Kae Geboortekaartje naam Kae u2

Betekenis Kae

Kae is een meisjes- en jongensnaam. De betekenis is 'puur', 'geluk', 'blij zijn'. Kae is afgeleid van Kay. Kay is een Engelse naam, een verkorting van Caius. Ook komt de naam in het Fries voor. Dan is het een verkorting uit de kindertaal van Cornelis, Gerard of Nicolaas.
Meer informatie

Geslacht

Kae wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Kae is Onbekend

Naamsopbouw

Kae is een korte naam en bestaat uit 3 letters. De naam begint met de letter K en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, e) en 1 medeklinker (k).

Populariteit van de naam Kae

Kae is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Kae tussen 2020 en 2023. De naam Kae is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Kae is 47x gegeven als voornaam in 2023

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Kae maak je ook deze 2 babynamen:
Eka - Kea

Like

Deze naam is 5x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Kae

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Kae is een unisex naam die heel snel populair wordt bij ouders in Nederland en België. De naam past natuurlijk perfect in de trend naar korte hippe namen. In België, Nederland en Engelstalige landen is het bijna altijd een meisjesnaam. In Brazilië geven ouders de naam uitsluitend aan een zoon. De naam Kae is afgeleid van het Latijnse Praenomen (persoonlijke naam) "Gāius", van het Latijnse "gaudĕo", wat betekent "verheugen, blij zijn, blij zijn, genieten van, genieten van iets", dat op zijn beurt waarschijnlijk is afgeleid van het Etruskische "Cae of Cai". Gaius werd gewoonlijk aangewezen voor keizer Gaius Caesar. De naam zou echter kunnen worden afgeleid van het oude Griekse Gaîa (Γαῖα). Paus Caius († 296), ook wel Gaius genoemd, was de bisschop van Rome van 17 december 283 tot aan zijn dood in 296. Varianten van de naam zijn onder meer Kat, Kate, Kathi, Kathie, Kathy, Kay, Kaye, Kit en Kitty

Beroemdheden met de naam Kae

Kae Burke
Actrice

Kae Burke is een Amerikaanse actrice. Ze speelt in meerdere series en toneelstukken. Ze speelt ook onder meer in de films The Balancing Act ebn House of Yes: Behave with Beauty.

Kae Nishina
Voetbalster

Kae Nishina (仁科 賀恵, Nishina Kae, 7 december 1972) is een Japans voormalig voetbalster. Nishina speelde onder meer voor Iga FC Kunoichi. Zij nam met het Japans vrouwenvoetbalelftal deel aan de wereldkampioenschappen in 1995. Zij nam met het Japans vrouwenelftal deel aan de Olympische Zomerspelen in 1996 en wereldkampioenschappen in 1999.

Kae Sumner Einfeldt
Ondernemer

Kae Sumner Einfeldt was de oprichter van 's werelds eerste moderne hoge club, de California Tip Toppers Club, die leidde tot de oprichting van andere grote clubs over de hele wereld, en Tall Clubs International. Kae was 1,85 meter lang.

Kae Araki
Actrice

Kae Araki is een Japanse stemactrice uit Osaka, Japan. Na het vervangen van Kotono Mitsuishi, de stem van Usagi Tsukino in de serie Sailor Moon, toen ze blindedarmontsteking had, kreeg Araki de rol van Chibiusa in dezelfde serie.

Kae Sutherland
Influencer

Namen die lijken op Kae

Chez   -   Dae   -   Fae   -   Kaan   -   Kaat   -   Kaeleb   -   Kai   -   Kaia   -   Kaj   -   Kane   -   Kani   -   Kári   -   Karl   -   Kas   -   Kate   -   Kato   -   Katy   -   Kay   -   Kaya   -   Kea   -   Kee   -   Kes   -   Kia   -   Kik   -   Kim   -   Kit   -   Ko   -   Koa   -   Kyo   -   Mae   -   Rae

Hoe spel ik de naam Kae?

Internationaal alfabet

 • K Kilogramme
 • A Amsterdam
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • K Kevin
 • A Ali
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • K Kilo
 • A Alfa
 • E Echo

Zo spel je Kae met gebarentaal.

gebarentaal letter k
gebarentaal letter a
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Kae in braille

k
a
e

Zo sein je Kae in morsecode

— · —
· —
·

Zo sein je Kae met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter k
nautische vlag letter a
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Kae bekijken?

Top 9 unisex met 3 letters