Noud Geboortekaartje naam Noud j2

Betekenis Noud

Als Een Adelaar Heersend
Meer informatie

Geslacht

Noud wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Noud is Nederlands

Noud is afgeleid van de naam Arnoud

Naamsopbouw

Noud is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter N en is opgebouwd uit 2 klinkers (o, u) en 2 medeklinkers (n, d).

Populariteit van de naam Noud

Noud is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Noud tussen 2008 en 2023. De naam Noud is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Noud is 567x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 6x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Noud

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Noud is een mooie jongensnaam. En de naam Noud wordt steeds meer gegeven. De naam is afgeleid van Arnoud, een Germaanse naam met ongeveer de betekenis 'als een adelaar heersend'. Uit aran- 'arend, adelaar' (zie arn-) en -wald 'heersen' (zie -wald-). Arnout is eigenlijk een Nederlandse variant van de Oudhoogduitse naam Arnold. Noud met een d is een leuke en afwijkende afgekorte vorm ervan. Varianten zijn verder Nout, Noute, Ernaut, Harnoud en Nold. De naam is iets meer in bij Nederlandse ouders dan bij Belgische ouders. De naam is vooral na 2000 populair geworden. Maar er zijn genoeg bekende voetballers en kunstenaars met de naam Noud, die voor 1960 zijn geboren. Bijvoorbeeld Noud Stempels (1882) of Noud Janssen (1956). Noud (geboren Arnout) Bles is een bekende schrijver en dichter. Bekende drager van de naam, maar dan met t is Nout Wellink, oud directeur van de Nederlandse Bank

Beroemdheden met de naam Noud

Noud Heerkens
Regisseur

Noud Heerkens is filmmaker, curator en producent. Hij studeerde korte tijd filosofie en architectuur. Sinds 1978 richt zijn praktijk zich op film. In zijn werk onderzoekt hij hoe film, autonoom of in samenhang met andere disciplines, uitdrukking kan geven aan de menselijke conditie van het ‘alleen zijn’. Het werk van Noud is op vele platforms (inter)nationaal gepresenteerd. Zijn films zijn opgenomen in de filmcollectie van het EYE Filmmuseum, Amsterdam.

Noud Bles
Schrijver

Arnoud Gerardus Josef Bles is een Nederlands schrijver en dichter. Noud Bles begon met schrijven van gedichten, daarna kwamen korte verhalen, romans, columns, feuilletons en incidenteel vertalingen. Zijn gedichten zijn toegankelijk, kennen verrassende thema’s en hebben vaak een opmerkelijk helder woordgebruik. Bekende werken van hem zijn onder meer Zoons zonder Vader en De verborgen hand.

Noud Alberts
Personage

Arnoud "Noud" Alberts (geboortenaam Mulder) is een personage uit de Nederlandse soapserie Goede tijden, slechte tijden. De rol werd tussen afleveringen 3210 en 5899 gespeeld door acteur Ruud Feltkamp.

Noud van Melis
Voetballer

Noud van Melis (Eindhoven, 10 februari 1924 – Geldrop, 8 augustus 2001) was een Nederlandse voetballer, die zijn hele loopbaan als centrumspits speelde.

Noud Stempels
Voetballer

Noud Stempels (Den Haag, 4 april 1882 – Heerde, 12 oktober 1970) was een Nederlands voetballer die als middenvelder speelde.

Nout Wellink
Politicus

Arnout Henricus Elisabeth Maria Wellink is een Nederlands econoom. Van 1 juli 1997 tot 1 juli 2011 was hij president van De Nederlandsche Bank. Sinds december 2018 is hij niet-uitvoerend lid van de raad van bestuur van de grootste Chinese staatsbank ICBC. Daarvoor was hij vanaf oktober 2012 toezichthouder in het bestuur van de Chinese Staatsbank Bank of China.

Boeken met de naam Noud

Noud... in het woud!
Auteur: Guusje Willemstein

Noud... in het woud! is een leuk boek van Guusje Willemstein. Noud is een erg lieve jongen, en heeft veel vrienden. Hij heeft alleen iets vreemds. Hij draagt altijd zijn shirt met een kroon erop. Maar ja, dat shirt is bijzonder voor hem. Voor de rest heeft hij het erg leuk op school. Maar als hij thuis komt... Oh, oh... Zijn vader en moeder maken gelijk ruzie. De dingen vliegen om de oren. Op dat soort momenten...

Namen die lijken op Noud

  -   Naud   -   Nouri   -   Nout

Naamdag van Noud

15 januari

Hoe spel ik de naam Noud?

Internationaal alfabet

 • N New York
 • O Oslo
 • U Uppsala
 • D Danemark

Nederlands alfabet

 • N Naomi
 • O Omar
 • U Ursula
 • D Daniël

NAVO-alfabet

 • N November
 • O Oscar
 • U Uniform
 • D Delta

Zo spel je Noud met gebarentaal.

gebarentaal letter n
gebarentaal letter o
gebarentaal letter u
gebarentaal letter d

Zo schrijf je Noud in braille

n
o
u
d

Zo sein je Noud in morsecode

— ·
— — —
· · —
— · ·

Zo sein je Noud met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter n
nautische vlag letter o
nautische vlag letter u
nautische vlag letter d

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Noud bekijken?

Top 10 jongensnamen met een N

Top 10 jongensnamen met 4 letters