Eira Geboortekaartje naam Eira m2

Betekenis Eira

Sneeuw (Welsh), Hulp, Genade, Barmhartig (oud Noors)
Meer informatie

Geslacht

Eira wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Eira is Scandinavisch en Welsh.

Naamsopbouw

Eira is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter E en is opgebouwd uit 3 klinkers (e, i, a) en 1 medeklinker (r).

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Eira maak je ook deze babynaam:

Like

Deze naam is 6x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Eira

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Eira is een mooie en winterse meisjesnaam. Eira is een meisjesnaam en komt uit Wales. Geïnspireerd door de schoonheid van de natuur, betekent Eira "sneeuw" in het Welsh. De naam heeft ook een Scandinavische oorsprong, waar het is afgeleid van "Eir", wat "barmhartig" betekent. In de Noorse mythologie was Eir de godin van de gezondheid die de macht had om zieken te genezen met haar medicinale vaardigheden. Tegenwoordig is Eira een populaire vrouwelijke naam, vooral in delen van Scandinavië. Met zo'n veelzijdigheid en creativiteit is Eira een uitstekende keuze voor baby's als ze in de winter arriveren of als je Scandinavische voorouders wilt eren. De naam Eira wordt het meest gegeven door ouders in Scandinavische landen. In Noorwegen, Zweden en Denemarken kiezen ze deze naam graag voor een dochter. Bij babynamen denken we dat de naam de komende jaren ook in Nederland en België aan populariteit gaat winnen. Het is een mooie, korte en hippe meisjesnaam, ook al sneeuwt het steeds minder. Misschien juist daarom wel speciaal! Je vind diverse bekende naamdragers in Europa en daarbuiten. In Finland vind je zangeres Anna Abreu. Zij heet voluit Anna Eira Margarida Heiskari. Eira Lehtonen is een bekende turnster en Eira Stenberg een bekende Finse schrijfster.

Beroemdheden met de naam Eira

Anna Abreu
Zangeres

Anna Eira Margarida Heiskari, sinds 2017 professioneel bekend als ABREU, is een Finse zangeres en songwriter. Abreu werd voor het eerst beroemd in Finland nadat ze tweede werd in de derde reeks van de Finse zangtalentenshow Idols in 2007.

Eira Lehtonen
Atlete

Eira Lydiard was een Finse turnster. Eira Lehtonen eindigde het gymnastiekteamevenement van de Olympische Zomerspelen 1960 in Rome als 13e. Ze deed ook mee aan de 8- game. In de Tokyo 1964 Olympische Zomerspelen deed ze nog een keer mee aan de 8-game.

Eira Stenberg
Schrijfster

Eira Margot Helene Stenberg is een Finse toneelschrijver en schrijver en ontving in 1966 de J.H. Erkko Award voor haar debuutbundel Kapina huoneessa en de Eino Leino Prize in 2007.

Films met de naam Eira

Pluen Eira (2018)

Pluen Eira is een film uit 2018 van regisseur Eryl Huw Phillips. Kerstmis is een spannende tijd voor iedereen, maar dit jaar wordt extra speciaal voor Clive en Rhi. Dit is hun eerste kerst met hun nieuwe zoon, Frank, die 11 jaar oud is. Helaas brengt Kerstmis geen glimlach op het gezicht van Frank. Het enige waar hij blij van wordt zijn zijn stripboeken. Maar Franks wereld verandert wanneer hij zijn neef Mia en een grote witte kalkoen genaamd Aden leert kennen. Deze prachtige originele film uit Wales zal ongetwijfeld een glimlach op je gezicht en een traan in je oog toveren.

Natuurfenomenen

De Eira barbara, ook bekend als de tayra, ook aira of zwartbruine veelvraat is een Amerikaanse marterachtige en de enige vertegenwoordiger van het geslacht Eira. De wetenschappelijke naam van de soort werd als Mustela barbara in 1758 gepubliceerd door Carl Linnaeus.

Geografie met de naam Eira

Plaats: Eira Vedra

Eira Vedra is een plaats (freguesia) in de Portugese gemeente Vieira do Minho en telt 706 inwoners (2001).

Namen die lijken op Eira

  -   Azra   -   Esra   -   Imre   -   Isra   -   Omri

Hoe spel ik de naam Eira?

Internationaal alfabet

 • E Edison
 • I Italia
 • R Roma
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • E Eva
 • I Iris
 • R Ruben
 • A Ali

NAVO-alfabet

 • E Echo
 • I India
 • R Romeo
 • A Alfa

Zo spel je Eira met gebarentaal.

gebarentaal letter e
gebarentaal letter i
gebarentaal letter r
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Eira in braille

e
i
r
a

Zo sein je Eira in morsecode

·
· ·
· — ·
· —

Zo sein je Eira met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter e
nautische vlag letter i
nautische vlag letter r
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Eira bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een E

Top 10 meisjesnamen met 4 letters