Jessie Geboortekaartje naam Jessie u2

Betekenis Jessie

God ziet en is genadig
Meer informatie

Geslacht

Jessie wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Jessie is Engels

Jessie is afgeleid van de naam Jesse

Naamsopbouw

Jessie is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter J en is opgebouwd uit 3 klinkers (e, i, e) en 3 medeklinkers (j, s, s).

Populariteit van de naam Jessie

Jessie is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Jessie tussen 1996 en 2023. De naam Jessie is minder populair geworden.

 • Jessie is 50x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 5x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Jessie

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Jessie is een Engelse meisjes en jongensnaam. Ouders in de VS geven de naam 6 van de 10 keer aan een meisje. In Frankrijk is het 9 van de 10 keer de naam voor een dochter. In België en Nederland is het bijna altijd een naam voor een dochter. Jessie is afgeleid van Jesse. Jesse is zowel een Friese als een Hebreeuwse naam en heeft dus ook twee betekenissen. Als Friese naam is hij ontstaan uit Ese, maar de precieze herkomst hiervan is onbekend. Mogelijk is er een verband met het Germaanse woord ‘asen’, dat ‘goden’ betekent. Als Hebreeuwse naam is het een vorm van Isaï, met de betekenis ‘man van God’. De naam Jessie is ook een verkorte vorm van de naam Jessica. Jessica is een Engelse meisjesnaam. De naam Jessica is een traditioneel vrouwelijke naam met Hebreeuwse wortels die 'rijk' of 'God aanschouwt' betekent - het komt van het Hebreeuwse 'yiskah' en variaties zijn onder meer Iska, Jeska, Yessica, Jessika, Jess, Jessie en Jesse. Iscah was een dochter van Haran in het Bijbelboek Genesis. Er is geen bekend gebruik van de naam Jessica zelf voorafgaand aan Shakespeare's toneelstuk "The Merchant of Venice", waarin de dochter van het personage Shylock Jessica heet. De naam is dus verzonnen door William Shakespeare, die hem bedacht voor zijn stuk The Merchant of Venice. Jessica is daar de dochter van de gierige Joodse bankier Shylock, die het huis van haar vader ontvlucht en zich tot het christendom bekeert om met Lorenzo te trouwen. De naam is er waarschijnlijk op gericht typisch Joods te klinken en is vermoedelijk afgeleid van de bestaande Joodse (mannen)naam Jeska of Jiska, "hij ziet uit naar God" of "God ziet uit" of "God aanschouwt". Snel terug naar de naam Jessie. In de Verenigde Staten is de naam populair, en word in ongeveer 60% van de gevallen aan een meisje gegeven, en dus bij 40% aan jongens. Ook in Europa wordt de naam Jessie gegeven aan meisjes en jongens, maar daar is Jessie wel in meer dan 90% van de gevallen een meisjesnaam. In Nederland wordt de naam alleen aan meisjes gegeven door ouders. Varianten van de naam zijn onder meer Jessi en Jessye. Bekende dragers van de naam vind je vooral in Engelstalige landen. Jessie J is een Britse zangeres/songwriter, Jessie Armstead een Amerikaanse Football speler en Jessie Flemings een Canadese voetbalster. In Nederland kennen we onder meer Social Celeb Jessie Maya. De naam Jessie doet het ook goed bij schrijvers en regisseurs. Jessie Burlingame is een karakter in de roman van Stephen King, 'Gerald's Game'. Jessie Prescott is zelfs het hoofdpersonage in een TV serie die Jessie heet.

Beroemdheden met de naam Jessie

Jessie Maya
Social Media Celeb

Jessie Désirée Bosch (Apeldoorn, 8 juni 1996), beter bekend als Jessie Maya, is een Nederlands youtuber. Ze is een van de grootste Nederlandse transgender influencers. Naast haar YouTube-kanaal, met 354.000 abonnees (juni 2022) en ruim 106 miljoen weergaven (juni 2022), heeft ze ook op Instagram 252.000 volgers (juni 2022) en op TikTok 309.000 volgers (juni 2022).

