Unisex namen met een C

Unisex die beginnen met letter C waslijn

Unisex namen die beginnen met de letter C

We hebben de leukste overzichten van alle unisex namen die beginnen met de letter C. Hieronder vind je eerst de SVB kindernamen top 10 met namen voor een unisex die beginnen met een C. Deze top 10 is op basis van de data van de Sociale Verzekeringsbank uit 2023. Daarnaast vind je de top 10 unisexnamen die beginnen met een C op basis van zoekgedrag van jullie, de bezoekers van babynamen.nl. Deze top 10 kijkt dus veel meer naar de populaire namen met een C op dit moment. Daaronder vind je overzicht van alle unisex namen met de beginletter C.

Top 10 unisex namen met een C van april 2024

Babynamen.nl houdt bij hoe vaak bezoekers een naampagina bezoeken. Wist je dat van alle zoekopdracht van unisex op babynamen.nl 4.96% begint met de letter C?

Geboortekaartjes met de de letter c

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

  • Luxe papiersoorten en foliedruk
  • Gratis proefdruk
  • Win gratis geboortekaartjes

Hieronder vind je alle unisex op babynamen.nl die beginnen met een C

Unisex namen met een C

Gefeliciteerd! Jullie hebben straks een zoon of dochter rondkruipen. Misschien weet je nog niet welk geslacht jullie baby heeft, misschien weet je dat al lang. Je kunt om verschillende redenen kiezen voor een naam die begint met de letter C. Overigens kiezen meer en meer ouders voor een uniseks naam, omdat het geslacht van de baby steeds minder belangrijk lijkt te worden.

Namen die beginnen met een C

Namen met beginletter C zijn er in alle soorten en maten. Iedereen kan zo een lijst maken met namen met een C: van Christiaan tot Clara en van Cor tot Candy. Je kiest voor een unisex naam met een C omdat dit bijvoorbeeld ook de eerste letter was van de naam van een van je ouders of iemand anders die je zeer dierbaar is of was. Je kunt ook voor een voornaam die begint met de letter C kiezen omdat het je derde kind is en je de eerste twee met respectievelijk de A en B hebt laten beginnen. C is zoals iedereen wel weet de derde letter van de moderne variant van het Latijnse alfabet. Wist je trouwens dat de letter C door de Romeinen aanvankelijk ook als K en G gebruikt werd? Misschien dat je die letters ook mee kunt nemen in de naam van jullie kindje. De C staat in het spellingsalfabet overigens bekend als Charlie en in het telefoonalfabet als Cornelis.

Symbool voor maan en energie

De letter C is een mooie letter om een naam mee te beginnen. De letter staat symbool voor maan en energie. Voor licht dus ook, want de maan brengt ons immers licht in de duisternis en is het ook niet zo dat licht altijd overwint? Nog een mooie is wel dat ‘er licht zal komen daar waar duisternis heerst’. En nog dieper: iemand met de letter C in de naam, brengt licht naar oorden waar dat nodig is.

Unisex namen

Uiteraard wil je een originele naam voor je zoon of dochter. Voor wie echter voor de uniseks naam gaat toch een paar tips. Wat te denken van Chris? Of Corey en Cyrille? Oké, nog eentje dan: Cleo. En voor de rest mag je zelf (creatief) aan de slag. Opvallend is wel dat de uniseks namen met de letter C vaak een Franse achtergrond hebben. En namen in die taal klinken werkelijk prachtig.

Hoeveel unisex beginnen met de letter C?

Leuke vraag is natuurlijk hoeveel ouders een naam voor hun kind kiezen die begint met de letter C. Het antwoord daarop verschilt een beetje afhankelijk van waar je kijkt. Bij babynamen.nl hebben we de meest up to date data, ook van afgelopen maanden. Bij babynamen.nl ontvangen we elke maand meer dan 100.000 bezoekers. Van alle zoekopdrachten op unisex op babynamen.nl in de afgelopen maand begint 4.96% met de letter C!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Unisex namen op alfabet