Hannah Geboortekaartje naam Hannah m2

Betekenis Hannah

Genade, Goedertierenheid (van Channah), God Is Genadig
Meer informatie

Geslacht

Hannah wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Hannah is Hebreeuws

Hannah is afgeleid van de naam Johanna

Naamsopbouw

Hannah is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter H en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, a) en 4 medeklinkers (h, n, n, h).

Populariteit van de naam Hannah

Hannah is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Hannah tussen 1996 en 2023. De naam Hannah is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Hannah is 246x gegeven als voornaam in 2023

Palindroom

De naam Hannah is een palindroom (spiegelwoord). Dat wil zeggen dat als je 'Hannah' achterstevoren leest, de uitkomst hetzelfde is.

Like

Deze naam is 7x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Hannah

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Hannah of Hanna is een meisjesnaam ontleend aan de Hebreeuwse Bijbel. Hanna verschijnt dus voor het eerst in het Oude Testament, in het eerste boek van Samuël, als de moeder van Samuël (een van de belangrijkste profeten in de joods-christelijke traditie). In het Hebreeuws vertaalt Channah (חַנָּה) zich letterlijk naar "genade, goedertierenheid" van de wortel "hanan", wat betekent "hij was genadig, toonde gunst". De bijbelse Hannah was de vrouw van Elkana en de moeder van de profeet Samuel zoals geschreven staat in I en II Samuel. Elkana's andere vrouw, Peninna, baarde zijn kinderen, maar Hannah was kinderloos. Hannah smeekte God om een kind en kreeg ook een kind, en beloofde het "terug te geven". De naam Hannah kan ook zijn afgeleid van Johanna. De naam kan ook teruggaan op het Hebreeuwse חנה channa met de betekenis van "genade van God" of "God heeft mij begenadigd". De Griekse vorm is Anna. Onder meer Nancy, Anya, Annika en Annabel zijn ook allemaal familie van Hannah. Alternatieve spellingen zoals Hana, Hanna en Chana worden ook gebruikt. Hannah is tevens een bekend palindroom. Bekende mensen genoeg met de naam. Hannah Jeter een Hannah Ferguson zijn bekende modellen. Hannah van Buren een First Lady. En Hannah Campbell Grant Gordon een bekende actrice. Hannah Hoekstra is een bekende Nederlandse actrice. Hannah is ook een echte TV persoonlijkheid. Het tv-programma Hannah Montana was van 2006 tot 2011 in de VS een enorme tv-sensatie voor tieners en meer recentelijk was de naam die Lena Dunham koos voor haar eigen personage in haar hitserie Girls. Hannah Baker is een centraal personage in de Netflix-show 13 Reasons Why.

Beroemdheden met de naam Hannah

Hannah Miley
Zwemster

Hannah Louise Miley (Swindon (Engeland), 8 augustus 1989) is een Britse zwemster. Ze vertegenwoordigde haar vaderland op de Olympische Zomerspelen 2008 in Peking. Op de kortebaan is Miley houdster van het Europese record op de 400 meter wisselslag.

Hannah Hoekstra
Actrice

Hannah Hoekstra is een Nederlandse actrice die bekendheid kreeg door haar rol in de film Hemel, waarin ze de titelrol op zich nam. Voor deze rol ontving ze in 2012 een Gouden Kalf. In 2016 ontving ze een tweede Gouden Kalf voor haar rol van Tiny in De Helleveeg.

Hannah van Buren
First Lady

Hannah Hoes Van Buren was een Amerikaanse vrouw die bekend is geworden doordat ze de echtgenote was van de latere achtste president van de Verenigde Staten Martin Van Buren. Van 1807 tot aan haar overlijden was ze met hem getrouwd.

Hannah Ferguson
Model

Hannah Emily Rose Ferguson is een Amerikaans model.

Hannah Jeter
Model

Hannah Jeter is een Amerikaans model en televisiepresentator die vooral bekend staat om haar optredens in de Sports Illustrated Swimsuit Issue.

Boeken met de naam Hannah

Hannah
Auteur: Renske Gerstel

Hannah is een superleuk boek van Renske Gerstel. Het is al bedtijd, maar vanavond gaat Hannah nog lang niet slapen. Ze pakt haar banjo, een zaklamp en een schep en klimt uit het raam, hoog de bomen in. Een oorwurm, een sprinkhaan en een groene specht sluiten zich bij haar aan, verder omhoog. Als later ook een das en drie regenwormen zich bij het gezelschap hebben gevoegd, belanden ze op een ondergronds feest en maken ze samen muziek. Hannah is een boek zonder woorden dat opvalt door zijn originele en vindingrijke vorm: een uitvouwboek dat de richting van het verhaal volgt. Voor kinderen van 3 tot 6 jaar, maar eigenlijk voor iedereen.

Muziek met de naam Hannah

Hannah Jane
Artiest: Hootie & The Blowfish

Hannah Jane is een rocknummer uit 1994 van Hootie & the Blowfish. Hootie & the Blowfish is een Amerikaanse rockband, opgericht in 1986. Het lied gaat over Darius die verliefd op Hannah Jane is geworden. Eerder waren ze gewoon vrienden die rondhingen en een leuke tijd hadden.

Hard Hearted Hannah
Artiest: Jack Yellen

"Hard Hearted Hannah, the Vamp of Savannah" is een populair lied met woorden van Jack Yellen, Bob Bigelow en Charles Bates, en muziek van Milton Ager.[1] Het lied werd in juni 1924 gepubliceerd door Ager, Yellen & Bornstein, Inc., New York. "Hard Hearted Hannah" vertelt op humoristische wijze het verhaal van een femme fatale uit Savannah, Georgia. Populair gemaakt door zangeres Margaret Young. Een kwart eeuw later bracht Peggy Lee "Hannah" met veel succes nieuw leven in voor Capitol Records, en de Ray Charles Singers maakten een hitversie voor Decca.

Namen die lijken op Hannah

Hanna   -   Hanne   -   Henny

Hoe spel ik de naam Hannah?

Internationaal alfabet

 • H Havanna
 • A Amsterdam
 • N New York
 • N New York
 • A Amsterdam
 • H Havanna

Nederlands alfabet

 • H Hidde
 • A Ali
 • N Naomi
 • N Naomi
 • A Ali
 • H Hidde

NAVO-alfabet

 • H Hotel
 • A Alfa
 • N November
 • N November
 • A Alfa
 • H Hotel

Zo spel je Hannah met gebarentaal.

gebarentaal letter h
gebarentaal letter a
gebarentaal letter n
gebarentaal letter n
gebarentaal letter a
gebarentaal letter h

Zo schrijf je Hannah in braille

h
a
n
n
a
h

Zo sein je Hannah in morsecode

· · · ·
· —
— ·
— ·
· —
· · · ·

Zo sein je Hannah met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter h
nautische vlag letter a
nautische vlag letter n
nautische vlag letter n
nautische vlag letter a
nautische vlag letter h

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Hannah bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een H

Top 10 meisjesnamen met 6 letters