariene zanden en kleien van de Laat-Eocene Formatie van Maldegem, die niet bij een stratigrafische groep is ingedeeld. Vrijwel overal liggen de afzettingen van de Zenne Groep zelf boven op die van de eveneens Vroeg-Eocene Ieper Groep.

Geografie met de naam Zenne

Rivier: Zenne

De Zenne (Frans: Senne) is een rivier in België die op 123 meter hoogte ontspringt in het gehucht Naast ten zuiden van Zinnik en daarna door Brussel stroomt, waar de rivier werd overwelfd. De Zenne (Nederlands: [ˈzɛnə]) of Senne (Frans: [sɛn]) is dus een kleine rivier die door Brussel stroomt, linkerzijrivier van de Dijle/Dijle. De bron ligt in het dorp Naast nabij de gemeente Zinnik. Het is een indirecte zijrivier van de Schelde, via de Dijle en de Rupel. Hij voegt zich bij de Dijle bij het Zennegat, in Battel in het noorden van de gemeente Mechelen, slechts een paar honderd meter voordat de Dijle zelf uitmondt in de Rupel. De Woluwe is een van de zijrivieren van de Zenne. In totaal is de Zenne 103 kilometer (64 mijl) lang. In het centrum van Brussel werd de Zenne volledig bedekt en werden er in de 19e en vroege 20e eeuw grote lanen over aangelegd. Het is nog steeds zichtbaar in de rand van Brussel en buiten de stad, hoewel het binnen de stad nu grotendeels onder de kleine ring doorloopt. Na 103 kilometer vloeit ze op een hoogte van 5 meter in Heffen aan het zogenaamde Zennegat (iets ten noorden van Mechelen) in de Dijle, samen met het Kanaal Leuven-Dijle. De bovenloop (tot Halle) is in de Paleozoïsche ondergrond ingesneden. De Zenne is de langste rivier die alleen over het grondgebied van België stroomt

Organisaties met de naam Zenne

Bierbrouwer: Brasserie de la Senne

De Brasserie de la Senne of De Zennebrouwerij is een Belgische brouwerij in Brussel. Tijdens de eerste Brussels Beer Challenge in 2012 behaalde de brouwerij een gouden medaille. De brouwerij is het initiatief van Bernard Leboucq en Yvan De Baets. Leboucq en De Baets doen alles zelf, op ambachtelijke wijze. De bieren worden gefilterd noch gepasteuriseerd en er worden geen additieven aan toegevoegd. Volgens de filosofie van de brouwers maken ze niet noodzakelijk sterke, maar wel karaktervolle bieren.

Kunst met de naam Zenne

Parfum: Nishane Zenne Extrait de Parfum

Sommige parfum is kunst. Nishane Zenne Extrait de Parfum is zo'n parfum. Zenne is een eerbetoon aan schoonheid, energie, zelfvertrouwen en flirten. Geïnspireerd door het vrouwelijke personage in het traditionele schaduwpoppenspel, zal Zenne je teleporteren naar de raadsels van de paradijstuinen vol vreugde en romantiek met een weloverwogen mix van fruitige en bloemige akkoorden samen met vanille, ambergrijs en musk in de basis.

Namen die lijken op Zenne

Denne   -   Fenne   -   Lenne   -   Senne   -   Zana   -   Zane   -   Zeno   -   Zonne

Hoe spel ik de naam Zenne?

Internationaal alfabet

 • Z Zürich
 • E Edison
 • N New York
 • N New York
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • Z Zeynep
 • E Eva
 • N Naomi
 • N Naomi
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • Z Zulu
 • E Echo
 • N November
 • N November
 • E Echo

Zo spel je Zenne met gebarentaal.

gebarentaal letter z
gebarentaal letter e
gebarentaal letter n
gebarentaal letter n
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Zenne in braille

z
e
n
n
e

Zo sein je Zenne in morsecode

— · — —
·
— ·
— ·
·

Zo sein je Zenne met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter z
nautische vlag letter e
nautische vlag letter n
nautische vlag letter n
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Zenne bekijken?

Top 20 unisex met 5 letters