Joya Geboortekaartje naam Joya m2

Betekenis Joya

Vreugde, blijdschap, geluk (vanuit het Latijnse ‘gaudia’ via het Franse ‘joie')
Meer informatie

Geslacht

Joya wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Joya is Engels en Italiaans.

Naamsopbouw

Joya is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter J en is opgebouwd uit 2 klinkers (o, a) en 2 medeklinker (j, y).

Populariteit van de naam Joya

Joya is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Joya tussen 2019 en 2023. De naam Joya is minder populair geworden.

 • Joya is 19x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 5x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Joya

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Bij babynamen .nl is Joya al een paar jaar een favorietje. We dobbelen alleen elke keer tussen Gioia en Joya. Je kiest een naam die past bij je nieuwe trots en vreugde. Joya als meisjesnaam is van Italiaanse, Oudfranse en Latijnse oorsprong. Het is een variant van de Italiaanse naam Gioia en de meer algemeen bekende naam Joy. Deze stralende titel, die letterlijk 'vreugde' betekent, vat perfect het geluk samen dat deze baby je gezin zal brengen. Waar baby Joya zich ook waagt in het leven, ze zal zeker een genot zijn voor iedereen die ze ontmoet. Joya staat momenteel laag in de babynaamkaarten, waardoor het nu een ideaal moment is om dit op te sommen als een unieke naam voor baby. Joya is dus een kruising tussen de Engelse naam Joy en de Italiaanse naam Gioia. Beide namen betekenen 'vreugde'. Joy is vanuit het Latijnse ‘gaudia’ via het Franse ‘joie’ in ‘joy’ veranderd. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de actrice Joya Thorne en Joya Sherill. Leuke trivia's over de naam Joya. Joya is ook een plaats in India. Joya is ook de naam van een nummer en album van Will Oldham. De naam Joya komt ook voor als achternaam, zoals bijvoorbeeld bij de mensenrechtactiviste Malalai Joya. En de naam komt ook regelmatig voor als tussennaam, zoals bijvoorbeeld bij de Spaanse acteur en komiek El Risitas.

Beroemdheden met de naam Joya

Joya Ahsan
Actrice

Jaya Maswood, beter bekend als Joya Ahsan, is een Bengaalse actrice en producer. Ze begon haar carrière als model en later als televisieactrice en werkt momenteel voornamelijk in Bengaalse en Indiaas-Bengaalse films.

Joya Thorne
Actrice

Joya Thorne is een Amerikaanse actrice. Ze speelt in meerdere films en series en is onder meer bekend van de film I'm Gonna Git You Sucka.

Joya Sherrill
Zangeres

Joya Sherrill (Bayonne, 20 augustus 1924 - Great Neck, 28 juni 2010) was een Amerikaanse jazzzangeres. Ze zong bij het orkest van Duke Ellington en toerde met Benny Goodman door de Sovjet-Unie.

El Risitas
Cabaretier

Juan Joya Borja (Sevilla, 5 april 1956 – aldaar, 28 april 2021[1]), artiestennaam El Risitas, was een Spaans komiek en voormalig acteur die in 2015 uitgroeide tot een internetberoemdheid vanwege zijn hysterische lach tijdens een interview in 2002.

Malalai Joya
Activiste

Malalai Joya (Pasjtoe: ملالی جویا) (Farah, 25 april 1978) is een Afghaanse politica en mensenrechtenactiviste die ook wel 'de moedigste vrouw in Afghanistan' is genoemd. In eigen land geldt ze als controversieel en staat ze bekend om de heftige reacties die zij met haar scherpe kritieken en krasse uitspraken oproept. Met name in het buitenland wordt zij gezien als een onverschrokken boegbeeld van de emancipatie van de Afghaanse vrouw. Gebruik makend van haar spreekrecht als gekozen volksvertegenwoordigster in het parlement voor de zuidwestelijke provincie Farah hekelde zij openlijk de aanwezigheid aldaar van andere leden die zij als krijgsheren en oorlogsmisdadigers aanmerkt. Malalai (Joya is haar voornaam) verloor tijdens de burgeroorlog in Afghanistan zes van haar familieleden bij een raketaanval. Ze groeide op in vluchtelingenkampen in Iran en Pakistan.

