Evi Geboortekaartje naam Evi m2

Betekenis Evi

De Leven Gevende, De Moeder Van Alle Levenden
Meer informatie

Geslacht

Evi wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Evi is Hebreeuws

Evi is afgeleid van de naam Eva

Naamsopbouw

Evi is een korte naam en bestaat uit 3 letters. De naam begint met de letter E en is opgebouwd uit 2 klinkers (e, i) en 1 medeklinker (v).

Populariteit van de naam Evi

Evi is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Evi tussen 1996 en 2023. De naam Evi is minder populair geworden.

 • Evi is 446x gegeven als voornaam in 2023

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Evi maak je ook deze babynaam:
Vie

Like

Deze naam is 7x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Evi

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

De naam Evi is een mooie afgeleide van de naam Eva. De naam Eva is een Hebreeuwse meisjesnaam en betekent "leven". Evi betekent dus "leven", "levende een", "bron van leven" of "moeder van het leven" (van Hebreeuws "Haya / הָיָה" = te zijn / te bestaan ​​of "Kháy / ַַי" = live / levend). Eva, de oudste naam in het Boek, komt nu met Evi dus terug in stijl, met de deugden van eenvoud en zuiverheid, maar met meer kracht en weerklank dan andere eenlettergrepige namen zoals Ann. Evi is ook een verkleinwoord van alle namen die beginnen met "Eve-" of "Eva-", zoals bijvoorbeeld Evelien, Eveline of Evelina. Andere verkleinnamen zijn Evie, Evy en Eefje. Spellingsvarianten die ook voorkomen zijn onder meer ook Èvi , Évi en Eví. Bekende dragers van de naam zijn onder meer Evi Sachenbacher-Stehle (langlaufer), actrice Evi Marandi en Evi Hanssen (presentatrice). Evi van Acker is een bekende Vlaamse zeilster. De leukste naam vinden we Evi Eva (duitse actrice).

Beroemdheden met de naam Evi

Evi Hanssen
Actrice

Evi Greta Roberta Hanssen is een Belgische presentatrice en zangeres. Van 2006 tot 2013 presenteerde ze jaarlijks Expeditie Robinson. Sinds maart 2007 is ze ook te zien in De Foute Quiz en GodzijDank. In 2008 en 2009 presenteerde Evi de Vlaamse versie van Project Runway, De Designers. In 2010 was ze te zien in De dagshow, een showbizzprogramma op VTM. In 2019 was ze kandidaat in het Nederlandse televisieprogramma Wie is de Mol? Ze was de eerste kandidaat die het spel verliet.

Evi Sachenbacher-Stehle
Langlaufer

Evi Sachenbacher-Stehle is een Duitse langlaufster. Evi Sachenbacher won een bronzen medaille met de estafetteploeg tijdens de wereldkampioenschappen langlaufen in 1999 in Ramsau. Tijdens de Olympische Winterspelen 2002 in Salt Lake City won ze de gouden medaille in diezelfde estafette en een zilveren in de sprint.

Evi Marandi
Actrice

Evi Marandi, artiestennaam van Eyh Maranih is een genaturaliseerde Italiaanse actrice geboren in Griekenland, actief van 1959 tot 1974. Marandi is gecrediteerd met vele aliassen, waaronder Evy Harandis, Evy Marandys en Evi Morandi.

Evi Hanssen
Presentatrice

Evi Greta Roberta Hanssen is een Belgische presentatrice en zangeres. In 2019 voer ze samen met 5 andere bekende Vlamingen de Atlantische Oceaan over voor het tv-programma Over de oceaan. Dit programma werd in 2020-2021 uitgezonden op Play4. Sinds maandag 4 oktober 2021 maakt Hanssen deel uit van het team van het radioprogramma de Wild in de Middag op de Nederlandse publieke radiozender NPO Radio 2.

Boeken met de naam Evi

Evi, Nick en ik
Auteur: Anna Woltz

Dit boek gaat over de raarste zomer van mijn leven. Het begon ermee dat Nick uit groep acht voor het eerst tegen me praatte. En diezelfde dag wilde Evi opeens vriendinnen worden. Ik begreep er niks van, want dat eigenwijze kind maakt alleen maar ruzie. Daarna gebeurde alles tegelijk: ik ontvoerde een bruine kip, zaagde heel veel bomen om en ontdekte dat ik verliefd was. Toen gebeurde er een vreselijk ongeluk. Gek. Kan de raarste vakantie van je leven ook de allerbeste zijn?

Evi en eenhoorn
Auteur: Dana Simpson

Evi en eenhoorn is het eerste deel in de graphicnovelserie van Dana Simpson. Evi verveelt zich en ketst steentjes over het water. Tot er een steen tegen een eenhoorn ketst. En Evi een wens mag doen. En ze wenst dat de eenhoorn in kwestie haar bestie wordt. Dus laveert Evi nu door alle basisschoolproblemen met een eenhoorn aan haar zijde. Niks mis met een beetje narcisme en hooghartigheid op zijn tijd als dat betekent dat je beste vrienden bent met een eenhoorn. Toch? Deze serie is smullen voor heel veel leeftijden. Calvin & Hobbes, als Calvin een meisje van 9 was en Hobbes een eenhoorn.

Eva en Evi en de logeerpartij
Auteur: Corrinne Averiss

Eva en Evie vinden dezelfde dingen leuk. Dezelfde liedjes, dezelfde spelletjes, ze hebben zelfs dezelfde streep op hun staart. Daarom zijn ze beste vriendinnetjes... of toch niet?

Films met de naam Evi

Evi & Co

Evi & Co is een mooie kinderserie die meerdere prijzen heeft gewonnen, waaronder Cinekid Festival 2017 en de Prix Jeunesse International 2018. Iedere dag doet de 6-jarige Evi een wonderlijke ontdekking op het terrein naast haar huis, waar haar ouders mooie gebruikte spullen en curiosa verkopen. Opa Co woont ook op het terrein en samen met hem beleeft ze met de spullen van vroeger, speelse en soms ontroerende avonturen van nu.

Namen die lijken op Evi

Ava   -   Eva   -   Evie   -   Evita   -   Evy   -   Iva   -   Ivy

Hoe spel ik de naam Evi?

Internationaal alfabet

 • E Edison
 • V Valencia
 • I Italia

Nederlands alfabet

 • E Eva
 • V Valentijn
 • I Iris

NAVO-alfabet

 • E Echo
 • V Victor
 • I India

Zo spel je Evi met gebarentaal.

gebarentaal letter e
gebarentaal letter v
gebarentaal letter i

Zo schrijf je Evi in braille

e
v
i

Zo sein je Evi in morsecode

·
· · · —
· ·

Zo sein je Evi met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter e
nautische vlag letter v
nautische vlag letter i

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Evi bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een E

Top 10 meisjesnamen met 3 letters