Willow Geboortekaartje naam Willow u2

Betekenis Willow

Wilg (van het Oud Engelse 'Welig')
Meer informatie

Geslacht

Willow wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Willow is Engels

Naamsopbouw

Willow is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter W en is opgebouwd uit 2 klinkers (i, o) en 4 medeklinkers (w, l, l, w).

Populariteit van de naam Willow

Willow is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Willow in 2023. De naam Willow is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Willow is 18x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 7x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Willow

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Willow is een mooie meisjesnaam en jongensnaam. In veel landen overwegend een meisjesnaam, maar bijvoorbeeld in Brazilië geven ouders de naam bijna altijd aan een zoontje. Willow is een van oorsprong Engelse naam en betekent wilg. Nog preciezer: Willow is eigenlijk een vrouwelijke naam van Oud-Engelse oorsprong en betekent 'wilgen boom'. Het is afgeleid van het woord welig, wat Oud-Engels is voor 'wilg'. Deze sierlijke bomen staan ​​bekend om hun elegante, "wilgenachtige" structuur en het vermogen om ondanks ongunstige omstandigheden te groeien en bloeien. Willow is een naam die symbool staat voor veerkracht en vitaliteit, eigenschappen waar baby's hun hele leven naar kunnen kijken voor aanmoediging. Wilgen worden geassocieerd met gratie en elegantie, die plaats maakten voor het adjectief "willowy", dat soepel of slank betekent . Andere namen met betekenissen gerelateerd aan wilgen zijn onder meer Arava, Willoughby, Dozier, Wellesley, Shelby en Salton. De wilg is een oude boom die voorkomt in de literatuur van Shakespeare tot Harry Potter en waarvan wordt aangenomen dat hij magische krachten bezit, Willow is een mooie naam, net zo gracieus als zijn inspiratie, die samen met Willa en Will in populariteit groeit. Willow is nog populairder in andere Engelssprekende landen: de naam is erg populair in Australië en in het VK, Canada en Schotland. De naam is sinds de jaren ’90 in opkomst in Nederland en België en wordt ook hier zowel aan jongens als aan meisjes gegeven. Deze elegante en charmante natuurnaam is gekozen voor hun dochters door Will Smith en Jada Pinkett Smith, Michelle Monaghan en Pink. Pink zei dat haar keuze werd beïnvloed door een wilg waar ze dichtbij opgroeide, en dat het de meest flexibele boom is die niets kan breken - geen wind, geen elementen, hij kan buigen en alles weerstaan. Het is de afgelopen jaren snel gestegen, samen met andere Will-namen Willa, William en Will, en is hier een jaar nadat het personage Willow werd geïntroduceerd in Buffy the Vampire Slayer in 1997 van start gegaan. De naam heeft zijn eenmalige hippie-aura overstegen om naar het rijk van hergewaardeerde en gewaardeerde natuurnamen te gaan. De Romani geloven dat de wilg het vermogen bezit om zieken te genezen en ouderen te verjongen. De naam Willow is ook al lange tijd favoriet bij schrijvers en regisseurs. Zo is Willow een personage in het boek "Diamond Willow" van Helen Frost. En zo is Willow Danielle Rosenberg een bekend personage op in de populaire serie "Buffy the Vampire Slayer" en is Willow Ufgood een mannelijk personage in de fantasiefilm "Willow" uit 1988. Grootmoeder Willowtree is een personage in Disney's "Pocahontas" en Willow Woodward een karakter in de film "The Wicker Man". Verder is Willow Lynd een personage in videogame "The Sims 3" Moonlight Bay en Willow Stark een personage op Amerikaanse soap "Days of Our Lives". Zo, dus met Willow heb je een naam met veel naamgenoten!

Beroemdheden met de naam Willow

Willow Rosenberg
Personage

Willow Rosenberg is een personage dat is gecreëerd voor de fantasietelevisieserie Buffy the Vampire Slayer. Ze is ontwikkeld door Joss Whedon en in de tv-serie gespeeld door Alyson Hannigan

Willow Smith
Zangeres

Willow Camille Reign Smith is een Amerikaanse actrice en zangeres. Ze maakte haar acteerdebuut in 2007 in de film I Am Legend en speelde in Kit Kittredge: An American Girl naast Abigail Breslin. Ze kreeg een Young Artist Award voor haar prestaties. Naast acteren is ze begonnen met een muzikale carrière in het najaar van 2010 met haar single "Whip My Hair" en ze ondertekende een platencontract bij Jay-Z' Roc Nation als jongste soloartiest bij het label ooit. De single kwam op nummer 11 in de Billboard Hot 100. Haar tweede single was "21st Century Girl". Haar derde single was een samenwerking met de rapster Nicki Minaj, genaamd "FireBall". Ze is de dochter van muzikant en acteur Will Smith en actrice Jada Pinkett Smith. Haar ouders zijn groot liefhebbers van de cultseries Buffy the Vampire Slayer en Angel en hebben hun dochter naar het personage Willow Rosenberg vernoemd.

