Eva Geboortekaartje naam Eva m2

Betekenis Eva

De moeder van alle levenden, leven, zij die leven geeft ((van Hebreeuws "Haya / הָיָה" = te zijn / te bestaan ​​of "Kháy / ַַי" = levend))
Meer informatie

Geslacht

Eva wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Eva is Hebreeuws

Naamsopbouw

Eva is een korte naam en bestaat uit 3 letters. De naam begint met de letter E en is opgebouwd uit 2 klinkers (e, a) en 1 medeklinker (v).

Populariteit van de naam Eva

Eva is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Eva tussen 1975 en 2023. De naam Eva is minder populair geworden.

 • Eva is 372x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 13x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Eva

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Eva is Hebreeuws en betekent 'de leven gevende'. Komt van de Hebreeuwse naam Hawa, wat 'leven geven', 'leven' betekent. Volgens de Bijbel is ze natuurlijk de stammoeder van het mensengeslacht. In een moderne context kan het worden vertaald als 'levendig'. Een variant op de naam Eva in het Duitse en Poolse taalgebied is Ewa en in het Spaanse taalgebied Evita (kleine Eva) en in het Engels Eve. In andere talen bestaan ook de afleidingen Eveline, Evi en Evy. Typisch Nederlands zijn de vormen Evelien, Eef, Eefje en Eefke. Evelien en vergelijkbare vormen zijn oorspronkelijk verkleinwoorden. De Engelse naam Evelyn heeft mogelijk een andere etymolgie. Daarnaast kan de naam ook afgeleid zijn van het Oud-Egyptische Hewa, Perzische Eva en het Maleis Evuzus. Eva is ook een korte vorm van niet alleen enkele vrouwelijke namen (Evangeline, Eugene, Evdokia, Eunice), maar ook mannelijke namen - Evstigney, Eutropius. Een variant van de naam - Ava - is ook een onafhankelijke naam. Het verkleinwoord Evita is ook een naam op zich.

Beroemdheden met de naam Eva

Malin Levenstad
Voetbalster

Eva Malin Sofia Levenstad is een Zweeds voetbaltrainer en voormalig voetbalspeelster die actief was als verdediger bij het Zweeds voetbalelftal.

Eva Longoria
Actrice

Eva Jacqueline Longoria is een Amerikaans actrice. Ze werd in 2006 genomineerd voor een Golden Globe voor haar rol als Gabrielle Solis in de televisieserie Desperate Housewives. Longoria verwierf voor het eerst bekendheid op televisie in de soap The Young and the Restless.

Eva Perón
Burgerrechtenactiviste

Eva Maria Duarte de Perón (Los Toldos, 7 mei 1919 – Buenos Aires, 26 juli 1952) was de tweede echtgenote van de Argentijnse president Juan Perón (1895-1974) en first lady van 1946 tot haar dood in 1952.

Eva Jinek
Presentatrice

Boeken met de naam Eva

De wondere wereld van Eva
Auteur: Eva Toorenent

Geïnspireerd door gevonden voorwerpen in haar omgeving creëert Eva een fantasiewereld voor jong en oud. Laat je meeslepen en betoveren. In de zachte glinstering van een beekje. Of in het ruisende bladerdek van een boom. Als je weet waar je moet kijken, kun je ze overal ontdekken. De wezens. Met de juiste blik verandert een steen in een Diestrogei en blijkt een gebroken theepot het werk van een Scherfdemon te zijn. Je hoeft niet naar magie en verwondering te zoeken. Je hoeft slechts te kijken … en te zien.

Eva en Evi en de logeerpartij
Auteur: Corrinne Averiss

Eva en Evie vinden dezelfde dingen leuk. Dezelfde liedjes, dezelfde spelletjes, ze hebben zelfs dezelfde streep op hun staart. Daarom zijn ze beste vriendinnetjes... of toch niet?

Eva
Auteur: Claire Hulsenbeck

Het boek gaat natuurlijk over Eva. Eva is niet gelukkig. De speciale band met haar vader lijkt verdwenen en op school heeft ze geen vrienden. Ze vinden haar maar raar. Eva is anders. Om de situatie te kunnen hanteren, verzint Eva steeds andere namen en personages voor zichzelf. Als Eva iets niet durft, dan misschien Evelien wel, of Elvira. Een wonderbaarlijk voorval geeft aan het leven van Eva een eigenaardige wending. Is dat toeval? Eva is een avontuurlijk verhaal van een veelgeprezen auteur Een interessante kwestie: hangt alles met alles samen of bestaat het toeval? Hoe kun je zelf richting geven aan je leven en in hoeverre is alles bepaald? Belangwekkend voor kinderen die iets meer en langer over dingen nadenken

Namen die lijken op Eva

Ava   -   Evangelina   -   Evangeline   -   Evi   -   Evie   -   Evy   -   Iva   -   Ivy

Hoe spel ik de naam Eva?

Internationaal alfabet

 • E Edison
 • V Valencia
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • E Eva
 • V Valentijn
 • A Ali

NAVO-alfabet

 • E Echo
 • V Victor
 • A Alfa

Zo spel je Eva met gebarentaal.

gebarentaal letter e
gebarentaal letter v
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Eva in braille

e
v
a

Zo sein je Eva in morsecode

·
· · · —
· —

Zo sein je Eva met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter e
nautische vlag letter v
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Eva bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een E

Top 10 meisjesnamen met 3 letters