Savi Geboortekaartje naam Savi j2

Betekenis Savi

Wijs, Geleerd (van Italiaanse Salvio), Nieuw Huis, Kasteel (van Xavi, dus van Xavier), Godin Lakshmi, De zon (Hindoestaans)
Meer informatie

Geslacht

Savi wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Savi is Hindoestaans, Nederlands en Spaans.

Savi is afgeleid van de naam Xavier

Naamsopbouw

Savi is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter S en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, i) en 2 medeklinkers (s, v).

Populariteit van de naam Savi

Savi is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Savi tussen 2019 en 2023. De naam Savi is minder populair geworden.

 • Savi is 29x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Savi

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Savi is een mooie, hippe en stoere jongensnaam en meisjesnaam, helemaal uniseks dus!. Een leuke en korte naam die helemaal trendy klinkt met zijn V-geluid. In Nederland en België 9 van de 10 keer een naam voor zoontje, in Canada en Denemarken dan weer vaak voor een dochtertje In Italië en Duitsland eigenlijk altijd voor een zoon. De betekenis van de naam Savi is verschillend in verschillende talen, landen en culturen. De naam heeft meerdere mogelijk dezelfde of verschillende betekenissen. Allereerst betekent Savi in Italië 'Wijs' of Geleerd. De achternaam Savi werd voor het eerst gevonden in Venetië. De Italiaanse achternaam Savi is afgeleid van het woord 'savio', wat 'wijs' of 'geleerd' betekent; dus was het oorspronkelijk waarschijnlijk een bijnaam voor een wijze of deskundige man. Zoals in zoveel culturen, zijn achternamen later overgegaan in voornamen. Savi is ook een Hindoestaanse naam, dan is de betekenis godin Lakshmi of de zon. En Savi is in Nederland ook een mooie fonetische vervanger van de ook populaire naam Xavi. Xavi is een Spaanse naam die is afgeleid van Xavier, die op zijn beurt weer is afgeleid van Xaverius. Xaverius is oorspronkelijk een Spaanse familienaam, een gelatiniseerde vorm van Javier. Om nog preciezer te zijn: De naam Xavier komt van een Baskische achternaam die als plaatsnaam is ontstaan, van het Baskische woord "Etcheberria" dat ook "het nieuwe huis" betekent. Xavier is de sterk gemuteerde Spaanse vorm van Etcheberria die in de Middeleeuwen is ontstaan. In de 16e eeuw werd de naam gedragen door Sint Franciscus Xavier, een van de medeoprichters van de Sociëteit van Jezus (beter bekend als de jezuïeten). Xavier werd uiteindelijk gebruikt als een persoonlijke naam ter ere van Francisco de Xavier zoals hij bekend staat in Spaanssprekende landen. De naam Xavier wordt bijna uitsluitend gebruikt door Spaanse katholieken en Xavi ontwikkelde zich als een algemeen Catalaans verkleinwoord. De naam Xavi word het meest gegeven in Spanje. En daarnaast in de Verenigde Staten en Nederland! Ook in België neemt de populariteit toe. En hetzelfde gebeurt nu met de naam Savi! Spellingsvarianten van de naam, die ook bestaan in Nederland, zijn onder meer ook Saví en Sàvi. Bekende dragers van de naam komt je overal tegen, zowel bij de mannen als bij de vrouwen. Savi Bishta is een bekende Indiaase actrice, Savi Gazibon een Israelische filmmaker. Alyssa Milano's personage in de soap Mistresses was Savannah, genaamd Savi.

Beroemdheden met de naam Savi

Savi Thakur
Acteur

Savi Thakur is een Indiase acteur. Hij speelt in diverse films en series. Savi Thakur is onder andere bekend van de films Namah, Tera Naam (2022) en Tera Naam (2023).

Savi Sharma
Schrijfster

Savi Sharma is een Indiase romanschrijver. Ze is de auteur van de bestseller Iedereen heeft een verhaal - Een inspirerend verhaal over dromen, vriendschap, hoop, liefde en leven. Ze is ook mede-oprichter van het motiverende mediablog "Life & People", waar ze schrijft over positiviteit, meditatie, de wet van aantrekking en spiritualiteit.

Savi Bishta
Actrice

Savi Bishta is een Indiaase actrice. Ze speelt in meerdere series en films. Savi Bishta is onder meer bekend van de Hindoestaanse film Dirty Marriage.

Savi Gabizon
Filmmaker

Savi Gabizon (Hebreeuws: שבי גביזון; geboren 23 juli 1960) is een Israëlische filmmaker, scenarioschrijver en producent.

Natuurfenomenen

Savi's grasmus ( Locustella luscinioides ) is een soort van de Oude Wereld grasmus in het geslacht Locustella . Hij broedt in Europa en het westelijke Palearctische gebied. Het is trekvogels en overwintert in Noord- en Afrika bezuiden de Sahara.

Savi's woelmuis (Microtus savii) is een woelmuis uit Italië, behorende tot de ondergrondse woelmuizen.

Geografie met de naam Savi

Stad: Savi (Benin)

Savi is een stad en arrondissement in het departement Atlantique in het zuiden van Benin. Het valt onder de jurisdictie van de gemeente Ouidah. Savi telt ongeveer 7000 inwoners. Het was vroeger de hoofdstad van het koninkrijk Whydah.

Organisaties met de naam Savi

Juwelen maker: Savigioielli.com

De gebroeders Savi zijn beroemd in de goudsmidwijk van Rome, aangezien hun vader, meester Giuseppe, met zijn productie begon in 1937, toen hij meewerkte in de werkplaats van Crescenzi, aan de via dei Condotti. In 1960 verliet hij de prestigieuze werkplaats en begon zijn eigen bedrijf in een appartement aan de Via del Governo Vecchio. Meester Giuseppe-ervaring ontwikkelde een originele creativiteit. Zijn sieraden waren elegant en speciaal voor bijzondere en veeleisende klanten. In die achtergrond groeiden Piero en Claudio op en leerden ze de echte kunst. In 1977 werkte Piero in de werkplaats van Ansuini en werd hij expert in edelstenen. Claudio werkte samen met zijn broer en samen begonnen ze een goede samenwerking en ontwikkelden ze dezelfde artistieke gevoeligheid. Je vind meer info over deze kunstenaars op https://www.savigioielli.com

Namen die lijken op Savi

Davi   -   Javi   -   Ravi   -   Sev   -   Suvi   -   Xavi

Hoe spel ik de naam Savi?

Internationaal alfabet

 • S Santiago
 • A Amsterdam
 • V Valencia
 • I Italia

Nederlands alfabet

 • S Samira
 • A Ali
 • V Valentijn
 • I Iris

NAVO-alfabet

 • S Sierra
 • A Alfa
 • V Victor
 • I India

Zo spel je Savi met gebarentaal.

gebarentaal letter s
gebarentaal letter a
gebarentaal letter v
gebarentaal letter i

Zo schrijf je Savi in braille

s
a
v
i

Zo sein je Savi in morsecode

· · ·
· —
· · · —
· ·

Zo sein je Savi met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter s
nautische vlag letter a
nautische vlag letter v
nautische vlag letter i

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Savi bekijken?

Top 10 jongensnamen met een S

Top 10 jongensnamen met 4 letters