Willow Shields
Actrice

Willow Shields is een Amerikaans actrice in zowel films als op televisie. Ze is doorgebroken bij het grote publiek door haar rol als Primrose Everdeen in The Hunger Games.

Muziek met de naam Willow

Willow
Artiest: Taylor Swift

Willow (gestileerd in onderkast) is een nummer van de Amerikaanse zangeres Taylor Swift. Het werd uitgebracht op 11 december 2020 door Republic Records en is de eerste single van Swifts negende studioalbum, evermore.

Willow
Artiest: Band

Willow was een Belgische band die alternatieve, 80s-verwante indiepop en rock maakte. In 2009 won de groep de Vlaamse-Brabantse muziekwedstrijd Rockvonk, georganiseerd door de Provincie Vlaams-Brabant en concertzaal Het Depot.

Films met de naam Willow

Willow (1988)

Willow is een Amerikaanse fantasyfilm uit 1988, geregisseerd door Ron Howard, gebaseerd op een verhaal van George Lucas. Hoofdrollen worden vertolkt door Val Kilmer, Joanne Whalley en Warwick Davis. De kwaadaardige koningin Bavmorda wil de baby Elora vermoorden, omdat die is voorbestemd haar van de troon te stoten. Willow en zijn vrienden doen er alles aan om haar te beschermen... Het verhaal staat bekend als de poging van Lucas om Tolkien te imiteren. Hoewel er sinds de lancering van de The Lord of the Rings-trilogie wel meer geluiden klinken dat de film eigenlijk best goed was, was de film ten tijde van zijn uitbrengen geen kassucces. De film heeft tegenwoordig een cultstatus.

Geografie met de naam Willow

Plaats (Town): Willow (Oklahoma, VS)

Willow is een plaats (town) in de Amerikaanse staat Oklahoma, en valt bestuurlijk gezien onder Greer County. Er wonen ongeveer 200 mensen in Willow.

Plaats: Willow (Alaska, VS)

Willow is een plaats in de Amerikaanse staat Alaska, en valt bestuurlijk gezien onder Matanuska-Susitna Borough. In Willow wonen ongeveer 1700 mensen.

Organisaties met de naam Willow

Scooter fabrikant: Willow

Willow is een historisch merk van scooters. De bedrijfsnaam was Willow Auto Cycle Co, London. Willow was een Engels merk dat genoemd was naar Willow Street, waar het gevestigd was. Willow bouwde slechts één jaar (in 1920) scooters met een 269 cc Villiers inbouwmotor. De tweetaktmotoren van Villiers (met name de zeer betrouwbare 269 cc eencilinder) waren gewild voor beginnende fabrikanten die zelf niet beschikten over de technologie om een motor te bouwen. Scooters waren dat in die tijd nog niet. Het waren niet meer dan gemotoriseerde steps, zoals de Skootamota, de Autoped en de Austro-Motorette, die bij het grote publiek niet aansloegen. Dat is waarschijnlijk de reden dat men aan Willow Street de productie al na één jaar beëindigde.

Hoe spel ik de naam Willow?

Internationaal alfabet

 • W Washington
 • I Italia
 • L Liverpool
 • L Liverpool
 • O Oslo
 • W Washington

Nederlands alfabet

 • W Wendy
 • I Iris
 • L Lorenzo
 • L Lorenzo
 • O Omar
 • W Wendy

NAVO-alfabet

 • W Whiskey
 • I India
 • L Lima
 • L Lima
 • O Oscar
 • W Whiskey

Zo spel je Willow met gebarentaal.

gebarentaal letter w
gebarentaal letter i
gebarentaal letter l
gebarentaal letter l
gebarentaal letter o
gebarentaal letter w

Zo schrijf je Willow in braille

w
i
l
l
o
w

Zo sein je Willow in morsecode

· — —
· ·
· — · ·
· — · ·
— — —
· — —

Zo sein je Willow met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter w
nautische vlag letter i
nautische vlag letter l
nautische vlag letter l
nautische vlag letter o
nautische vlag letter w

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Willow bekijken?

Top 6 unisex met 6 letters