Isaï Geboortekaartje naam Isaï j2

Betekenis Isaï

Geschenk van God, God is mijn redder (Hebreeuws: יִשָׁי, Jišaj, betekenis onduidelijk, soms vertaald als "geschenk van God"))
Meer informatie

Geslacht

Isaï wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Isaï is Bijbels

Naamsopbouw

Isaï is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter I en is opgebouwd uit 3 klinkers (i, a, i) en 1 medeklinker (s).

Populariteit van de naam Isaï

Isaï is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Isaï tussen 2021 en 2023. De naam Isaï is minder populair geworden.

 • Isaï is 18x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 6x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Isaï

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Isaï is een mooie jongensnaam. Isaï en ook de naam Jesse (Hebreeuws: יִשָׁי, Jišaj, betekenis onduidelijk, soms vertaald als "geschenk van God") was volgens de traditie in de Hebreeuwse Bijbel de vader van koning David. Isaï was een van de vier mensen uit de Hebreeuwse Bijbel waarvan volgens de Misjna van de Talmoed wordt gezegd dat zij zonder enige zonde zijn gestorven. In de Bijbel zelf telt Isaï alleen als de vader van David, over hem zelf wordt vrijwel niets gezegd. In Nederland is de naam Isaï traditioneel als joodse naam in gebruik. In Nederland en België bestaan ook de spellingsvarianten Isai , Isaí , Ísai en Ïsai. Bekende drager van de naam is onder meer de Nederlandse drummer Isaï Reiziger.

Beroemdheden met de naam Isaï

Isaï Reiziger
Muzikant

Isaï Reiziger is een muzikant uit Nederland. Hij drumt in verschillende bands. Hij drumde onder meer in de band Taymir, maar speelt mee op hits van verschillende artiesten.

Isaï
Bijbels persoon

Isaï was een zoon van Obed, dus een kleinzoon van Boaz en Ruth, uit de stam van Juda. Hij woonde in Bethlehem en had volgens 1 Samuel 16:10,11 en 17:12 acht zonen en twee dochters. 1 Kronieken 2:13-15 noemt zeven zonen en twee dochters. Isaï wordt in de verhalen over de opkomst van David veelvuldig genoemd, maar zijn enige handelingen die worden vermeld zijn het voorstellen van zijn zonen aan Samuel en de opdracht aan David om zijn broers voedsel te brengen in het legerkamp van Saul (1 Samuel 16 en 17). Volgens de stamboom van Jezus in Matteüs 1:1-7 en Lucas 3:23-38 stamde hij via Jozef van David en diens vader Isaï af. De weergave van Isaï als Jesse is vooral bekend van de uitdrukking boom van Jesse of stam van Jesse, ontleend aan Jesaja 11:1: "uit de stronk van Isaï (Jesse) schiet een telg op, een scheut van zijn wortels komt tot bloei", een vers dat in Romeinen 15:12 wordt gezien als een voorspelling voor Jezus.

Boeken met de naam Isaï

De boom van Isaï
Auteur: Willemieke Kloosterman

Want er zal een Rijsje voortkomen uit de afgehouwen tronk van Isaï (Jesaja 11:1a). De Adventstijd is als vanouds een periode om uit te zien naar het Kerstfeest. De Boom van Isaï is een eenvoudig hulpmiddel om daarbij te gebruiken in het gezin. Iedere dag van de Adventstijd staat er een symbool centraal dat verwijst naar een Bijbelse geschiedenis of profetie over de beloofde Zaligmaker. Het symbool laat zien welke weg God ging met Zijn volk tot aan de komst van de Messias en hoe wij ook vandaag nog mogen uitzien naar Zijn wederkomst. De Boom van Isaï bevat dertig dagboekstukjes, met een bijbehorend Schriftgedeelte, gespreksvragen en een symbool. Na het lezen van het gedeelte van die dag kunnen kinderen het bijbehorende symbool ophangen, bijvoorbeeld aan een tak of op het raam.

Namen die lijken op Isaï

  -   Asad   -   Asaf   -   Ash   -   Asil   -   Asim   -   Isa   -   Isaac   -   Isaak   -   Isaiah   -   Ise   -   Usem

Hoe spel ik de naam Isaï?

Internationaal alfabet

 • I Italia
 • S Santiago
 • A Amsterdam
 • I Italia

Nederlands alfabet

 • I Iris
 • S Samira
 • A Ali
 • I Iris

NAVO-alfabet

 • I India
 • S Sierra
 • A Alfa
 • I India

Zo spel je Isaï met gebarentaal.

gebarentaal letter i
gebarentaal letter s
gebarentaal letter a
gebarentaal letter i

Zo schrijf je Isaï in braille

i
s
a
i

Zo sein je Isaï in morsecode

· ·
· · ·
· —
· ·

Zo sein je Isaï met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter i
nautische vlag letter s
nautische vlag letter a
nautische vlag letter i

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Isai bekijken?

Top 10 jongensnamen met een I

Top 10 jongensnamen met 4 letters