Laila Geboortekaartje naam Laila m2

Betekenis Laila

Laila is afgeleid van Layla. Layla is een van oorsprong Arabische meisjesnaam. De naam betekent "nacht". De variant Leyla of Leila is een van oorsprong Perzische naam. De betekenis is "donker (als de nacht)"
Meer informatie

Geslacht

Laila wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Laila is Arabisch

Naamsopbouw

Laila is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter L en is opgebouwd uit 3 klinkers (a, i, a) en 2 medeklinkers (l, l).

Populariteit van de naam Laila

Laila is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Laila tussen 2019 en 2023. De naam Laila is minder populair geworden.

 • Laila is 15x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Laila

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Laila (in Arabisch schrift ليلى ) is afgeleid van Layla. Layla is een van oorsprong Arabische meisjesnaam. De naam betekent "nacht". De variant Laila of Leila is een van oorsprong Perzische naam. De betekenis is "donker (als de nacht)". Een andere variant van de naam is Lailaa. De naam Laila wordt veel gegeven door ouders in de VS, Brazilië, Noorwegen, Frankrijk en België. Het leuke van de variant Laila is dat de naam eigenlijk in heel veel landen wereldwijd wel wordt gekozen door ouders. Het is dus een heel internationale naam. Een variant als Lela of Leyla is in veel minder landen zo populair. Bekende dragers van de naam vind je dan ook overal. Laila Ali is een bekende bokser uit de VS (dochter van Muhammed Ali), Laila Freivads is een Zweedse politica en Laila Nilsen een atleet uit Noorwegen. In Nederland kennen we onder andere de journaliste Laïla Abid en Olympisch roeister Laila Youssifou. In België kennen we onder meer de zangeres Laila Amezian. Zij is een Belgisch/Marokkaanse zangeres, die zong in verschillende folk- en wereldmuziekbands.

Beroemdheden met de naam Laila

Laila Youssifou
Roeister

Laila Youssifou (Amsterdam, 2 januari 1996) is een Nederlands roeister, die in 2020 en 2021 Europees kampioen werd met de Nederlandse dubbelvier. Daarnaast behaalde zij in 2022 op het Europees Kampioenschap zilver in de dubbeltwee, en brons in de acht. Op het Wereld Kampioenschap dat zelfde jaar behaalde zij in deze beide nummers zilveren medailles.

Laila Freivalds
Politica

Laila Ligita Freivalds (geboren 22 juni 1942) is een Zweedse sociaaldemocratische politica die van 1988 tot 1991 en opnieuw van 1994 tot 2000 minister van Justitie was, van 2003 tot 2006 minister van Buitenlandse Zaken en kort vicepremier van Zweden. 2004.

Laila Ali
Bokser

Laila Amaria Ali is een Amerikaans voormalig bokser. Ze is een dochter van bokser Muhammad Ali en zijn derde vrouw Veronica Porsche Ali. Ali maakte op 8 oktober 1999 haar debuut in het vrouwenboksen: ze sloeg haar tegenstander, April Fowler, na 31 seconden knock-out in de eerste ronde van het gevecht.

Leila Fawzy
Actrice

Laila Fawzi, ook wel gespeld als Leila Fawzi en Layla Fawzy, was een Egyptische actrice en model. Ze was een van de pioniers van de Egyptische cinema en speelde gedurende haar hele carrière in meer dan 85 films. In 1940 werd ze gekroond tot Miss Egypte.

Laila Solveig Egman-Andersson
Turnster

Laila Solveig Egman-Andersson is een gepensioneerde Zweedse artistieke turnster die meedeed aan de Olympische Zomerspelen 1960, 1964 en 1968. Haar beste individuele prestatie was de 23e plaats in de kluis in 1964. Ze won vier medailles in vijf evenementen op het EK van 1963.

