Unisex namen met een C

C Namen met een C

Unisex namen met een C

Gefeliciteerd! Jullie hebben straks een zoon of dochter rondkruipen. Misschien weet je nog niet welk geslacht jullie baby heeft, misschien weet je dat al lang. Je kunt om verschillende redenen kiezen voor een naam die begint met de letter C. Overigens kiezen meer en meer ouders voor een uniseks naam, omdat het geslacht van de baby steeds minder belangrijk lijkt te worden.

Namen die beginnen met een C

Namen met beginletter C zijn er in alle soorten en maten. Iedereen kan zo een lijst maken met namen met een C: van Christiaan tot Clara en van Cor tot Candy. Je kiest voor een unisex naam met een C omdat dit bijvoorbeeld ook de eerste letter was van de naam van een van je ouders of iemand anders die je zeer dierbaar is of was. Je kunt ook voor een voornaam die begint met de letter C kiezen omdat het je derde kind is en je de eerste twee met respectievelijk de A en B hebt laten beginnen. C is zoals iedereen wel weet de derde letter van de moderne variant van het Latijnse alfabet. Wist je trouwens dat de letter C door de Romeinen aanvankelijk ook als K en G gebruikt werd? Misschien dat je die letters ook mee kunt nemen in de naam van jullie kindje. De C staat in het spellingsalfabet overigens bekend als Charlie en in het telefoonalfabet als Cornelis.

Symbool voor maan en energie

De letter C is een mooie letter om een naam mee te beginnen. De letter staat symbool voor maan en energie. Voor licht dus ook, want de maan brengt ons immers licht in de duisternis en is het ook niet zo dat licht altijd overwint? Nog een mooie is wel dat ‘er licht zal komen daar waar duisternis heerst’. En nog dieper: iemand met de letter C in de naam, brengt licht naar oorden waar dat nodig is.

Unisex namen

Uiteraard wil je een originele naam voor je zoon of dochter. Voor wie echter voor de uniseks naam gaat toch een paar tips. Wat te denken van Chris? Of Corey en Cyrille? Oké, nog eentje dan: Cleo. En voor de rest mag je zelf (creatief) aan de slag. Opvallend is wel dat de uniseks namen met de letter C vaak een Franse achtergrond hebben. En namen in die taal klinken werkelijk prachtig.

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Unisex namen op alfabet