Chase Geboortekaartje naam Chase j2

Betekenis Chase

Jager
Meer informatie

Geslacht

Chase wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Chase is Engels

Naamsopbouw

Chase is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter C en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, e) en 3 medeklinkers (c, h, s).

Populariteit van de naam Chase

Chase is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Chase tussen 2014 en 2023. De naam Chase is minder populair geworden.

 • Chase is 21x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Chase

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Chase is een mooie, stoere Engelse jongensnaam. De naam Chase is een voornaam en achternaam in de Engelse taal, vooral populair in de Verenigde Staten. De voornaam is een overgedragen gebruik van de achternaam. Chase is ontstaan ​​in de middeleeuwen als bijnaam voor een jager. Als meisjesnaam is Chase veel zeldzamer, en komt eigenlijk alleen voor in de Verenigde Staten, en dan nog maar in 1 op de 150 keer dat de naam wordt gegeven. Variaties van de naam omvatten onder andere Chace, Chayce en Chayse. Bekende dragers van de naam vind je vooral in Engelstalige landen, bijvoorbeeld Chase Elliot, een beroemde Nascar auto racer, en Chase Utley, een bekende honkballer uit de VS. Verder zijn er ook meerdere bekende bedrijven met de naam Chase, zoals JP Morgan Chase (bank). Chase is ook een Duitse herder die de politietaken uitvoert in de succesvolle kinderserie PAW Patrol. Hij rijdt in een politiewagen of een spionauto met drone. Hij reageert soms allergisch op veren en katten wanneer hij zijn speurneus gebruikt.

Beroemdheden met de naam Chase

Chase (Paw Patrol)
Personage

Chase is een van de hoofdrolspelers in de PAW Patrol-serie. Hij is een Duitse herder pup en het 2e lid van de PAW Patrol. Hij is een politie- en verkeersagenthond en een superspionagepolitiehond. Zijn voornaamste doel is om de zaken in het gareel te houden en het verkeer te leiden/waarschuwingen wanneer zich een noodsituatie voordoet. Zijn secundaire doel is om vermiste dieren of mensen op te sporen die zijn spionageuitrusting gebruiken.

Chase Rise
Acteur

Chase Rice is een Amerikaanse countryzanger, songwriter en reality-tv-persoonlijkheid. Rice is ook een voormalig college football linebacker voor de University of North Carolina en voormalig NASCAR pitcrew-lid voor Hendrick Motorsports.

Chase Utley
Honkballer

Chase Cameron Utley, bijgenaamd "The Man" en "Silver Fox", is een Amerikaanse voormalig professioneel honkbal tweede honkman die 16 seizoenen in de Major League Baseball speelde, voornamelijk voor de Philadelphia Phillies. Hij speelde ook voor de Los Angeles Dodgers.

Chase Elliot
Formule 1 coureur

William Clyde "Chase" Elliott II is een Amerikaans autocoureur, die actief is in de NASCAR Cup Series (dus niet Formule 1). Hij is de enige zoon van Bill Elliott, NASCAR Cup Series kampioen van 1988. In 2014 won hij als nieuwkomer en als jongste ooit de NASCAR Xfinity Series. Hij werd in 2020 kampioen in de NASCAR Cup Series.

Boeken met de naam Chase

Chase
Auteur: Linwood Barclay

Chase is een spannend boek van Linwood Barclay. Chipper is een heel bijzondere hond. Hij maakt deel uit van een experiment van meerdere miljoenen dollars bij een geheime organisatie die alleen bekend staat als The Institute. Het Instituut heeft met honden geëxperimenteerd en ze gecombineerd met de modernste computertechnologie. Maar er is een probleem met Chipper. Zijn natuurlijke hondeninstincten overheersen vaak zijn computerkant. Wat hij ook doet, als hij een eekhoorn of een muis ziet, laat hij alles vallen om hem te achtervolgen. Dus het Instituut heeft besloten dat het tijd is om de stekker uit Chipper te trekken. Chipper slaagt erin om te ontsnappen met een bestemming in gedachten, maar een team van het Instituut, onder leiding van de koelbloedige Daggert, zit hem op de hielen. De twaalfjarige Jeff Conroy woont bij zijn tante en helpt haar bij het runnen van haar bedrijf, een verhuurbedrijf aan het meer dat zich richt op vissers. Jeff mist zijn ouders enorm, die een jaar eerder omkwamen bij een vliegtuigongeluk. Maar hij heeft in ieder geval één vriend gemaakt: Emily, wiens ex-politievader een soortgelijk bedrijf heeft in het meer. En Emily, een computerwonder, heeft het coolste fort ooit: een spoorloos, verlaten treinstation midden in het bos. Nadat Chipper zijn potentiële ontvoerders heeft weten te ontlopen, stapt hij in een bus en belandt in het land, waar hij wordt aangereden door een vrachtwagen die Jeff bestuurt (minderjarig). Jeff neemt Chipper mee naar het treinstation om hem weer gezond te maken, en het is hier dat hij en Emily een computerpoort in Chipper's halsband ontdekken, en zodra Emily haar laptop eraan vasthaakt, ontdekken zij en Jeff dat Chipper's aankomst niet willekeurig is. Hij is op zoek naar Jeff - en nu is Daggert dat ook...

Films met de naam Chase

Chase (2019)

Chase is een Amerikaanse actiethrillerfilm uit 2019, geregisseerd en geschreven door Michael Matteo Rossi. De filmsterren Damien Puckler, Aries Spears, Richard Riehle, Oghenekaro Itene, Jessica Morris, Simeon Panda, Rob Niter en Skye Townsend.

Namen die lijken op Chase

Kess

Hoe spel ik de naam Chase?

Internationaal alfabet

 • C Casablanca
 • H Havanna
 • A Amsterdam
 • S Santiago
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • C Celine
 • H Hidde
 • A Ali
 • S Samira
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • C Charlie
 • H Hotel
 • A Alfa
 • S Sierra
 • E Echo

Zo spel je Chase met gebarentaal.

gebarentaal letter c
gebarentaal letter h
gebarentaal letter a
gebarentaal letter s
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Chase in braille

c
h
a
s
e

Zo sein je Chase in morsecode

— · — ·
· · · ·
· —
· · ·
·

Zo sein je Chase met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter c
nautische vlag letter h
nautische vlag letter a
nautische vlag letter s
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Chase bekijken?

Top 10 jongensnamen met een C

Top 10 jongensnamen met 5 letters