Yuna

Betekenis Yuna

Jong, Gewenst, Ziet er goed uit, Zachtheid, Vriendelijkheid
Meer informatie

Geslacht

Yuna wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Yuna is Frans

Naamsopbouw

Yuna is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter Y en is opgebouwd uit 2 klinkers (u, a) en 2 medeklinkers (y, n).

Populariteit van de naam Yuna

Yuna is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2021. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Yuna tussen 2011 en 2021. De naam Yuna is in 2021 in populariteit gestegen.

 • Yuna is 148x gegeven als voornaam in 2021

Geboortekaartjes met de naam Yuna

Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

Toelichting herkomst en betekenis

Yuna is een populaire meisjesnaam. De betekenis van Yuna varieert met de herkomst. We gaan ze allemaal langs, om je het hele beeld te geven. Vanuit Europees oogpunt is Yuna te herleiden naar het Esperanto (juna), Engels (young), Frans (jeune), Duits (jung), Italiaans (giovane) en Russisch ю́ный (júnyj). De betekenis is dan dus Jong. Yuna kan ook een afgeleide van de naam Yuvenaly. De naam Juvenaly komt van de Romeinse cognomen "Juvenalis", wat zich letterlijk vertaalt als "jeugdig, jong", dus ook dan betekent de naam Yuna "jong". Yuna kan ook afkomstig zijn van de naam van de oude Romeinse godin van moederschap, huwelijk en geboorte, Juno, de vrouw van Jupiter. De betekenis van de naam Yuna is dan ook "jong". De naam Yuna is ook een Bretonse naam die is gebaseerd op Keltische oorsprong. Bretons is de regionale taal van de inwoners van Noordwest-Frankrijk. De naam kan verschillende uitspraakvariaties hebben - Yuna, Yoena, Jun, Junan, Yuna, Youna, Yeuna, Yoena, Jûna en Junan. In deze context is de naam Yuna een variatie op de naam Youenn, die in moderne termen dicht bij de namen Yvonne, Ivo, Evelyn, Yvette staat, wat "taxus" betekent. Er is nog een Bretonse uitleg. Yuna betekent "gewenst" (van het Bretons "iun" = wens/verlangen). Yuna kan ook uit het Portugees van Brazilië afkomstig zijn. Dan is het afgeleid van ‘tupi’y’, wat ‘water’ betekent, en ‘un’, wat ‘zwart’ betekent. De volledige betekenis van de naam is dan ‘donkere rivier’. Yuna kan zijn oorsprong ook hebben in de Afrikaanse taal. De betekenis van Yuna is dan: "ziet er goed uit". De naam Yuna is ook een vrouwelijke naam van Japanse oorsprong. In het Japans is Yuna afgeleid van "yū/優" wat "zachtheid", "vriendelijkheid" betekent. Vormen van Yuna omvatten de namen Yunah, Yunna en Yunnah. Naast Nederland is de naam ook populair in Frankrijk.

Beroemdheden met de naam Yuna

Yuna Itō
Zangeres

Geografie met de naam Yuna

Stad in Australië: Yuna
Rivier: Yuna

Namen die lijken op Yuna

Juna   -   Luna   -   Yana   -   Yenn

Hoe spel ik de naam Yuna?

Internationaal alfabet

 • Y Yokohama
 • U Uppsala
 • N New York
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • Y Ypsilon
 • U Utrecht
 • N Nico
 • A Anna

NAVO-alfabet

 • Y Yankee
 • U Uniform
 • N November
 • A Alfa

Zo spel je Yuna met gebarentaal.

gebarentaal letter y
gebarentaal letter u
gebarentaal letter n
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Yuna in braille

y
u
n
a

Zo sein je Yuna in morsecode

— · — —
· · —
— ·
· —

Zo sein je Yuna met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter y
nautische vlag letter u
nautische vlag letter n
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Yuna bekijken?