Carlijn Geboortekaartje naam Carlijn m2

Betekenis Carlijn

Vrije Man (niet Van Adel)
Meer informatie

Geslacht

Carlijn wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Carlijn is Duits

Carlijn is afgeleid van de naam Karel

Naamsopbouw

Carlijn is een middellange naam en bestaat uit 7 letters. De naam begint met de letter C en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, i) en 5 medeklinkers (c, r, l, j, n).

Populariteit van de naam Carlijn

Carlijn is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Carlijn tussen 1996 en 2023. De naam Carlijn is minder populair geworden.

 • Carlijn is 18x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 12x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Carlijn

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Carlijn is een mooie, vrije meisjesnaam. De naam Carlijn, Karlijn, Kerlijn of Kerlijne is een Nederlandse voornaam. De naam komt zowel in Nederland als in België voor. De naam Carlijn is afgeleid van de naam Karel of (de Latijnse vorm) Carolus, evenals namen als Caroline, Carolina, Carolijn, Caro, Carla en Carola. De Germaanse naam Karel betekent "kerel", in de zin van een vrije man, die niet van adel was. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de Olympisch goud winaar Carlijn Achtereekte en volleybalster Carlijn Jans.

Beroemdheden met de naam Carlijn

Carlijn van Ramhorst
Actrice

Carlijn van Ramhorst is een Nederlandse actrice. Ze speelde in oa GTST en Flikken Maastricht. Recent speelde ze in No Exit en Interview. De laatste film waar zij in speelde was De Vuurvogel, een symphonic cinema film die in première ging op het NFF. Carlijn speelt hierin de vrouw van Gijs Scholten van Aschat.

Carlijn Jans
Volleybalster

Carlijn Jans is een Nederlandse volleybalster. Ze is lid van het Nederlands damesvolleybalteam en speelde in 2014 voor Alterno Apeldoorn. Ze maakte deel uit van het Nederlands Elftal op het FIVB Wereldkampioenschap Volleybal Dames 2014 in Italië.

Carlijn Jacobs
Fotografe

Carlijn Jacobs (Sambeek, 1991) is een internationale fotograaf woonachtig in Parijs en Londen. In april 2022 trok ze naar Los Angeles om een aantal fotosessies met Beyoncé Knowles te schieten. Een van de foto’s werd gebruikt op het voorblad van nieuwe album Renaissance, andere vulden het boekwerk.

Carlijn Kingma
Kunstenaar

Carlijn Kingma (Zutphen, 1991) is een Nederlandse kunstenaar en architect. Ze is vooral bekend om haar architectonische pentekeningen van utopieën die zij zelf omschrijft als kaarten.

Carlijn Achtereekte
Schaatster

Carlijn Achtereekte (Lettele, 29 januari 1990) is een Nederlands Wielrenster en oud-langebaanschaatsster die gespecialiseerd was in het allrounden. Op de Olympische Winterspelen van Pyeongchang in 2018 won zij goud op de 3000 meter. Met ingang van juni 2022 maakt ze de overstap naar wielerploeg Jumbo-Visma.

Carlijn Welten
Hockeyspeelster

Carlijn Welten (Heerlen, 30 oktober 1987) is Nederlands hockeyinternational, en speelde 34 officiële interlands (8 doelpunten) voor de Nederlandse vrouwenploeg.

Boeken met de naam Carlijn

Carlijn gaat naar de kerk
Auteur: Wilmien Kranendonk

Als het zondag is, gaat Carlijn met haar vader en moeder en haar broertje naar de kerk. In de kerk gebeurt van alles. Er wordt gebeden en gezongen. De dominee leest uit de Bijbel en de kinderen gaan naar de kinderkerk. In dit boekje lees je wat Carlijn allemaal meemaakt in de kerk. Misschien maak jij wel hetzelfde mee wanneer je naar de kerk bij jou in de buurt gaat. Wilmien Kranendonk is getrouwd en moeder van zes meiden. Ze is al vele jaren actief in de commissie 'Kind in de eredienst' van de Goudse Sint Jans gemeente.

Carlijn
Auteur: Lily van der Velde

Carlijn is een jeugdboek van schrijfster Lily van der Velde. Carlijn baalt. Haar moeder wil niet meer met haar vader in één huis wonen en is verhuisd van Zeeland naar Den Haag. Carlijn is meegegaan. Wat moet ze anders? Haar vader heeft geen tijd voor haar, hij is dag en nacht bezig met zijn werk. Maar als haar ouders verwachten dat Carlijn het wel zo prima vindt, hebben ze het goed fout. Daarvoor mist ze haar oude huis, haar oude school en haar beste vriendin Noortje veel te veel. Carlijn besluit dat het zo niet langer kan. Ze gaat ervoor zorgen dat alles weer goed komt, dat alles weer wordt zoals het vroeger was...

Films met de naam Carlijn

De K van Karlijn (2021)

De K van Karlijn is een serie ontwikkeld door Linda de Mol en Tjitske Reidinga. Karlijn is al zeventien jaar samen met haar vakantieliefde Victor, die een enorme gezondheidsfreak is. Karlijn is het tegenovergestelde: ze kijkt tot diep in de nacht Netflix, zou dolgraag een paar kilo afvallen, maar kan geen ijs laten staan en er gaat niet vaak een dag voorbij zonder twee flinke bellen Pinot Grigio. Dan krijgt zo op een dag de diagnose borstkanker. Vooral haar man Victor heeft het zwaar met dit nieuws. Karlijn zelf wil voorkomen dat haar hele leven en dat van Victor en hun zoon ineens alleen nog om haar ziekte draait. Ze besluit dat ze het zware traject dat voor haar ligt maar op één manier aan kan gaan: met een enorme berg humor en ironie. De gedachte dat het wel eens fout af zou kunnen lopen, wil ze niet toelaten.

Namen die lijken op Carlijn

Karlijn   -   Marlijn

Hoe spel ik de naam Carlijn?

Internationaal alfabet

 • C Casablanca
 • A Amsterdam
 • R Roma
 • L Liverpool
 • I Italia
 • J Jérusalem
 • N New York

Nederlands alfabet

 • C Celine
 • A Ali
 • R Ruben
 • L Lorenzo
 • I Iris
 • J Jordi
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • C Charlie
 • A Alfa
 • R Romeo
 • L Lima
 • I India
 • J Juliett
 • N November

Zo spel je Carlijn met gebarentaal.

gebarentaal letter c
gebarentaal letter a
gebarentaal letter r
gebarentaal letter l
gebarentaal letter i
gebarentaal letter j
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Carlijn in braille

c
a
r
l
i
j
n

Zo sein je Carlijn in morsecode

— · — ·
· —
· — ·
· — · ·
· ·
· — — —
— ·

Zo sein je Carlijn met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter c
nautische vlag letter a
nautische vlag letter r
nautische vlag letter l
nautische vlag letter i
nautische vlag letter j
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Carlijn bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een C

Top 10 meisjesnamen met 7 letters