Milo Kaart van Naam Milo

Betekenis Milo

Zacht, Vriendelijk of Dappere Krijger, Soldaat
Meer informatie

Geslacht

Milo wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Milo is Grieks

Milo is afgeleid van de naam Miles

Naamsopbouw

Milo is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter M en is opgebouwd uit 2 klinkers (i, o) en 2 medeklinkers (m, l).

Populariteit van de naam Milo

Milo is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2022. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Milo tussen 2001 en 2022. De naam Milo is in 2022 in populariteit gestegen.

 • Milo is 179x gegeven als voornaam in 2022

Like

Deze naam is 5x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Milo

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Milo is een populaire jongensnaam. De oorsprong van Milo kan in verschillende landen liggen, of zijn afgeleid van verschillende namen. En daarmee varieert ook de betekenis. Milo is mogelijk afgeleid van het Griekse haimulus dat "zacht" of "vriendelijk" betekent. De naam Milo kan ook een mannelijke naam van Engelse oorsprong zijn die "dappere krijger, of 'Soldaat' betekent. Milo wordt dan vaak beschouwd als een vorm van Miles. Volgens de Nederlandse Voornamen Bank is Milo een afgeleid van Miel, en daarmee van Camiel of van Emiel. Een laatste mogelijkheid is dat Milo een verkorting van Miloslaw. Dan is het een Slavische naam. Deze naam is samengesteld uit 'milu', dat 'lief' betekent, en 'slava', met de betekenis 'roem'. Er zijn veel acteurs genaamd Milo, waaronder Milo Ventimiglia en Milo Manheim. Milo Yiannopoulos is een Britse mediapersoonlijkheid. Milo Moire is een Zwitserse kunstenaar en Milo Emil Halbheer was een Duitse schilder. Milo Aukerman is niet alleen een Amerikaanse biochemicus, maar hij is ook de leadzanger van de punkband Descendents. Fictieve personages genaamd Milo zijn onder meer Milo Bloom in de strip Bloom County. Milo Minderbinder was in meer dan één van Joseph Hellers romans. Milo was de hoofdpersoon van het kinderboek The Phantom Tollbooth.

Boeken met de naam Milo

Milo de Dino Voelt zich niet meer alleen
Auteur: Jelma Norbruis

Je bent goed zoals je bent! Een belangrijke les die Milo nog moet leren. Zijn klasgenootjes willen niet met hem spelen omdat hij er anders dan de andere Dino’s uitziet. Maar wat doe je als je buitengesloten wordt en je niemand hebt om mee te spelen? Even is Milo erg verdrietig, maar hij laat het er niet bij zitten. Hij besluit zelf op avontuur te gaan en komt een bijzonder vriendje tegen!

Baby ziet ... - Milo ziet de wereld in zwart wit
Auteur: Rowena Blyth

Milo de kat ziet de wereld in zwart-wit. Ook een pasgeboren baby ziet de wereld in zwart-wit. Daarom houden baby’s van contrasterende zwart-witpatronen. Hoe sterker het contrast, hoe beter ze het zien. De zwart-witte illustraties in dit boekje zijn ideaal voor pasgeboren baby’s. Door naar de beelden te kijken, worden de hersenen en de visuele ontwikkeling gestimuleerd. Ga mee op stap in de zwart-witte wereld van Milo en geef je baby de beste start. Want lezen begint op schoot, niet op school.

Milo tekent de wereld
Auteur: Matt de La Peña

Een krachtig en origineel prentenboek dat aan het denken zet over (voor)oordelen. Milo zit in de metro met zijn schetsboek. Onderweg tekent hij de andere reizigers en het leven dat ze in zijn fantasie leiden. Zoals de man met de snor die een kruiswoordraadsel oplost. Heeft hij thuis misschien ontelbaar veel katten? De vrouw in de trouwjurk is natuurlijk op weg naar haar huwelijk in een prachtige kathedraal. En de jongen in de nette kleding rijdt straks vast met een koets naar het kasteel waar hij woont. Maar ziet hun leven er in werkelijkheid ook zo uit?

Films met de naam Milo

The adventures of Milo and Otis

The Adventures of Milo and Otis is een grappige kinderfilm over een hond en een kat die zich buiten hun boerderij wagen en tal van avonturen beleven. De film wordt in de Amerikaanse versie hoog gehouden door de heerlijke verteltrant van Dudley Moore. The Adventures of Milo and Otis is oorspronkelijk een Japanse avonturenkomediedrama, verteld door Shigeru Tsuyuki en met poëzie-recitatie door Kyōko Koizumi. De oorspronkelijke Japanse versie uit 1986 duurt 90m.

Namen die lijken op Milo

Lilo   -   Malu   -   Mels   -   Miel   -   Mil   -   Milan   -   Milas   -   Miles   -   Miley   -   Mylo

Hoe spel ik de naam Milo?

Internationaal alfabet

 • M Madagaskar
 • I Italia
 • L Liverpool
 • O Oslo

Nederlands alfabet

 • M Mila
 • I Iris
 • L Lorenzo
 • O Omar

NAVO-alfabet

 • M Mike
 • I India
 • L Lima
 • O Oscar

Zo spel je Milo met gebarentaal.

gebarentaal letter m
gebarentaal letter i
gebarentaal letter l
gebarentaal letter o

Zo schrijf je Milo in braille

m
i
l
o

Zo sein je Milo in morsecode

— —
· ·
· — · ·
— — —

Zo sein je Milo met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter m
nautische vlag letter i
nautische vlag letter l
nautische vlag letter o

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Milo bekijken?

Top 10 jongensnamen met een M

Top 10 jongensnamen met 4 letters