Jessie Weston
Schrijfster

Jessie Laidlay Weston was een Engelse onafhankelijke wetenschapper, middeleeuwer en folklorist, die voornamelijk werkte aan middeleeuwse Arthuriaanse teksten.

Jessie Armstead
American Football speler

Jessie Willard Armstead is een voormalig American football-linebacker in de National Football League die tussen 1993 en 2003 elf seizoenen speelde bij de New York Giants en de Washington Redskins. Hij speelde college football aan de Universiteit van Miami.

Jessie J
Zangeres

Jessica Ellen Cornish, beter bekend als Jessie J, is een Engelse singer-songwriter. Ze werd bekend als songwriter voor beroemdheden als Miley Cyrus en Justin Timberlake, en debuteerde in november 2010 zelf met het nummer Do it like a dude. Ze ontving in februari 2011 de Critic's Choice Award op de BRIT Awards.

Muziek met de naam Jessie

Jessie's Girl (1981)
Artiest: Rick Springfield

"Jessie's Girl" is een lied geschreven en uitgevoerd door de Australische zanger Rick Springfield. Het werd uitgebracht op het album Working Class Dog, dat in februari 1981 werd uitgebracht. Het lied gaat over onbeantwoorde liefde en gaat over een jonge man die verliefd is op de vriendin van zijn beste vriend

Films met de naam Jessie

Jessie (2011)

Jessie is een Amerikaanse familie- en tienersitcom. Disney Channel zond op 30 september 2011 de eerste aflevering uit. Jessie werd gecreëerd door Pamela Eells O'Connell. De serie volgt Jessie Prescott (Debby Ryan), een jonge vrouw uit een klein stadje met grote dromen die, in opstand tegen haar strenge vader, besluit de militaire basis in Texas, waar ze opgroeide, te verlaten en naar New York City te verhuizen. Ze aanvaardt een baan als oppas en verhuist naar een penthouse van miljoenen dollars aan de Upper West Side met de rijke familie Ross, waaronder jetsetting ouders Morgan en Christina Ross en hun vier onstuimige kinderen: Emma, ​​Luke, Ravi en Zuri, samen met het familiehuisdier, Mr. Kipling, een twee meter lange Aziatische watermonitorhagedis, waarvan later werd onthuld dat het een vrouwtje was. Met een hele nieuwe wereld van ervaringen voor haar open, begint Jessie aan nieuwe avonturen in de grote stad, terwijl ze groeit om te vertrouwen op de liefde en steun van de kinderen die onder haar hoede zijn. Haar assisten zijn Bertram (Kevin Chamberlin), de luie en sarcastische butler van de familie, en Tony (Chris Galya), de 20-jarige portier van het gebouw.

Namen die lijken op Jessie

Jason   -   Jeske   -   Jess   -   Jesse   -   Jessey   -   Jessi   -   Jessica   -   Jessy   -   Jesús   -   Jiska   -   Josef   -   Josie

Hoe spel ik de naam Jessie?

Internationaal alfabet

 • J Jérusalem
 • E Edison
 • S Santiago
 • S Santiago
 • I Italia
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • J Jordi
 • E Eva
 • S Samira
 • S Samira
 • I Iris
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • J Juliett
 • E Echo
 • S Sierra
 • S Sierra
 • I India
 • E Echo

Zo spel je Jessie met gebarentaal.

gebarentaal letter j
gebarentaal letter e
gebarentaal letter s
gebarentaal letter s
gebarentaal letter i
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Jessie in braille

j
e
s
s
i
e

Zo sein je Jessie in morsecode

· — — —
·
· · ·
· · ·
· ·
·

Zo sein je Jessie met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter j
nautische vlag letter e
nautische vlag letter s
nautische vlag letter s
nautische vlag letter i
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Jessie bekijken?

Top 8 unisex met een J

Top 6 unisex met 6 letters