Saul Geboortekaartje naam Saul j2

Betekenis Saul

Om wie gebeden is van Hebreeuwse Scha'ul, "de gevraagde" [een danknaam voor de geboorte van een kind]))
Meer informatie

Geslacht

Saul wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Saul is Hebreeuws

Naamsopbouw

Saul is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter S en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, u) en 2 medeklinkers (s, l).

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Saul

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Saul (Hebreeuws: שָׁאוּל, Šāʔûl of Scha'ul, "de gevraagde" [een danknaam voor de geboorte van een kind]) was volgens de overlevering in de Hebreeuwse Bijbel de eerste koning van de Israëlieten. Hij was een zoon van Kisj afkomstig van de stam Benjamin. Het verhaal over Saul wordt beschreven vanaf 1 Samuel 9, waar Saul en zijn familie worden voorgesteld, tot 1 Samuel 31, waar de dood van Saul en drie zonen in een strijd tegen de Filistijnen en zijn begrafenis worden beschreven. Terwijl in het eerste deel Saul, zijn familie en prestaties als koning centraal staan, staan de verhalen vanaf 1 Samuel 16 in de schaduw van de verhalen over de opkomst van David, totdat ze zich in 1 Samuel 28 en 31 weer op Saul richten. Vooral joodse ouders voelen zich misschien aangetrokken tot deze stille, beheerste naam van de eerste koning van Israël en de naam van Sint-Paulus vóór zijn bekering. In de moderne tijd wordt het in verband gebracht met de Nobelprijswinnende romanschrijver Saul Bellow. De betekenis ervan maakt de naam geschikt voor een langverwacht kind. Leuke weetjes over de naam Saul: Saul is een personage uit een gedicht van John Dryden en is te horen in het Händel-oratorium 'Saul'. Enkele andere bekende Sauls: Saul Steinberg, bekend om zijn iconische New Yorker-covers, en grafisch kunstenaar/filmkredietontwerper Saul Bass. De geboortenaam van Guns n Roses's Slash is Saul Hudson. Op recente tv waren er Sauls op Breaking Bad en Homeland. Veel beroemde schilders, van Rembrandt tot Bruegel, hebben schilderijen gemaakt van Saul. Better call Saul is een bekende Netflix serie, een spin off van de succesvolle serie Breaking Bad.

Beroemdheden met de naam Saul

Saul Rubinek
Acteur

Saul Rubinek (Wolfratshausen (Duitsland), 2 juli 1948) is een in Duitsland geboren Canadees acteur, filmregisseur, filmproducent en scenarioschrijver.

Saul Steinberg
Kunstenaar

Saul Steinberg (Râmnicu Sărat, 15 juni 1914 - New York, 12 mei 1999) was een Roemeens-Amerikaans tekenaar die voornamelijk bekend is vanwege zijn cartoons in The New Yorker. Zijn bekendste tekening is View of the World from 9th Avenue (De wereld zoals gezien vanuit 9th Avenue), een spotprent op het wereldbeeld van de stedelingen te New York.

Saul Williams
Rapper

Saul Stacey Williams is een Amerikaanse rapper, zanger, songwriter, muzikant, dichter, schrijver en acteur. Hij staat bekend om zijn mix van poëzie en alternatieve hiphop, en om zijn hoofdrollen in de onafhankelijke film Slam uit 1998 en de jukebox-musical Holler If Ya Hear Me uit 2013.

Saul
Bijbels persoon

Saul (Hebreeuws: שָׁאוּל, Šāʔûl of Scha'ul, "de gevraagde" [een danknaam voor de geboorte van een kind]) was volgens de overlevering in de Hebreeuwse Bijbel de eerste koning van de Israëlieten. Hij was een zoon van Kisj afkomstig van de stam Benjamin. Volgens de Bijbelse chronologie regeerde Saul van ca. 1025 v.Chr. tot ca. 1010 v.Chr. Saul had verschillende zonen, onder wie: Jonatan, Malchi-Sua, Abinadab en zijn opvolger Isboset. Daarnaast had hij twee dochters, Merab en Michal, die trouwde met de latere koning David.

Films met de naam Saul

Better call Saul (2015)

Better Call Saul is een Amerikaanse televisieserie uit 2015 bedacht door Vince Gilligan en Peter Gould. De serie is een spin-off van Breaking Bad. Better Call Saul volgt het leven van advocaat en ex-zwendelaar James "Jimmy" McGill, vanaf ongeveer zes jaar voor en kort na de gebeurtenissen van Breaking Bad.

Kunst met de naam Saul

Schilderij: Saul en David (1660)

Saul en David is een schilderij van Rembrandt en/of zijn atelier in het Mauritshuis in Den Haag. Het stelt Saul voor, koning van de Israëlieten, die zichtbaar ontroerd luistert naar het harpspel van David. De voorstelling is ontleend aan het Bijbelboek 1 Samuel 16:14-23 en 18:8-11, waarin koning Saul door de geest van God verlaten werd en God hem een kwade geest stuurde, die hem kwelde. Alleen het harpspel van David, die door Saul speciaal hiervoor in dienst werd genomen, zorgde ervoor dat de kwade geest Saul even met rust liet. Later trouwde David met een dochter van Saul en volgde hem op als koning van de Israëlieten in Juda. Detail Het schilderij was oorspronkelijk groter. In de 19e eeuw werd het doek in twee ongelijke delen gesneden waarschijnlijk met de bedoeling het als twee verschillende schilderijen te verkopen. De delen zijn later weer samengevoegd. Het ontbrekende stuk rechtsboven werd opgevuld met een fragment van een oud portret.

Schilderij: David met het hoofd van Goliath voor Saul

David met het hoofd van Goliath voor Saul is een schilderij van Rembrandt uit 1627.

Namen die lijken op Saul

Paul   -   Salo   -   Sil   -   Sol   -   Syl

Hoe spel ik de naam Saul?

Internationaal alfabet

 • S Santiago
 • A Amsterdam
 • U Uppsala
 • L Liverpool

Nederlands alfabet

 • S Samira
 • A Ali
 • U Ursula
 • L Lorenzo

NAVO-alfabet

 • S Sierra
 • A Alfa
 • U Uniform
 • L Lima

Zo spel je Saul met gebarentaal.

gebarentaal letter s
gebarentaal letter a
gebarentaal letter u
gebarentaal letter l

Zo schrijf je Saul in braille

s
a
u
l

Zo sein je Saul in morsecode

· · ·
· —
· · —
· — · ·

Zo sein je Saul met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter s
nautische vlag letter a
nautische vlag letter u
nautische vlag letter l

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Saul bekijken?

Top 10 jongensnamen met een S

Top 10 jongensnamen met 4 letters