Kiara Geboortekaartje naam Kiara m2

Betekenis Kiara

Licht, Heldere (van Clara), Beroemd, Witte Kaketoe (Aboriginal), Eerste zonnestraal (Koreaans).
Meer informatie

Geslacht

Kiara wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Kiara is Keltisch

Naamsopbouw

Kiara is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter K en is opgebouwd uit 3 klinkers (i, a, a) en 2 medeklinkers (k, r).

Populariteit van de naam Kiara

Kiara is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Kiara tussen 2015 en 2023. De naam Kiara is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Kiara is 47x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 6x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Kiara

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

De naam Kiara is een mooie, internationale en veelzijdige meisjesnaam. Internationaal, want de naam is ontzettend populair bij ouders overal ter wereld. Zo staat de naam hoog in de lijstjes in de Verenigde Staten, Brazilië, Frankrijk, Engeland, Argentinië, Hongarije en België. Veelzijdig, want de naam heeft vele betekenissen. De naam Kiara betekent onder meer "licht, helder; kleine donkere; kaketoe; eerste zonnestraal". Kiara kan worden beschouwd als een variatie op zowel de Italiaanse naam Chiara als de Ierse naam Ciara. Chiara is de Italiaanse vorm van Clara, wat 'helder' of 'helder' betekent, terwijl Ciara de vrouwelijke vorm is van de mannelijke voornaam Ciar, afgeleid van het oude Ierse cíar, wat 'donker' betekent. Kiara is ook een Australische naam afgeleid van een Aboriginal woord voor de witte kaketoe, en heeft wortels als een Koreaanse naam die "eerste zonnestraal" betekent. De naam kwam in 1988 onder de publieke aandacht nadat het zangduo Kiara hun nummer This Time uitbracht. De populariteit nam verder toe door Kiara, een personage in de Disney animatiefilm The Lion King (1998). Ze is Simba's dochter in The Lion King. Ook bekende mensen met de naam vind je op elk continent. Kiara Liz Ortega is Miss Universe van Puerto Rico, Kiara Kabukuru een model uit Uganda, Kiara Advani een bekende actrice uit India en Kiara Bosio een grote voetbalster uit de VS. We noemden al dat Kiara ook een personage is als Simba's dochter in The Lion King. Kiara Kie is een hoofdpersoon in de Netflix serie Outerbanks. Kiara past bij stijlvolle moderne namen als Keira en Kaia.

Beroemdheden met de naam Kiara

Kiara Kersey
Kind van

Kiara Kersey is de dochter van basketballer Jerome Kersey.

Kiara Advani
Actrice

Alia Advani, professioneel bekend als Kiara Advani, is een Indiase actrice die voornamelijk in Hindi-films werkt. Na haar debuut in de komische film Fugly, speelde ze een rol als MS Dhoni's vrouw in de sportbiopic M.S. Dhoni: Het onvertelde verhaal.

Kiara Kabukuru
Model

Alice Kiara Kabukuru is een in Oeganda geboren Amerikaans fotomodel. Kabukuru is vooral bekend als een CoverGirl-model. Kabukuru heeft gelopen voor modehuizen, waaronder Dior, Versace, Calvin Klein, Chanel en Balmain.

Kiari Kiki Bosio
Voetbalster

Kiara Michelle "Kiki" Bosio (geboren op 3 november 1987) is een Amerikaanse voetballer uit Mission Viejo, Californië. Ze speelde als aanvaller voor FC Gold Pride en het Amerikaans vrouwenvoetbalelftal. Ze stond bekend om haar acrobatische flip-inworpen. Ze kwam ook uit voor Ajax America Women. Tevens speelde Bosio voor Orange County Waves. Ze scoorde drie doelpunten in negen reguliere seizoensoptredens toen het team het WPSL-kampioenschap 2011 won.

Namen die lijken op Kiara

Chiara   -   Ciara   -   Diara   -   Kayra   -   Keira   -   Kira   -   Kübra   -   Kyara   -   Kyra   -   Liara

Hoe spel ik de naam Kiara?

Internationaal alfabet

 • K Kilogramme
 • I Italia
 • A Amsterdam
 • R Roma
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • K Kevin
 • I Iris
 • A Ali
 • R Ruben
 • A Ali

NAVO-alfabet

 • K Kilo
 • I India
 • A Alfa
 • R Romeo
 • A Alfa

Zo spel je Kiara met gebarentaal.

gebarentaal letter k
gebarentaal letter i
gebarentaal letter a
gebarentaal letter r
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Kiara in braille

k
i
a
r
a

Zo sein je Kiara in morsecode

— · —
· ·
· —
· — ·
· —

Zo sein je Kiara met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter k
nautische vlag letter i
nautische vlag letter a
nautische vlag letter r
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Kiara bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een K

Top 10 meisjesnamen met 5 letters