Hakan Geboortekaartje naam Hakan j2

Betekenis Hakan

Keizer, Van de High-dynastie (West-Turkse variant van Khağan) , Hoge zoon (van Oudnoors há- (Proto-Noors hauha-) (hoog) en konr (kin).
Meer informatie

Geslacht

Hakan wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Hakan is Scandinavisch en Turks.

Naamsopbouw

Hakan is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter H en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, a) en 3 medeklinkers (h, k, n).

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Hakan

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Hakan (ook Håkan , Hâkan en Hàkan) is een mooie jongensnaam. De betekenis van de naam “Hakan” is verschillend in verschillende talen, landen en culturen en heeft meerdere mogelijk dezelfde of verschillende betekenissen. De naam Hakan is allereerst een veel voorkomende Turkse voornaam, gebaseerd op de Turkse taalvariant van de keizerlijke titel Khagan. De naam wordt ook gespeld als Khakan of Khaqan in andere delen van de wereld, met dezelfde etymologie. Hakan of Håkan is ook een veel voorkomende Zweedse voornaam. De naam heeft een gemeenschappelijke oorsprong met de Noorse voornaam Haakon (moderne Noorse Håkon, Deense Hakon) in de Oudnoorse Hákon. De betekenis van de naam wordt betwist, maar een mogelijke betekenis is "hoge zoon" van Oudnoors há- (Proto-Noors hauha-) (hoog) en konr (kin). Op Zweedse runestones wordt de naam meestal Hakun geschreven en in middeleeuwse documenten meestal Haquon of in de gelatiniseerde versies Haqvin/Haqvinus. Vanaf de 16e eeuw wordt de naam meestal geschreven als Håkan. Hoewel in sommige westelijke regio's de naam pas in de 18e eeuw als Håkon en Håka te vinden is. In het Oud-Oost-Slavisch werd de naam Yakun (Cyrillisch: Якун) geschreven. De Primary Chronicle noemt bijvoorbeeld de Varangiaanse leider Yakun die in het jaar 1024 in Kievan Rus arriveerde en vocht in de Slag om Listven. De naam werd nooit populair als Slavische naam, maar ten minste twee hoge Novgorod-functionarissen hadden de naam: de posadnik Yakun Andreevich (Cyrillisch: Якун Андреевич) (vermeld in 1167) en de tysyatsky Yakun Namnezhich (Cyrillisch: Якун Намнежич) (vermeld in 1214) . Een oude Engelse naamvorm Hacon is bewaard gebleven in Engelse plaatsnamen zoals Haconby, wat letterlijk Hacon's Village betekent, afkomstig van Noorse kolonisten in Engeland.

Beroemdheden met de naam Hakan

Per Gessle
Muzikant

Per Hakan Gessle is een Zweeds singer-songwriter. Internationaal is hij vooral bekend als mannelijke helft van de band Roxette. In eigen land is hij ook solo een zeer bekende popartiest.

Hakan Çalhanoğlu
Voetballer

Hakan Çalhanoğlu is een Duits-Turkse voetballer die doorgaans als offensieve middenvelder speelt. Hij tekende in juni 2021 een contract tot medio 2024 bij Internazionale, dat hem transfervrij overnam van AC Milan. Çalhanoğlu debuteerde in 2014 in het Turks voetbalelftal.

Hakan Şükür
Voetballer

Hakan Şükür is een Turks voormalig profvoetballer en politicus van Albanese afkomst die speelde als aanvaller. In Europa en in Turkije wordt hij "Boğazın Boğası" en "Kral" genoemd.

Geografie met de naam Hakan

Dorp: Hakan

Hakan (Perzisch: حكان, ook geromaniseerd als Ḩakān en Ḩakkān; ook bekend als Hagān) is een dorp in het landelijke district Darjazin-e Sofla, district Qorveh-e Darjazin, provincie Razan, provincie Hamadan, Iran. Het dorp Hakan telt ongeveer 930 inwoners, verdeeld over 182 families.

Hoe spel ik de naam Hakan?

Internationaal alfabet

 • H Havanna
 • A Amsterdam
 • K Kilogramme
 • A Amsterdam
 • N New York

Nederlands alfabet

 • H Hidde
 • A Ali
 • K Kevin
 • A Ali
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • H Hotel
 • A Alfa
 • K Kilo
 • A Alfa
 • N November

Zo spel je Hakan met gebarentaal.

gebarentaal letter h
gebarentaal letter a
gebarentaal letter k
gebarentaal letter a
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Hakan in braille

h
a
k
a
n

Zo sein je Hakan in morsecode

· · · ·
· —
— · —
· —
— ·

Zo sein je Hakan met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter h
nautische vlag letter a
nautische vlag letter k
nautische vlag letter a
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Hakan bekijken?

Top 10 jongensnamen met een H

Top 10 jongensnamen met 5 letters