Aimée Geboortekaartje naam Aimée m2

Betekenis Aimée

Geliefd, Liefhebben, Beminde (van Latijnse 'Amatus')
Meer informatie

Geslacht

Aimée wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Aimée is Engels

Aimée is afgeleid van de naam Amy

Naamsopbouw

Aimée is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter A en is opgebouwd uit 4 klinkers (a, i, e, e) en 1 medeklinker (m).

Populariteit van de naam Aimée

Aimée is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Aimée tussen 2003 en 2023. De naam Aimée is minder populair geworden.

 • Aimée is 64x gegeven als voornaam in 2023

Aimée wordt ook gebruikt als achternaam

Like

Deze naam is 10x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Aimée

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Aimée is een geliefde en mooie meisjesnaam. De naam Aimée, en alle spellingsvarianten van de naam (zie verderop) is een populaire naam geworden bij ouders in Nederland en België. De naam is afgeleid van de Latijnse naam Amatus. En de betekenis van Latijnse amatus is 'de beminde, de geliefde'. Naam van een Franse heilige uit de 7e eeuw; kerkelijke feestdag: 13 september. Ook al zou je wellicht denken dat de naam vooral populair is in landen als Frankrijk en Italië, vooral ouders in Engelstalige landen zijn dol op de naam. De naam Aiméee is een variant op de naam Amy. Amy is de Engelse variant van de Oud-Franse naam Amée-Aimée in modern Frans. Amée was dus een vertaling van de Latijnse naam Amata, die is afgeleid van amatus, wat dus 'geliefde' betekent. Andere varianten zijn Amie en Ami. Spelling varianten van de naam die in Nederland en België allemaal bestaan zijn in ieder geval Aimee, Aimeé , Aiméé , Aïmee , Aimèe , Aímee , Aimêe , Aimėe , Aimeë , Aimëe , Aîmée en Aímée. Bekende dragers vind je all over the world. Aimee Teegarden is een Amerikaanse actrice, bekend van haar rol als Julie Taylor in het tv-drama Friday Night Lights. Aimee Mann is een Amerikaanse muzikant en singer-songwriter. In Nederland kennen we onder meer cartooniste Aimée de Jongh, in België onder meer activiste en verzetsstrijder Aimée Bologne-Lemaire. De naam komt ook voor als achternaam. Drager daarvan is bijvoorbeeld de Franse zangeres Cyrille Aimée.

Beroemdheden met de naam Aimée

Aimée de Smet
Presentatrice

Aimée De Smet (1938) is een Belgisch voormalige TV-omroepster en politica voor de CVP / CD&V.

Duffy
Zangeres

Aimee Anne Duffy (Bangor, 23 juni 1984) is een Welshe zangeres en songwriter. Haar stem wordt vaak vergeleken met die van Dusty Springfield[1] en Amy Winehouse.

Aimee Mann
Muzikante

Aimee Mann (Richmond (Virginia), 8 september 1960) is een Amerikaans singer-songwriter. Nadat ze jaren relatief onbekend was gebleven bij het grote publiek, kwam haar carrière in 1999 in een stroomversnelling toen haar muziek werd gebruikt voor de soundtrack van de film Magnolia.

Aimée de Jongh
Tekenares

Aimée de Jongh (Waalwijk, 20 oktober 1988) is een Nederlandse animator, stripauteur en illustratrice van kinderboeken. Haar serie Snippers stond van 2011 tot 2017 in dagblad Metro en het album 'De terugkeer van de wespendief' is vertaald uitgebracht in meerdere landen en verfilmd voor televisie. Daarnaast maakt ze animaties voor het televisieprogramma De Wereld Draait Door. In april 2022 werd haar werk bekroond met de Nederlandse Stripschapprijs.

Aimee Mullins
Atlete

Aimee Mullins (Allentown, Pennsylvania, 20 juli 1975) is een Amerikaanse voormalige paralympisch atlete en wereldrecordhouder. Zij zet zich in de Verenigde Staten in op het gebied van vrouwensport en rond thema's als innovatie en design, onder andere van protheses. Daarnaast is ze actief als actrice en mannequin.

Boeken met de naam Aimée

Worsted by Aimée Gille of La Bien Aimée
Auteur: Aimée Gille

Aimée Gille is geboren en getogen in Kansas, de Verenigde Staten, en verhuisde later naar Frankrijk, waar haar passie voor breien opnieuw werd aangewakkerd. In Parijs, waar ze nu met haar gezin woont, opende ze eerst L’OisiveThé, een prachtig breicafé, en later La Bien Aimée, een garenbedrijf waarvan de prachtige handgeverfde garens wereldwijd worden verkocht. Samengesteld door Aimée Gille van La Bien Aimée bevat 14 patronen van 10 ongelooflijke ontwerpers. De ontwerpers hebben allemaal hun unieke stijl, spreken veel soorten breiers aan en komen in dit boek met een prachtige collectie samen. Je vindt er truien, vesten en accessoires zoals sjaals en mutsen, met technieken variërend van strepen en kleurwerk tot kabels en verschillende steekpatronen. Met Worsted wilde Aimée een tastbare manier creëren om met mensen in contact te komen via breien en vreugde brengen. Het boek bevat 160 pagina’s met 14 breipatronen (5 truien, 2 vesten, 1 poncho, 3 sjaals, 2 kappen, 1 muts) Redacteur: Aimée Gille

Films met de naam Aimée

Sister Aimée (2019)

De beroemdste evangelist van Amerika is een vrouw die op zoek is naar een uitweg. Haar eigen succes zat en meegesleept in de dagdromen van haar geliefde over Mexico, belandt ze op een wilde roadtrip naar de grens. Gebaseerd op ware gebeurtenissen. Meestal verzonnen.

Namen die lijken op Aimée

  -   Amal   -   Amé   -   Amor   -   Amy   -   Asmaa   -   Azmik   -   Emi   -   Emke   -   Emma   -   Emmy   -   Emy   -   Esmay   -   Esmée   -   Esmir   -   Imke   -   Imme   -   Imre   -   Ismay   -   Omri

Hoe spel ik de naam Aimée?

Internationaal alfabet

 • A Amsterdam
 • I Italia
 • M Madagaskar
 • E Edison
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • A Ali
 • I Iris
 • M Mila
 • E Eva
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • A Alfa
 • I India
 • M Mike
 • E Echo
 • E Echo

Zo spel je Aimée met gebarentaal.

gebarentaal letter a
gebarentaal letter i
gebarentaal letter m
gebarentaal letter e
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Aimée in braille

a
i
m
e
e

Zo sein je Aimée in morsecode

· —
· ·
— —
·
·

Zo sein je Aimée met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter a
nautische vlag letter i
nautische vlag letter m
nautische vlag letter e
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Aimee bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een A

Top 10 meisjesnamen met 5 letters