Salomon Geboortekaartje naam Salomon j2

Betekenis Salomon

Vrede. Variant van Shalom (met de vormen Σολομών en Salomo in het Nieuwe Testament)
Meer informatie

Geslacht

Salomon wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Salomon is Hebreeuws en Spaans.

Naamsopbouw

Salomon is een middellange naam en bestaat uit 7 letters. De naam begint met de letter S en is opgebouwd uit 3 klinkers (a, o, o) en 4 medeklinkers (s, l, m, n).

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Salomon

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

De naam Salomon is de Franse vorm van de naam Salomo. Deze vorm komt ook voor in het Griekse en Latijnse Oude Testament (met de vormen Σολομών en Salomo in het Nieuwe Testament). Salomon of Salomo is een Hebreeuwse jongensnaam en betekent "vrede". Salomon, een naam die wijsheid en vrede oproept, is een oudtestamentische naam die, samen met andere patriarchale klassiekers, eindelijk zijn lange witte baard begint af te werpen en van de pagina's van het Oude Testament naar moderne kinderkamers stapt. De bijbelse Salomo, de zoon van David en Batseba, volgde zijn vader op als koning van Israël en stond bekend om zijn wijsheid ("Mensen kwamen uit alle naties om de wijsheid van Salomo te horen."). Hij wordt gecrediteerd voor het schrijven van de bijbelboeken Spreuken, Prediker en het Hooglied - de laatste ook de titel van een veelgeprezen Toni Morrison-roman. De bijbelse Salomo is de reden dat, hoewel de naam technisch gezien vrede betekent, hij ook behoort tot de namen die wijsheid betekenen. Er bestaan in veel landen veel varianten van de naam. Selim, Selman, Sulejman (Albanees), Salama, Saleem, Salem, Salim, Salman, Sulaiman, Sulayman (Arabisch), Solomon (Bijbels), Salomo (Bijbels Nederlands), Shelomoh (Bijbels Hebreeuws) Salomone (Bijbels Italiaans), Salomón (Bijbels Spaans), Sulejman, Suljo (Bosnisch), Shalom, Shlomo (Hebreeuws), Sulaiman (Indonesisch), Solomon, Sol, Solly (Joods) Sulaiman (Maleis) Salomão (Portugees ) Shalim (Semitische mythologie) Salomón (Spaans) Selim, Selman, Süleyman (Turks) Süleýman (Turkmeens) Souleymane (West-Afrikaans) en hèhè eindelijk, Zalman (Jiddisch). Afkomstig van het Hebreeuwse woord shalom, wat vrede betekent, was Salomo een favoriet van Charles Dickens, die het gebruikte voor personages in drie van zijn romans. Solomon Grundy is een naam die is overgegaan van een kinderliedje ("Solomon Grundy, geboren op een maandag") naar een DC Comics-personage naar de naam van een Californische rockgroep. Bekende dragers van de naam zijn onder meer filantroop Solomon R. Guggenheim, naar wie het New Yorkse museum is vernoemd, en singer-songwriter Solomon Burke (die onder andere vaak optrad met de Nederlandse band De Dijk), ook wel 'King Solomon' genoemd.

Beroemdheden met de naam Salomon

Salomon van Bretagne
Koning

Salomon van Bretagne (Bretons: Salaün, overleden: 874) was graaf van Rennes en Nantes en vanaf 857 tot aan zijn dood koning van Bretagne Hij wordt in Bretagne als martelaar aanbeden als Sint-Salomon.

Salomon Bouman
Journalist

S.M. (Salomon) Bouman (Amersfoort, 8 maart 1937) is een gepensioneerde Nederlandse journalist. Bouman zat vanwege zijn Joodse afkomst tijdens de Tweede Wereldoorlog in 't Zand, op de boerderij van de rooms-katholieke familie Portegijs in Noord-Holland ondergedoken. Hij overleefde de oorlog, net zoals zijn ouders (ondergedoken in de Anna Paulownapolder), maar de meeste van zijn familieleden niet.

Salomo
Bijbels persoon

Salomo of Salomon (Hebreeuws: שְׁלֹמֹה, Šəlomoh, "zijn vrede"[1] of "zijn vervanger";[2] Arabisch: سليمان, Sulaymān; Grieks: Σολομών, Solomōn) was volgens de Hebreeuwse Bijbel een zoon en opvolger van koning David en daarmee de derde en laatste koning van het Verenigd Koninkrijk Israël. Volgens de Talmoed was hij een van de 48 profeten. Salomo bouwde de Tempel van Salomo in Jeruzalem en hij was een zeer wijs, rijk en machtig koning, maar nadat hij zich met afgoderij afwendde van de God JHWH eindigde zijn regering in conflicten, die direct na zijn dood leidden tot een scheuring van zijn rijk (1 Koningen 11-12). Na zijn dood werd zijn rijk opgesplitst in het noordelijke Koninkrijk Israël en het zuidelijke Koninkrijk Juda, waarbij zijn patrilineaire nakomelingen over laatstgenoemde regeerden. Salomo is het onderwerp van vele latere referenties en legendes. Er is geen (archeologisch) bewijs voor het bestaan van Salomo of het Verenigd Koninkrijk Israël.

Solomon Guggenheim
Ondernemer

Solomon Robert Guggenheim was een Amerikaans kunstverzamelaar en filantroop.

Boeken met de naam Salomon

Salomon
Auteur: Joost van den Vondel

Salomon is een treurspel van Joost van den Vondel uit 1648 Salomon is op zijn oude dag nog verschrikkelijk verliefd op zijn koningin Sidonia en geeft haar wat zij vraagt. Zo heeft Sidonia toestemming gekregen net buiten de muren van Jeruzalem een tempel voor Astarte te bouwen. Het treurspel begint op de dag van de inwijding van deze tempel. Een Joodse wetgeleerde verzet zich tegen de uitnodiging van Ithobal, de hogepriester van Astarte, om de godin te komen vereren...

Hoe spel ik de naam Salomon?

Internationaal alfabet

 • S Santiago
 • A Amsterdam
 • L Liverpool
 • O Oslo
 • M Madagaskar
 • O Oslo
 • N New York

Nederlands alfabet

 • S Samira
 • A Ali
 • L Lorenzo
 • O Omar
 • M Mila
 • O Omar
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • S Sierra
 • A Alfa
 • L Lima
 • O Oscar
 • M Mike
 • O Oscar
 • N November

Zo spel je Salomon met gebarentaal.

gebarentaal letter s
gebarentaal letter a
gebarentaal letter l
gebarentaal letter o
gebarentaal letter m
gebarentaal letter o
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Salomon in braille

s
a
l
o
m
o
n

Zo sein je Salomon in morsecode

· · ·
· —
· — · ·
— — —
— —
— — —
— ·

Zo sein je Salomon met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter s
nautische vlag letter a
nautische vlag letter l
nautische vlag letter o
nautische vlag letter m
nautische vlag letter o
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Salomon bekijken?

Top 10 jongensnamen met een S

Top 10 jongensnamen met 7 letters