Boeken met de naam Laila

Lailah`s Lunchbox - A Ramadan Story
Auteur: Reem Faruqi

Lailah lost haar probleem op met hulp van de schoolbibliothecaris en haar leraar en leert zo nieuwe vrienden te maken die haar geloof respecteren. Dit vriendelijke, ontroerende verhaal van de eerste auteur Reem Faruqi komt tot leven in de levendige illustraties van Lea Lyon. Lyon gebruikt decoratieve arabeske randen op intermitterende spreads om de geordende patronen van islamitische vieringen te contrasteren met de grenzeloze ritmes van Amerikaanse schooldagen.

Films met de naam Laila

Laila (1948)

Laila (Hindi: लैला) is een Indiase Hindi-film uit 1984, geregisseerd door en met tekst van Saawan Kumar. De muziek is van Usha Khanna. De filmsterren Anil Kapoor, Poonam Dhillon, Sunil Dutt, Pran en Anita Raj. dagen. Dit zou de officiële lancering van Anil Kapoor zijn als leidende man in Bollywood. Daarom luiden de openingstitels "Introductie van Anil Kapoor". Maar Anil Kapoor ging en ondertekende Woh 7 Din erbij en maakte de film snel af. Hij verzuimde dit aan Sawaan Kumar Tak te melden, waardoor hij erg boos werd toen hij ontdekte wat er was gebeurd. Anil vertelde Saawan Kumar Tak ook niet dat hij 2 jaar eerder een film had gemaakt met de titel Kahan Kahan Se Guzar Gaya. Omdat die film was voltooid en niet werd uitgebracht, tekende Anil een andere film met de titel Rachna. Nogmaals, Anil weigerde dit aan Sawaan Kumar Tak te vertellen. Sawaan moest geloven dat Anil Kapoor alleen zijn film zou doen.

Laila (1929)

Laila is een Drama / Romantiek film geregisseerd door George Schnéevoigt. Met Mona Mårtenson, Tryggve Larssen en Harald Schwenzen. De familie van Laila, de dochter van winkelier Lind, is op weg naar de kerk, omdat het meisje daar gedoopt zal worden. Een groep wolven gooit echter roet in het eten en valt de familie aan. Door het gevecht valt het meisje uit de slee en wordt op het laatste moment gered door Jåmpa, de knecht van de welgestelde vrouw Aslag Laagje, die de zorg van Laila op zich neemt en tegen iedereen vertelt dat het haar eigen dochter is. Ze groeit op samen met Laagje's pleegzoon Mellet, die verliefd op haar wordt. Maar Laila ontmoet haar 'echte' neef Anders Lind en wordt verliefd op hem en ze besluiten elkaar op een nacht te ontmoeten. Anders daagt niet op, omdat zijn vader plotseling erg ziek geworden is, maar Laila denkt dat hij haar in de steek gelaten heeft en besluit met Mellet te trouwen.De trouwerij staat op het punt te beginnen, zal Anders nog op tijd kunnen zijn?

Namen die lijken op Laila

Lale   -   Lalla   -   Layla   -   Leela   -   Leila   -   Lela   -   Leyla   -   Lila   -   Lilly   -   Lilo   -   Lily   -   Lola   -   Loļs   -   Naila   -   Zaila

Hoe spel ik de naam Laila?

Internationaal alfabet

 • L Liverpool
 • A Amsterdam
 • I Italia
 • L Liverpool
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • L Lorenzo
 • A Ali
 • I Iris
 • L Lorenzo
 • A Ali

NAVO-alfabet

 • L Lima
 • A Alfa
 • I India
 • L Lima
 • A Alfa

Zo spel je Laila met gebarentaal.

gebarentaal letter l
gebarentaal letter a
gebarentaal letter i
gebarentaal letter l
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Laila in braille

l
a
i
l
a

Zo sein je Laila in morsecode

· — · ·
· —
· ·
· — · ·
· —

Zo sein je Laila met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter l
nautische vlag letter a
nautische vlag letter i
nautische vlag letter l
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Laila bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een L

Top 10 meisjesnamen met 5 letters