Yuna Geboortekaartje naam Yuna m2

Betekenis Yuna

Jong, Gewenst, Ziet er goed uit, Zachtheid, Vriendelijkheid
Meer informatie

Geslacht

Yuna wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Yuna is Frans

Naamsopbouw

Yuna is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter Y en is opgebouwd uit 2 klinkers (u, a) en 2 medeklinkers (y, n).

Populariteit van de naam Yuna

Yuna is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Yuna tussen 2011 en 2023. De naam Yuna is minder populair geworden.

 • Yuna is 161x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 22x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Yuna

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Yuna is een populaire meisjesnaam. De betekenis van Yuna varieert met de herkomst. We gaan ze allemaal langs, om je het hele beeld te geven. Vanuit Europees oogpunt is Yuna te herleiden naar het Esperanto (juna), Engels (young), Frans (jeune), Duits (jung), Italiaans (giovane) en Russisch ю́ный (júnyj). De betekenis is dan dus Jong. Yuna kan ook een afgeleide van de naam Yuvenaly. De naam Juvenaly komt van de Romeinse cognomen "Juvenalis", wat zich letterlijk vertaalt als "jeugdig, jong", dus ook dan betekent de naam Yuna "jong". Yuna kan ook afkomstig zijn van de naam van de oude Romeinse godin van moederschap, huwelijk en geboorte, Juno, de vrouw van Jupiter. De betekenis van de naam Yuna is dan ook "jong". De naam Yuna is ook een Bretonse naam die is gebaseerd op Keltische oorsprong. Bretons is de regionale taal van de inwoners van Noordwest-Frankrijk. De naam kan verschillende uitspraakvariaties hebben - Yuna, Yoena, Jun, Junan, Yuna, Youna, Yeuna, Yoena, Jûna en Junan. In deze context is de naam Yuna een variatie op de naam Youenn, die in moderne termen dicht bij de namen Yvonne, Ivo, Evelyn, Yvette staat, wat "taxus" betekent. Er is nog een Bretonse uitleg. Yuna betekent "gewenst" (van het Bretons "iun" = wens/verlangen). Yuna kan ook uit het Portugees van Brazilië afkomstig zijn. Dan is het afgeleid van ‘tupi’y’, wat ‘water’ betekent, en ‘un’, wat ‘zwart’ betekent. De volledige betekenis van de naam is dan ‘donkere rivier’. Yuna kan zijn oorsprong ook hebben in de Afrikaanse taal. De betekenis van Yuna is dan: "ziet er goed uit". De naam Yuna is ook een vrouwelijke naam van Japanse oorsprong. In het Japans is Yuna afgeleid van "yū/優" wat "zachtheid", "vriendelijkheid" betekent. Vormen van Yuna omvatten de namen Yunah, Yunna en Yunnah. De naam komt ook veelvuldig voor als achternaam. Bekend voorbeeld daarvan is meervoudig Olympisch kampioen kunstrijden Kim Yuna. Naast Nederland is de naam als voornaam ook populair in Frankrijk. De naam heeft zeker ook wat meer aandacht gekregen door KPOP-zangeres Yuna.

Beroemdheden met de naam Yuna

Kim Yuna
Schaatster

Kim Yuna is een Zuid-Koreaanse kunstschaatsster die in 2010 olympisch kampioene werd en in 2009 en 2013 wereldkampioene. Na de Olympische Spelen van 2014, waar ze tweede werd, zei ze de wedstrijdsport vaarwel. Kim stond bekend om haar technisch perfecte sprongen en haar uiterst elegante en muzikale dansvaardigheden.

Yuna Itō
Zangeres

Geografie met de naam Yuna

Stad in Australië: Yuna (stad)

Yuna is een stad in de regio Mid West in West-Australië. Yuna ligt 485 kilometer ten noorden van de West-Australische hoofdstad Perth, 75 kilometer ten noordoosten van Geraldton en 35 kilometer ten noordoosten van Nabawa.

Rivier: Yuna

De Yuna is een rivier in het noordwesten van de Dominicaanse Republiek. Hij heeft het op een na grootste stroomgebied van het land. Hij ontspringt in de Cordillera Central, als een paar stroompjes bij elkaar komen ten westen van de stad Bonao.

Namen die lijken op Yuna

Juna   -   Luna   -   Yana   -   Yani   -   Yenn   -   Yuni

Hoe spel ik de naam Yuna?

Internationaal alfabet

 • Y Yokohama
 • U Uppsala
 • N New York
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • Y Yfke
 • U Ursula
 • N Naomi
 • A Ali

NAVO-alfabet

 • Y Yankee
 • U Uniform
 • N November
 • A Alfa

Zo spel je Yuna met gebarentaal.

gebarentaal letter y
gebarentaal letter u
gebarentaal letter n
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Yuna in braille

y
u
n
a

Zo sein je Yuna in morsecode

— · — —
· · —
— ·
· —

Zo sein je Yuna met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter y
nautische vlag letter u
nautische vlag letter n
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Yuna bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een Y

Top 10 meisjesnamen met 4 letters