Bobbie Geboortekaartje naam Bobbie u2

Betekenis Bobbie

Schitterend Door Roem
Meer informatie

Geslacht

Bobbie wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Bobbie is Engels

Naamsopbouw

Bobbie is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter B en is opgebouwd uit 3 klinkers (o, i, e) en 3 medeklinkers (b, b, b).

Populariteit van de naam Bobbie

Bobbie is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Bobbie tussen 2013 en 2023. De naam Bobbie is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Bobbie is 70x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 8x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Bobbie

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Bobbie is een mooie meisjes en jongensnaam. In heel veel Engelstalige landen is Bobbie vaker meisjesnaam dan jongensnaam. In Ierland is het dan weer vaker een jongensnaam. In Nederland is het ook vaker een meisjesnaam, en de laatste jaren eigenlijk altijd een meisjesnaam. Bobbi is ook overwegend een meisjesnaam en Bobby dan weer overwegende een jongensnaam. De naam Bobbie (en ook Bobbie en Bobby) is afgeleid van de naam Robrecht. De naam Robrecht is een tweestammige Germaanse naam uit Rod-, Hrôth- 'roem' en -bert 'glanzend, stralend, schitterend'. De naam Robrecht betekent dus ongeveer 'schitterend door roem'. De eigenlijke Duitse vorm is Rupprecht; Robert is Nederduits en Nederlands en waarschijnlijk oorspronkelijk ook Noord-Frans (tal van namen herinneren daar nog aan een oorspronkelijk Germaanse bevolking). Door de Normandiërs kwam de vorm Robert althans naar Engeland, waar het een van de populairste namen werd. Andere verkorte varianten van de naam Robert zijn bijvoorbeeld Bob, Rob en Robin. Terug naar de naam Bobbie: Bobbie Mulder is een bekende actrice, Bobbie Traksel een bekende wielrenner. Bobbie Singer is een Oostenrijkse deelneemster aan het Eurosongfestival. Bobbie is ook de Nederlandstalige naam voor de hond van Kuifje in De avonturen van Kuifje van de Belgische striptekenaar en scenarist van stripverhalen Hergé.

Beroemdheden met de naam Bobbie

Bobbie (Kuifje)
Personage

Bobbie is de Nederlandstalige naam voor de hond van Kuifje in De avonturen van Kuifje van de Belgische striptekenaar en scenarist van stripverhalen Hergé (1907-1983). Milou is de oorspronkelijke, Franse naam. Milou was de troetelnaam van een jeugdliefde van Hergé, Marie-Louise Van Cutsem. In het Duits heet hij Struppi en in het Engels Snowy.

Bobbie Singer
Zangeres

Tina Schosser, beter bekend als Bobbie Singer (Linz, 22 februari 1981), is een Oostenrijks zangeres. Bobbie Singer is vooral bekend vanwege haar deelname aan het Eurovisiesongfestival 1999, dat gehouden werd in Jeruzalem. Met het nummer Reflection eindigde ze als tiende

Bobbie Koek
Actrice

Bobbie Koek (Roelofarendsveen, 14 april 1985) is een Nederlandse actrice. Zij is een dochter van Paul en Marike Koek en een zus van Bo Koek, allen actief in theatergezelschap De Veenfabriek. Ze kreeg landelijk bekendheid door haar vertolking van de rol van Inke in de VARA-comedyserie Kinderen geen bezwaar. Ze bracht hiermee een nieuw meisje in het gezin: de actrice achter de rol van (stief)dochter en stiefzus Julia (Céline Purcell) heeft er daarvóór, vanwege musicalwerk, namelijk voor gekozen tijdelijk te stoppen met de comedyserie.

Bobbie Traksel
Wielrenner

Bobbie Traksel (Tiel, 3 november 1981) is een voormalig Nederlands wielrenner. Zijn professionele carrière liep van 2001 tot 2014.

Bobbie Gentry
Zangeres

Bobbie Gentry (eigenlijke naam Roberta Lee Streeter; Chickasaw County (Mississippi), 27 juli 1942) is een Amerikaanse zangeres (in ruste) in het genre countrymuziek. Ze was een van de eerste vrouwelijke country-artiesten die zelf liedjes schreven. Bij het zingen begeleidde ze zichzelf op gitaar. Haar platen haalden regelmatig de Hot Country Songs, de speciale hitlijst voor countrymuziek, maar ook de Billboard Hot 100, de algemene hitlijst. Haar bekendste nummer is Ode to Billie Joe, dat in 1967 vier weken op de eerste plaats stond in de Billboard Hot 100 (zie Nummer 1-hits in de Billboard Hot 100 in 1967).

Bobbie Mulder
Actrice

Bobbie Mulder (2006) is een Nederlandse jeugdactrice. Mulder is vooral bekend van de vanaf 2018 lopende VPRO-televisieserie De regels van Floor, geschreven naar de boeken van Marjon Hoffman. Hierin speelt ze de 10-jarige Floor die handige regeltjes verzint om door de chaos van het dagelijkse leven thuis en op school te kunnen manoeuvreren. De serie won in 2020 de Emmy Kids Award. In de TV-serie Zwarte tulp uit 2015 speelt ze Olivia Kester. In Huisvrouwen bestaan niet – een komedie uit 2017 – speelt ze de rol van Bente.

Boeken met de naam Bobbie

De verjaardag van Bobbie
Auteur: Ruth Wielockx

Tijd voor een feestje! Er zijn slingers, er is taart, er zijn cadeautjes en er wordt gezongen. Bobbie is jarig! Feest jij mee? Een herkenbaar en vrolijk verhaal over een verjaardag. Er zijn meer boeken in deze reeks waaronder Bobbie in de herfst en Op reis met Bobbie

Films met de naam Bobbie

Ernst, Bobbie en de rest

Ernst, Bobbie en de rest is een Nederlandse kinderserie over de twee vrienden Ernst en Bobbie, in 2002 bekroond met de Gouden Stuiver. Ze maken samen veel avonturen mee die altijd beginnen bij de 'Boink'. Dit is een tv'tje dat in Bobbies rugzak zit waarop een nieuwslezer een nieuwsbericht uitzendt waarin het probleem van het verhaal uitgelegd wordt. Dit werd altijd onverwachts aangekondigd met een luide gongslag(BOINK). Vandaar ook de naam "Boink".

Namen die lijken op Bobbie

Babet   -   Babou   -   Bobbi   -   Bobby

Hoe spel ik de naam Bobbie?

Internationaal alfabet

 • B Baltimore
 • O Oslo
 • B Baltimore
 • B Baltimore
 • I Italia
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • B Bo
 • O Omar
 • B Bo
 • B Bo
 • I Iris
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • B Bravo
 • O Oscar
 • B Bravo
 • B Bravo
 • I India
 • E Echo

Zo spel je Bobbie met gebarentaal.

gebarentaal letter b
gebarentaal letter o
gebarentaal letter b
gebarentaal letter b
gebarentaal letter i
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Bobbie in braille

b
o
b
b
i
e

Zo sein je Bobbie in morsecode

— · · ·
— — —
— · · ·
— · · ·
· ·
·

Zo sein je Bobbie met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter b
nautische vlag letter o
nautische vlag letter b
nautische vlag letter b
nautische vlag letter i
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Bobbie bekijken?

Top 8 unisex met een B

Top 6 unisex met 6 letters