Kiani Geboortekaartje naam Kiani u2

Betekenis Kiani

Maangod(in), Kiani betekent "oude" en "blijvende" (van het Gaelic "cían" = blijvend/lang/ver weg) en "koningin" in het Perzisch. Trouwens, Kiani betekent "goddelijk", "hemels" en "lichtgevend" (van Diana). In het Hawaïaans betekent het woord "kiani" "omdraaien, zachtjes zwaaien, als de hand boven je hoofd in een hula-gebaar" of "omdraaien en duiken, als een zwevende vogel".
Meer informatie

Geslacht

Kiani wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Kiani is Iers

Naamsopbouw

Kiani is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter K en is opgebouwd uit 3 klinkers (i, a, i) en 2 medeklinkers (k, n).

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Kiani maak je ook deze babynaam:

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Kiani

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Kiania is een mooie meisjes en jongensnaam. De naam is het meest populair in de VS. In de meeste landen geven ouders de naam vaker aan een dochter dan aan een zoon. In België -waar de naam Kiani best populair is- geven ouders de naam bijvoorbeeld 2 van de 3 keer aan een dochertje. In Duitsland geven ouders de naam vaker aan een zoontje. De betekenis van de naam “Kiani” is verschillend in verschillende talen, landen en culturen en heeft meerdere mogelijk dezelfde of verschillende betekenissen. Kiani is een vrouwelijke vorm van de mannelijke Perzische en Ierse naam Kian. Trouwens, Kiani is een variant van de naam Kiana, een Hawaiiaanse vorm van Diana. Kiani betekent "oude" en "blijvende" (van het Gaelic "cían" = blijvend/lang/ver weg) en "koningin" in het Perzisch. Trouwens, Kiani betekent "goddelijk", "hemels" en "lichtgevend" (van Diana). In het Hawaïaans betekent het woord "kiani" "omdraaien, zachtjes zwaaien, als de hand boven je hoofd in een hula-gebaar" of "omdraaien en duiken, als een zwevende vogel". In het Indonesisch is kiani een ouder woord voor "troon", afkomstig van het Perzische woord kayānī voor "koninklijk". Waar het leven hen ook heen leidt, baby Kiani zal zeker indruk op je maken met hun aangeboren wijsheid en inzicht. Als je wortels hebt in deze culturen, is Kiani een mooie naam om je erfgoed uit te drukken. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de actrices Kiani Collins en Kiani Del Valle Pinero. En ook de acteurs Kiani Celis en Kiani Fuller drager de naam. De naam Kiana is ook een bekende achternaam in Perzische kringen. De Kayanians (ook Kays, Kayanids of Kaianids, of Kiani) zijn een semi-mythologische dynastie van Perzische traditie en folklore die zogenaamd regeerde na de Pishdadids. Gezamenlijk beschouwd zijn de Kayaniaanse koningen de helden van de Avesta, de heilige teksten van het zoroastrisme, en van de Shahnameh, het nationale epos van Iran. Als een epitheton van koningen en de reden waarom de dynastie zo wordt genoemd, is het Midden 𐭪𐭣 en het Nieuw-Perzisch kay (an) afkomstig van Avestan 𐬐𐬀𐬎𐬎𐬌 kavi (of kauui) "koning" en ook "dichter-offer" of "dichter-priester". Het woord is ook etymologisch verwant aan de Avestaanse notie van kavaēm kharēno, de "goddelijke koninklijke glorie" die de Kayaniaanse koningen zouden hebben. De Kiani Crown is een fysieke manifestatie van dat geloof.

Beroemdheden met de naam Kiani

Kiani Celis
Acteur

Kiani Celis is een acteur. Hij is onder andere bekend van de film Rotten Luck (2010).

Kiani Kennedy
Actrice

Kiani Kennedy is een Amerikaanse actrice. Ze speelt in meerdere series en films. Kiani Kennedy is onder andere bekend van de films Sistas (2019), Digital Addiction (2022) en Church Sessions (2022).

Hadiqa Kiani
Actrice

Hadiqa Kiani (in Punjabi en Urdu: حدیقہ کیانی) TI(c) is een Pakistaanse zangeres, songwriter, gitarist, componist, actrice en filantroop. Ze heeft talloze lokale en internationale onderscheidingen ontvangen en trad ook op in de Royal Albert Hall en The Kennedy Center. Naast Urdu en Punjabi zong ze ook verschillende liedjes in de Pashto-taal.

Organisaties met de naam Kiani

Stam: Kiani

Kiani, of Kiyani ( Urdu : کیانی ), ook wel gespeld als Kayani, is een titel die wordt gebruikt door Gakhars , de stam in de regio Pothohar in het Pakistaanse Punjab . De naam betekent "Koninklijk" of "Koninklijk", vergelijkbaar met de naam "Raja" of "Prins".

Namen die lijken op Kiani

Kaan   -   Kane   -   Kani   -   Keano   -   Keanu   -   Keoni   -   Kian   -   Kiana   -   Koen   -   Kyan   -   Kyana   -   Kyano

Hoe spel ik de naam Kiani?

Internationaal alfabet

 • K Kilogramme
 • I Italia
 • A Amsterdam
 • N New York
 • I Italia

Nederlands alfabet

 • K Kevin
 • I Iris
 • A Ali
 • N Naomi
 • I Iris

NAVO-alfabet

 • K Kilo
 • I India
 • A Alfa
 • N November
 • I India

Zo spel je Kiani met gebarentaal.

gebarentaal letter k
gebarentaal letter i
gebarentaal letter a
gebarentaal letter n
gebarentaal letter i

Zo schrijf je Kiani in braille

k
i
a
n
i

Zo sein je Kiani in morsecode

— · —
· ·
· —
— ·
· ·

Zo sein je Kiani met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter k
nautische vlag letter i
nautische vlag letter a
nautische vlag letter n
nautische vlag letter i

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Kiani bekijken?

Top 20 unisex met 5 letters