Vic Geboortekaartje naam Vic j2

Betekenis Vic

Overwinnaar (van Latijnse 'vincere = overwinnen')
Meer informatie

Geslacht

Vic wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Vic is Engels

Vic is afgeleid van de naam Victor

Naamsopbouw

Vic is een korte naam en bestaat uit 3 letters. De naam begint met de letter V en is opgebouwd uit 1 klinker (i) en 2 medeklinkers (v, c).

Populariteit van de naam Vic

Vic is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Vic tussen 2014 en 2023. De naam Vic is minder populair geworden.

 • Vic is 63x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Vic

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Vic is een leuke, korte en stoere jongensnaam. De naam Vic is een verkorte vorm van de naam Victor (of Viktor) Deze naam betekent overwinnaar en is afkomstig uit het Latijn. (denk ook aan 'vincere = overwinnen'.) De betekenis van de vrouwelijke vorm van de naam, Victoria, is ook overwinning. Andere varianten zijn Viktor, Victorinus, Vic, en Victoor. Victor werd een geliefde naam in de Italiaanse vorstenhuizen. De naam Vic wordt wereldwijd het meest gegeven door ouders in ... België! Op de 2e plek staat de VS,en daarna komt Nederland. In België is de naam al langer populair, in Nederland is de populariteit de laatste 10 jaar snel gegroeid. In Frankrijk wordt de naam overigens vaker aan een meisje gegeven dan aan een jongen. Bekende dragers van de naam zijn de acteur Vic Morrow en zanger Vic Damone. In België zijn acteur Vic de Wachter, Vic Moeremans en journalist Vic de Donder bekende dragers. De naam Vic doet het ook goed bij schrijvers, gamemakers en regisseurs. Vic Reeves is het hoofdpersonage in de film Vic, Vic Vega is 1 van de hoofdrolspelers in de film Reservoir Dogs, Vic Sullivan in de film Knucklehead. "Vic" Vance is een karakter in de game Grand Theft Auto: Vice City Stories".

Beroemdheden met de naam Vic

Vic Moeremans
Acteur

Vic Moeremans (Mechelen, 27 maart 1913 – Gent, 7 april 1999) was een Vlaams theater- en tv-acteur. Hij was de vader van acteur Walter Moeremans en grootvader van Sarah Moeremans.

Vic Nees
Componist

Victor (Vic) Nees (Mechelen, 8 maart 1936 – 14 maart 2013) was een Belgisch componist, dirigent en organist. Vic Nees was de zoon van beiaardier en componist Staf Nees. Nees wordt beschouwd als een van de belangrijkste Vlaamse koorcomponisten van zijn tijd.

Vic de Donder
Journalist

Victor Willy De Donder (Dendermonde, 14 oktober 1939 – Westerlo, 9 oktober 2015) was een Vlaams journalist, auteur, essayist en historicus. Hij was een schrijver bekend om zijn plastische stijl. Hij werkte 32 jaar als reporter, cultuurredacteur, opiniërend redacteur en eindredacteur voor de kranten De Standaard en Het Nieuwsblad.

Vic de Wachter
Acteur

Vic De Wachter (Bonheiden, 7 augustus 1951) is een Vlaams acteur. De Wachter heeft naast een rijke theatercarrière ook meegespeeld in meerdere films en televisieseries. Daarnaast is hij ook bekend als voice-over voor documentaires en reclamespotjes.

Vic Damone
Zanger

Vic Damone, geboren als Vito Rocco Farinola (Brooklyn, 12 juni 1928 - Miami Beach, 11 februari 2018)[1][2][3][4][5] was een Amerikaanse zanger en acteur.

Vic Morrow
Acteur

Victor "Vic" Morrow was een Amerikaanse acteur. Morrow ging op zijn zeventiende van school af en ging naar de United States Navy. Zijn eerste filmrol was in Blackboard Jungle uit 1955. Na zijn filmcarrière, speelde hij in de televisieserie Combat! de hoofdrol, een sergeant tijdens WOII.

Boeken met de naam Vic

Vic de Vogelverschrikker
Auteur: Rebo

Soms doen je vrienden iets heel liefs. In dit verhaal komt Vic de Vogelverschrikker erachter hoeveel zijn maatjes van hem houden. De serie droomverhalen is een perfect boek om een stukje uit voor te lezen voor het slapen gaan.

Vic de Vulkaan
Auteur: Shirley van de Velde

Vic de Vulkaan barst soms uit. De boer en zijn vrouw moeten vluchten voor de uitbarsting. Ze zijn erg verdrietig, maar na een tijdje groeit en bloeit alles weer. Na tegenslag wordt het beter dan ooit.

Films met de naam Vic

Vic (2006)

Vic is een Amerikaans kortfilmdrama uit 2006. Het is het regiedebuut van Sage Stallone. De filmsterren Clu Gulager, Tom Gulager en Miriam Byrd-Nethery met cameo's van Carol Lynley, John LaZar en John Phillip Law. Stallone won in 2006 de Boston Film Festival "Best New Filmmaker" -prijs voor de film. "Vic" vertelt het verhaal van een paar dagen in het leven van Vic Reeves, een ongelukkige acteur uit Los Angeles van in de zeventig. Achtervolgd door herinneringen aan zijn vroegere gloriedagen in Hollywood, worden zijn dromen om terug te keren in de schijnwerpers nieuw leven ingeblazen door een nachtelijk telefoontje dat de belofte inhoudt van een belangrijke nieuwe rol.

Namen die lijken op Vic

  -   Vicente   -   Vick   -   Vicky   -   Vico   -   Vicq   -   Victor   -   Victoriano   -   Victorino   -   Vigo   -   Vik   -   Vinn   -   Vinz

Hoe spel ik de naam Vic?

Internationaal alfabet

 • V Valencia
 • I Italia
 • C Casablanca

Nederlands alfabet

 • V Valentijn
 • I Iris
 • C Celine

NAVO-alfabet

 • V Victor
 • I India
 • C Charlie

Zo spel je Vic met gebarentaal.

gebarentaal letter v
gebarentaal letter i
gebarentaal letter c

Zo schrijf je Vic in braille

v
i
c

Zo sein je Vic in morsecode

· · · —
· ·
— · — ·

Zo sein je Vic met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter v
nautische vlag letter i
nautische vlag letter c

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Vic bekijken?

Top 10 jongensnamen met een V

Top 10 jongensnamen met 3 letters