Mabel Geboortekaartje naam Mabel m2

Betekenis Mabel

Lieflijk, geliefd, beeldschoon, Beminnelijk (van Amabillis)
Meer informatie

Geslacht

Mabel wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Mabel is Engels

Naamsopbouw

Mabel is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter M en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, e) en 3 medeklinkers (m, b, l).

Populariteit van de naam Mabel

Mabel is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Mabel in 2023. De naam Mabel is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Mabel is 15x gegeven als voornaam in 2023

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Mabel maak je ook deze babynaam:

Like

Deze naam is 6x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Mabel

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Mabel is een mooie, klassieke naam. Mabel is een Latijnse meisjesnaam en betekent "beminnelijk". Mabel is een brutale Victoriaanse favoriet die op zoek is naar zijn plaats in het moderne leven; als je houdt van ongebruikelijke ouderwetse namen zoals Violet of Josephine, alleen brutaler, dan is Mabel iets voor jou om te overwegen - het is begonnen met een comeback en zou kunnen stijgen tot populariteit a la Sadie. De naam Mabel is een Middeleeuwse vrouwelijke vorm van Amabilis. Deze spelling en Amabel waren gebruikelijk tijdens de middeleeuwen, hoewel ze na de 15e eeuw zeldzaam werden. De naam werd nieuw leven ingeblazen in de 19e eeuw na de publicatie van de roman The Heir of Redclyffe van C.M. Yonge uit 1854, waarin een personage met de naam Mabel (evenals een personage genaamd Amabel) te zien was. Wij kennen de naam Mabel voornamelijk via de prinses, Mabel Wisse Smit. Mabel was ook een bekende Deense band, en Mabe is een City in de staat Minnesota. Verschillende beroemdheden hebben de naam gekozen voor hun dochtertje, waaronder acteur Chad Lowe (Mabel Painter Lowe (2009)), zangeres Nenah Cherry (zie verderop), acteur Bruce Willis (Mabel Ray Willis (2012)) en Dermot Mulroney (Mabel Ray Mulroney (2008)). Enkele van Mabel's andere culturele referenties zijn Charlie Chaplin's favoriete hoofdrolspeelster Mabel Normand, jazz-zangeres Mabel Mercer, het hoofdpersonage in Gilbert & Sullivan's Pirates of Penzance, en de baby in de sitcom Mad About You (waarin Mabel een acroniem was voor Mothers Always Bring Extra liefde - een mooie gedachte).

Beroemdheden met de naam Mabel

Mabel Cahill
Tennis speler

Mabel Esmonde Cahill was een Ierse tennisspeelster, actief in de late 19e eeuw, en was de eerste buitenlandse vrouw die een groot tennistoernooi won toen ze in 1891 de Amerikaanse nationale kampioenschappen won.

Mabel Kirke
Personage

Mabel Kirke (Engels: Mabel Kirke) is een personage uit Het neefje van de tovenaar van De Kronieken van Narnia door C.S. Lewis.

Mabel
Zangeres

Mabel Alabama Pearl McVey (Málaga, 20 februari 1996) is een Brits-Zweedse zangeres en songwriter. Mabel McVey werd geboren in het Spaanse Málaga, groeide op in Stockholm, en sinds 2014 is zij woonachtig in Londen. Ze is de dochter van de zangeres Neneh Cherry en Cameron McVey. Op 2 augustus 2019 kwam haar debuutalbum High Expectations uit, die eerder uitgesteld werd uit. Deze kwam binnen in de 'New Hits Friday NL' op #1 met het liedje OK (Anxiety Anthem). Op dit album staan 20 nummers, onder andere haar hitsingle Don't Call Me Up.

Mabel Wisse Smit
Prinses

Mabel Martine Wisse Smit, geboren Mabel Martine Los, (Pijnacker, 11 augustus 1968) is een Nederlandse econome en politicologe. Ze is sinds 12 augustus 2013 weduwe van prins Friso van Oranje-Nassau van Amsberg, het tweede kind van de Nederlandse prinses Beatrix en prins Claus. Sinds haar huwelijk met Friso wordt Wisse Smit ook wel aangeduid met de titre de courtoisie Hare Koninklijke Hoogheid prinses Mabel van Oranje-Nassau. In het dagelijks leven hanteert zij de naam 'Mabel van Oranje'.

Boeken met de naam Mabel

Mabel Mooiweer en de minipiraten
Auteur: Noora Kunnas

Een pittige oude vrouw, een zingende haan en ontsnapte piraten. Wat had ooit gedacht dat je bij die saaie oom Jim thuis zoveel plezier kon hebben? Als hun ouders op zakenreis gaan, moeten Lily en Micky bij de broer van hun vader logeren. Kun je je iets saaiers voorstellen?! Oom Jim is gierig en vreselijk zuinig op zijn spullen, en bovendien heeft hij een hekel aan kinderen. Maar wanneer Micky en Lily kennismaken met Mabel Mooiweer, de buurvrouw van oom Jim, verandert de saaie logeerpartij in een spannend avontuur. Mabel en haar bijzondere vrienden bereiden zich voor op de jaarlijkse bloemschikwedstrijd, maar dan doen Lily en Micky iets doms wat grote gevolgen heeft...

Muziek met de naam Mabel

Mabel
Artiest: Band

Mabel was een Deense band uit de jaren 70. Ze wonnen de Dansk Melodi Grand Prix met het lied Boom Boom en mochten zo Denemarken vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 1978 in Parijs, daar werden ze 16de. Ze waren de eerste Deense kandidaat sinds 1966.

Films met de naam Mabel

Mabel (2019)

Mabel is een film uit 2019 van regisseur Kimberley Wintle. Een eigenzinnige vrouw komt tevoorschijn uit een groot verlies en vindt een levensbevestigende verbinding in een vriendelijke en attente man, maar is de tijd rijp?

Geografie met de naam Mabel

Plaats (City): Mabel (Minnesota)

Mabel is een plaats (city) in de Amerikaanse staat Minnesota, en valt bestuurlijk gezien onder Fillmore County. De plaats Mabel kent ongeveer 800 inwoners.

Namen die lijken op Mabel

Zabel

Hoe spel ik de naam Mabel?

Internationaal alfabet

 • M Madagaskar
 • A Amsterdam
 • B Baltimore
 • E Edison
 • L Liverpool

Nederlands alfabet

 • M Mila
 • A Ali
 • B Bo
 • E Eva
 • L Lorenzo

NAVO-alfabet

 • M Mike
 • A Alfa
 • B Bravo
 • E Echo
 • L Lima

Zo spel je Mabel met gebarentaal.

gebarentaal letter m
gebarentaal letter a
gebarentaal letter b
gebarentaal letter e
gebarentaal letter l

Zo schrijf je Mabel in braille

m
a
b
e
l

Zo sein je Mabel in morsecode

— —
· —
— · · ·
·
· — · ·

Zo sein je Mabel met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter m
nautische vlag letter a
nautische vlag letter b
nautische vlag letter e
nautische vlag letter l

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Mabel bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een M

Top 10 meisjesnamen met 5 letters