Muziek met de naam Joya

Joya (album)
Artiest: Will Oldham

Joya is het vijfde album van Will Oldham. Het is het eerste album dat hij onder zijn eigen naam uitbracht. Het album kwam in 1997 uit bij Drag City. Sommige exemplaren bevatten ook een bonus-cd: Little Joya. Het album is vanaf 2007 beschikbaar in de iTunes Store, echter niet onder de naam Will Oldham, maar onder de naam Bonnie 'Prince' Billy.

Films met de naam Joya

Joya (2008)

Joya is een film uit 2008 van regisseur Gabriel Bossio. Joya betekent sieraden in het Spaans, maar het betekent ook zoiets als "geweldig" of "cool" als je het hoort in de buurt van de Rio de la Plata, waar deze Uruguayaanse film vandaan komt. En het is echt een juweel. De plot is simpel: een paar kunstenaars van in de dertig - zij is een actrice, hij is een luie schrijver - moeten hun appartement in Montevideo verlaten omdat ze de huur niet kunnen betalen. Ze verhuizen voor de winter naar Piriapolis, een ouderwets strandstadje, en ze proberen aan een toneelstuk te werken. Het is een film over koppels, over liefde en het echte leven, over kunst in Latijns-Amerika. Soms is het hilarisch; andere keren is het echt triest. De dialogen zijn geweldig...

Geografie met de naam Joya

Plaats: Joya (Uttar Pradesh, India)

Joya is een nagar panchayat (plaats) in het district Amroha van de Indiase staat Uttar Pradesh. In Joya wonen ongeveer 15.000 menseen.

Kunst met de naam Joya

Maya Dorp: Joya de Ceren

De Joya de Cerén in El Salvador is een Maya-dorp dat in het jaar 640 volledig bedolven werd onder de as van een vulkaanuitbarsting. Net zoals in Pompeï werden gebouwen perfect bewaard. Dit is een van de weinige plekken waar huizen (gemaakt van klei) en gebruiksvoorwerpen van gewone Maya-burgers gevonden zijn. De grote tempels van Meso-Amerika zijn eerder voorbeelden van bouwwerken voor de elite. In 1993 werd de Joya de Cerén opgenomen in de UNESCO-Werelderfgoedlijst.

Namen die lijken op Joya

  -   Jada   -   Jade   -   Jaël   -   Jaki   -   Jana   -   Jane   -   Jara   -   Jaya   -   Jazz   -   Jean   -   Jess   -   Jet   -   Jill   -   Jin   -   Jip   -   Jiya   -   Joa   -   Joan   -   Jody   -   Joes   -   Joey   -   Jona   -   Joni   -   Josh   -   Jovi   -   Joy   -   Joyce   -   Jula   -   Jule   -   Juna   -   June   -   Juno   -   Juul   -   Zoya

Hoe spel ik de naam Joya?

Internationaal alfabet

 • J Jérusalem
 • O Oslo
 • Y Yokohama
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • J Jordi
 • O Omar
 • Y Yfke
 • A Ali

NAVO-alfabet

 • J Juliett
 • O Oscar
 • Y Yankee
 • A Alfa

Zo spel je Joya met gebarentaal.

gebarentaal letter j
gebarentaal letter o
gebarentaal letter y
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Joya in braille

j
o
y
a

Zo sein je Joya in morsecode

· — — —
— — —
— · — —
· —

Zo sein je Joya met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter j
nautische vlag letter o
nautische vlag letter y
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Joya bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een J

Top 10 meisjesnamen met 4 letters