Linne Geboortekaartje naam Linne m2

Betekenis Linne

Linde, Tweeling bloem (Linnaeusklokje.), Schild, Waterval, Beeldschoon
Meer informatie

Geslacht

Linne wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Linne is Germaans, Nederlands en Scandinavisch.

Naamsopbouw

Linne is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter L en is opgebouwd uit 2 klinkers (i, e) en 3 medeklinkers (l, n, n).

Populariteit van de naam Linne

Linne is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Linne tussen 2013 en 2023. De naam Linne is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Linne is 28x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 11x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Linne

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Linne is een mooie meisjesnaam. De herkomst en dus de betekenis is niet helemaal duidelijk. Linne is in 1 verklaring een meisjesnaam die is afgeleid van de naam Linnaes. En Linneas is de naam van een mooie bloem, en Linnaes is de latijnse naam voor de Lindeboom. Daar zijn ook de namen Lynn en Linde van afgeleid. De andere verklaring komt deels op hetzelfde neer, maar dan vanuit de woonnaam uit Linne (Nedersaksen) of Noord-Duitse topografische naam gelijk aan Linde 1 'lindeboom'. Zweeds (Linné): Het is dan een topografische of siernaam afgeleid van lind 'lindeboom lindeboom'. Overigens is Linne ook een dorpje in ons Limburg :-). De oorspronkelijke humanistische vorm van de achternaam Linnæus en Linnea komt nog steeds voor in Zweden. En in Zweden is Linne of Linné een jongensnaam, de mannelijke vorm van de naam Linnéa. De naam Linne kan ook zijn afgeleid van de naam Linda of Linde. Dit zijn een verkorte varianten van Germaanse namen die eindigen op 'lind'. Deze naamstam betekent 'slang, kenner van geheimen' of 'schild (van lindehout)'. In andere verklaringen, die niet heel erg worden toegelicht, zien we ook de betekenis Waterval en Beeldschoon voorbij komen. Bekende drager van de naam is onder meer de Nederlandse actrice Linne Bastiaensen. De naam Linne is vooral zeer populair bij ouders in Nederland en België. Verder zien we de naam veel voorbij komen in Zweden, Duitsland en Denemarken.

Beroemdheden met de naam Linne

Linne Bastiaensen
Actrice

Linne Bastiaensen is een Nederlandse actrice. Ze speelt in meerdere series en films. Linne is onder meer bekend van de film Sigi 7 Julia.

Linne Ahlstrand
Actrice

Linne Nanette Ahlstrand werd geboren op 1 juli 1936 in Chicago, Illinois. Ahlstrand verhuisde vanuit Hollywood, Californië naar New York City, zodat ze een carrière als model en actrice kon nastreven. Ze heeft een kleine rol als Natalie, het barmeisje in "Beast from Haunted Cave" en een veel substantiëlere rol als Diane in "Living Venus". Linne keerde in september 1965 terug naar de omgeving van Los Angeles en trouwde op 7 september 1965. Ahlstrand werkte nog steeds als actrice en model toen ze stierf op de tragisch jonge leeftijd van 30 jaar aan kanker op 18 januari 1967 in Pasadena, Californië.

Natuurfenomenen

In het midden van de Provincie Limburg, net onder Roermond, ligt de grootste meander in de Maas: de Lus van Linne. De Lus van Linne zal met het intiatief "Nieuw Leven in de Lus van Linne" de komende jaren een verandering ondergaan. Deze herinrichting zal een aanzienlijke bijdrage leveren aan de hoogwaterbescherming langs de Maas én ruimte scheppen voor de ontwikkeling van ruim 200 hectare dynamische en soortenrijke riviernatuur.

Linne van de Kleine Heide van Vlaams-Brabant is een mooie merrie die geboren is op 16-05-2018.

Geografie met de naam Linne

Dorp: Linne (Limburg)

Linne (Limburgs: Lin) is een kerkdorp in de gemeente Maasgouw, in de Nederlandse provincie Limburg. Het is gelegen gelegen ten zuidwesten van Roermond in Midden-Limburg. Linne telt ongeveer 3.500 inwoners.

Organisaties met de naam Linne

Sluiscomplex: Stuw- en sluiscomplex Linne

De stuw en het sluiscomplex van Linne vormt een geheel van waterwerken ter regulering van de Maas in de Nederlandse provincie Limburg, ten behoeve van de daarop plaatsvindende binnenvaart. Het complex ligt in de gemeente Maasgouw aan de gemeentegrens met de gemeente Roermond. Bij de sluis ligt buurtschap Osen. Het complex bestaat uit een stuw, een waterkrachtcentrale met vier turbines en een sluis. De sluis verbindt de Maas met de stroomafwaarts gelegen Maas nadat deze rond de Lus van Linne gemeanderd is.

Namen die lijken op Linne

Lana   -   Lena   -   Leni   -   Lenne   -   Leny   -   Lina   -   Line   -   Linn   -   Linnea   -   Luna   -   Lune   -   Lyna   -   Lynn   -   Minne   -   Sinne

Hoe spel ik de naam Linne?

Internationaal alfabet

 • L Liverpool
 • I Italia
 • N New York
 • N New York
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • L Lorenzo
 • I Iris
 • N Naomi
 • N Naomi
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • L Lima
 • I India
 • N November
 • N November
 • E Echo

Zo spel je Linne met gebarentaal.

gebarentaal letter l
gebarentaal letter i
gebarentaal letter n
gebarentaal letter n
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Linne in braille

l
i
n
n
e

Zo sein je Linne in morsecode

· — · ·
· ·
— ·
— ·
·

Zo sein je Linne met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter l
nautische vlag letter i
nautische vlag letter n
nautische vlag letter n
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Linne bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een L

Top 10 meisjesnamen met 5 letters