Aki Geboortekaartje naam Aki u2

Betekenis Aki

Lichte herfst
Meer informatie

Geslacht

Aki wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Aki is Japans

Naamsopbouw

Aki is een korte naam en bestaat uit 3 letters. De naam begint met de letter A en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, i) en 1 medeklinker (k).

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Aki maak je ook deze 2 babynamen:
Kia - Kai

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Aki

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Aki is een mooie, korte meisjes en jongensnaam. De betekenis van de naam “Aki” is verschillend in verschillende talen, landen en culturen en heeft meerdere mogelijk dezelfde of verschillende betekenissen. De naam komt het vaakst voor in Japan, en daar is het altijd een meisjesnaam, met de betekenis Lichte herst. De naam Aki is in landen als Nederland, België, Finland en Italië overwegend een jongensnaam. In Engeland, Canada, Argentinië en Tsjechië dan weer bijna altijd een meisjesnaam. In landen als Oostenrijk en Australië geven ouders de naam ongeveer even vaak aan een zoon als aan een dochter. In Japan is het dus altijd een meisjesnaam. Bekende drages van de naam zijn onder andere de Japanse actrices Aki Hoshino en Aki Maeda. In Finland zijn Aki Riihilahti en Aki Hyryläinen bekende voetballers. Aki is ook een pesonage uit James Bond. En Aki is ook een mooie plant.

Beroemdheden met de naam Aki

Aki Berg
IJshockeyer

Aki-Petteri Arvid Berg is een Finse voormalige professionele ijshockeyverdediger. Hij werd derde overall opgesteld door de Los Angeles Kings in 1995 NHL Entry Draft.

Aki Toyosaki
Actrice

Aki Toyosaki is een Japanse actrice en zangeres uit Tokushima, Tokushima Prefecture. Ze had haar eerste grote voice acting rollen in 2007, het uiten van Amuro Ninagawa in Kenkō Zenrakei Suieibu Umishō en Su in Shugo Chara!.

Aki Hoshino
Model

Aki Hoshino is een Japans model en bikiniidool. Ze is verschenen in verschillende mannenbladen, zoals Sabra en tv-shows. In 2010 werd ze door de Thaise versie van het mannenblad FHM uitgeroepen tot een van de "7 meest onweerstaanbaar schattige Japanse idolen".

Aki Hyryläinen
Voetballer

Aki Hyryläinen (Helsinki, 17 april 1968) is een voormalig profvoetballer uit Finland, die speelde als verdediger gedurende zijn carrière. Hij beëindigde zijn actieve loopbaan in 2001 bij de Finse club FC Jokerit. Behalve in zijn vaderland speelde hij clubvoetbal in België en Denemarken.

Aki
Personage

Aki is een personage uit de James Bondfilm You Only Live Twice (1967) gespeeld door actrice Akiko Wakabayashi. Aki werkt voor zowel Dikko Henderson als Tiger Tanaka, met wie zij Bond in Tokio in contact brengt. Als Bond wordt opgeleid tot ninja, sluipt er midden in de nacht een moordenaar binnen in de woning waar Bond en Aki liggen te slapen. Langs een dun draadje laat de insluiper een aantal druppels vergif naar beneden lopen, recht boven Bonds mond. Als de druppels hun doel bijna hebben bereikt, draait Bond zich nietswetend om. Aki, die naast hem ligt, volgt hem zodat zij nu degene is die het gif opvangt. Op het moment dat zij het vergif argeloos van haar lippen likt, sterft ze onmiddellijk.

Natuurfenomenen

De aki (Blighia sapida) is een tot 25 m hoge, groenblijvende boom met een korte, tot 1,8 m brede stam, een grijze, bijna gladde schors en een brede, dichte kroon. De afwisselend geplaatste bladeren zijn geveerd in 6-10 tegenoverstaande deelblaadjes. De deelblaadjes zijn breed-lancetvormig, gespitst, van boven glanzend groen, van onderen bleker groen en tot 30 x 16 cm groot. De gedeeltelijk tweeslachtige, 4-5 mm grote, crèmewitte, harige, sterk geurende bloemetjes groeien in tot 18 cm lange, bladokselstandige trossen. De bloemen bestaan uit vijf 5 mm lange kroonbladeren. De vruchten groeien in grote trossen. De vrucht is een breed-peervormige, stomp driekantige, tot 13 cm lange doosvrucht. De rijp felrode of gele, bij gesloten vruchten gladde, glanzende, leerachtige schil splijt volrijp driekleppig open. De doosvrucht heeft drie kamers met drie glanzende, zwarte zaden en drie vlezige, bleekgele zaadmantels, die tevoorschijn komen als de vrucht zich opent.

Geografie met de naam Aki

Stad: Aki (Kochi)

Aki (安芸市, Aki-shi) is een Japanse stad in de prefectuur Kochi. In 2014 telde de stad 18.345 inwoners. Het zuidelijke deel van de stad ligt aan de Grote Oceaan.

Provincie: Aki (Provincie)

De provincie Aki (安芸国, Aki no kuni) of Geishū (芸州) is een provincie van Japan, gelegen in de regio Chugoku in het westen van Honshu. Het besloeg het westen van de huidige prefectuur Hiroshima. De provincie werd opgeheven in 1871, en hernoemd tot prefectuur Hiroshima. Na enkele samenvoegingen ontstond de huidige prefectuur Hiroshima.

Organisaties met de naam Aki

Onderwijs instelling: AKI Academie voor Art & Design

De AKI Academie voor Art & Design (voorheen Academie voor Kunst en Industrie) is een kunstacademie in de Nederlandse plaats Enschede opgericht in 1946.[1] De school maakt deel uit van de ArtEZ hogeschool voor de kunsten, die ook afdelingen heeft in Zwolle en Arnhem.

Wielrennerploeg: Aki

Aki was een Italiaanse wielerploeg actief in de jaren 1989 tot en met 1997. Aki, een bedrijf dat sportkleding maakt, nam in 1995 de sponsoring over met Gipiemme [uitspraak: dʒi'pjɛmeː]? en Safi als cosponsors. Het was een voortzetting van Jolly Componibili-Cage, een ploeg die in 1989 begon als Jolly Componibili-Club 88 (een fabrikant van keukens en een keten van resorts). Ploegmanager was Marino Basso, zelf een roemrijk wielrenner.

Namen die lijken op Aki

Akim   -   Akin   -   Akins   -   Akio   -   Akke   -   Eka   -   Eke

Hoe spel ik de naam Aki?

Internationaal alfabet

 • A Amsterdam
 • K Kilogramme
 • I Italia

Nederlands alfabet

 • A Ali
 • K Kevin
 • I Iris

NAVO-alfabet

 • A Alfa
 • K Kilo
 • I India

Zo spel je Aki met gebarentaal.

gebarentaal letter a
gebarentaal letter k
gebarentaal letter i

Zo schrijf je Aki in braille

a
k
i

Zo sein je Aki in morsecode

· —
— · —
· ·

Zo sein je Aki met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter a
nautische vlag letter k
nautische vlag letter i

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Aki bekijken?

Top 3 unisex met een A

Top 9 unisex met 3 letters