Jeremy Geboortekaartje naam Jeremy j2

Betekenis Jeremy

Jahweh zal verhogen
Meer informatie

Geslacht

Jeremy wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Jeremy is Engels

Jeremy is afgeleid van de naam Jeremiah

Naamsopbouw

Jeremy is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter J en is opgebouwd uit 2 klinkers (e, e) en 4 medeklinkers (j, r, m, y).

Populariteit van de naam Jeremy

Jeremy is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Jeremy tussen 1996 en 2023. De naam Jeremy is minder populair geworden.

 • Jeremy is 19x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Jeremy

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Jeremy is een mannelijke naam van oud-Engelse oorsprong en betekent 'verheven' of 'verheven door God'. Het is een verengelste vorm van de Hebreeuwse naam Jeremia, waardoor de opbeurende middeleeuwse naam sterke bijbelse wortels heeft. Of je nu van Jeremy houdt vanwege zijn connectie met het geloof of zijn bemoedigende symboliek, het zal ongetwijfeld een optimistische geest in baby Jeremy inspireren. De naam Jeremy is groot in de VS, maar zeker ook in Frankrijk. In België en Frankrijk zijn oduers ook dol op de varianten met een streepje op de e, zoals Jéremy, Jerémy en Jérémy, Denk bv aan de Franse zwemmer Jérémy Stravius. Ook in Nederland komen de volgende spellingsvarianten allemaal voor: Jérémy , Jerémy , Jèrèmy , Jéremy , Jèremy en Jeremý. Verkorte versies van de naam zijn onder meer Jer, Jez en Jem. Jem is een zeer aantrekkelijke bijnaam. Jeremy Piven en Jeremy Renner zijn twee huidige dragers. Jeremy Corbyn is een bekend politicus in de UK, In Nederland kennen we onder andere Social Celeb Jeremy Frieser. De naam Jeremy is ook zeer populair bij schrijvers en regisseurs. Jeremy Atticus "Jem" Finch is Scout's broer Jem in het beroemde boek To Kill a Mockingbird van Harper Lee. Jeremy Gilbert is een hoofdpersonage in de TV serie "The Vampire Diaries". En Jeremy (Jeremia) Johnson is een personage uit de Disney-tekenfilm "Phineas and Ferb". Verder is Jeremy 1 van de bekendste songs van de band Pearl Jam.

Beroemdheden met de naam Jeremy

Jeremy Frieser
Social Media Celeb

Jeremy Sylvester Frieser is een Nederlandse youtuber en acteur. In 2010 begon Frieser met het maken van YouTube-video's op verschillende kanalen. Zijn eerste kanaal maakte hij aan in 2010: 'Silentsylvester'. Later maakte hij ook video's op DagelijksHaaDee. In 2013 begon hij met zijn YouTubekanaal 'AltijdCompilaties'.

Jeremy Renner
Acteur

Jeremy Lee Renner is een Amerikaans acteur en zanger. Hij werd in 2010 genomineerd voor een Oscar voor zijn hoofdrol in The Hurt Locker en in 2011 opnieuw voor zijn bijrol in The Town.

Jaz Coleman
Zanger

Jeremy "Jaz" Coleman is een Engelse zanger en muzikant. Hij kreeg bekendheid in het begin van de jaren tachtig als de zanger en toetsenist van de postpunkgroep Killing Joke.

Jem Finer
Muzikant

Jeremy Max Finer is een Engelse muzikant, artiest en componist. Hij was een van de oprichters van The Pogues.

Jeremy Renner
Acteur

Boeken met de naam Jeremy

Tot je weer ademen kunt - Julia en Jeremy
Auteur: Jessica Winter

Op het eerste gezicht kunnen de levens van Julia en Jeremy niet meer verschillen. Buiten wat onderlinge treiterijen delen ze niets met elkaar. Dat verandert op slag als Jeremy bij toeval een geheim ontdekt dat Julia al jaren probeert te verbergen. Voor het eerst in zijn leven moet Jeremy werken voor iets; hij moet Julia’s vertrouwen winnen om haar te kunnen helpen. Maar hoe dichter hij bij haar komt, hoe meer hij zich realiseert dat niet alleen haar façade afbrokkelt.

Muziek met de naam Jeremy

Jeremy
Artiest: Liedje Pearl Jam

"Jeremy" is een muzieknummer uit 1992 van de Amerikaanse rockband Pearl Jam. Het is afkomstig van het in 1991 uitgegeven album Ten, dat in de Verenigde Staten 13 miljoen keer verkocht is. Het is een van de bekendere nummers van de band. De bekendheid komt mede vanwege het succes van de bijbehorende videoclip welke door MTV werd uitgeroepen tot Best Video of the Year. Het nummer is gebaseerd op twee gebeurtenissen. Het ontleent zijn titel aan de 15-jarige Amerikaanse jongen Jeremy Wade Delle, die zich in januari 1991 in zijn klas door zijn hoofd schoot. Pearl Jam-zanger Eddie Vedder las hierover in de krant en begon erover te schrijven. In een interview aan Seattle Sound Magazine in maart 2009 zei Vedder dat hij de behoefte voelde “to take that small article and make something of it—to give that action, to give it reaction, to give it more importance” (om iets van dat kleine artikel te maken - om er iets mee te doen, om een reactie te geven, om het meer belang te geven). Een andere gebeurtenis die Vedder inspireerde was een schietpartij op zijn eigen school in San Diego, waarbij echter geen doden vielen. In de NPO Radio 2 Top 2000 is het nummer een van de grootste stijgers van de afgelopen jaren. In 2014 stond het nummer op plek 196. Jeremy nummer steeg van plek 1497 in 2012 naar plek 602 in 2013. Van Pearl Jam staan alleen de nummers Black, Just Breathe en Alive op een hogere plek.

Namen die lijken op Jeremy

Jerome   -   Juremi

Hoe spel ik de naam Jeremy?

Internationaal alfabet

 • J Jérusalem
 • E Edison
 • R Roma
 • E Edison
 • M Madagaskar
 • Y Yokohama

Nederlands alfabet

 • J Jordi
 • E Eva
 • R Ruben
 • E Eva
 • M Mila
 • Y Yfke

NAVO-alfabet

 • J Juliett
 • E Echo
 • R Romeo
 • E Echo
 • M Mike
 • Y Yankee

Zo spel je Jeremy met gebarentaal.

gebarentaal letter j
gebarentaal letter e
gebarentaal letter r
gebarentaal letter e
gebarentaal letter m
gebarentaal letter y

Zo schrijf je Jeremy in braille

j
e
r
e
m
y

Zo sein je Jeremy in morsecode

· — — —
·
· — ·
·
— —
— · — —

Zo sein je Jeremy met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter j
nautische vlag letter e
nautische vlag letter r
nautische vlag letter e
nautische vlag letter m
nautische vlag letter y

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Jeremy bekijken?

Top 10 jongensnamen met een J

Top 10 jongensnamen met 6 letters