Adnan Geboortekaartje naam Adnan j2

Betekenis Adnan

Kolonist
Meer informatie

Geslacht

Adnan wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Adnan is Arabisch

Naamsopbouw

Adnan is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter A en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, a) en 3 medeklinkers (d, n, n).

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Adnan maak je ook deze 2 babynamen:

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Adnan

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Adnan is een Arabische jongensnaam en betekent "kolonist". Adnan was in de moslimreligie een voorouder van Mohammed. Adnan ibn Udd of Adnan ibn Udad (Arabisch: عدنان ) is volgens de islamitische traditie de voorvader van de Noordelijke Arabieren, het volk van de Adnaan, die in de Hijaz en in Yamama wonen, en die de traditionele rivalen zijn van de Zuidelijke Arabieren, de stam van Kahtan. Meer recentelijk werd de naam bij veel westerlingen geïntroduceerd via Adnan Syed, de jonge man die centraal staat in de sensationele Serial-podcast. Andere bekende dragers van de naam zijn onder meer de Indiase acteur Adnan Sami en de Turkse Adnan Menderes. In België kennen we de voetballer Adnan Januzaj en in Nederland voetballer Adnan Barakat.

Beroemdheden met de naam Adnan

Adnan Barakat
Voetballer

Adnan Barakat (Amsterdam, 3 september 1982) is een Nederlands-Marokkaans voetballer die als middenvelder speelt. Barakat is afkomstig uit de jeugdopleiding van Ajax. Hij speelde onder meer voor NAC, Cambuur en FC Den Bosch.

Adnan Sani
Acteur

Adnan Sami Khan is een Indiase zanger, muzikant, componist en pianist. Hij speelt Indiase en westerse muziek, onder meer voor films in het Hindi, Kannada, Telugu en Tamil. Hij is bekroond met Padma Shri voor zijn opmerkelijke bijdrage in de muziek. Zijn meest opvallende instrument is de piano.

Adnan Oktar
Schrijver

Adnan Oktar, ook bekend onder de pseudoniemen Harun Yahya en Adnan Hoca, is een Turks sekteleider. Hij studeerde kunst aan de Mimar Sinan Universiteit in Istanboel en filosofie aan de Universiteit van Istanboel.

Andan Januzaj
Voetballer

Adnan Januzaj is een Belgisch-Kosovaars voetballer die doorgaans als flankaanvaller speelt. Hij tekende in augustus 2022 een contract tot medio 2026 bij Sevilla. Hij kwam transfervrij over van Real Sociedad. Januzaj debuteerde in 2014 in het Belgisch voetbalelftal.

Adnan Menderes
Politicus

Adnan Menderes was een Turks politicus en premier van 1950 tot 1960. Adnan Menderes was de zoon van een grootgrondbezitter uit Aydın in West-Anatolië.

Adnan
Heilige

Adnan ibn Udd of Adnan ibn Udad (Arabisch: عدنان ) is volgens de islamitische traditie de voorvader van de Noordelijke Arabieren, het volk van de Adnaan, die in de Hijaz en in Yamama wonen, en die de traditionele rivalen zijn van de Zuidelijke Arabieren, de stam van Kahtan. Volgens de traditie zou Adnan de zoon zijn van Udd of Udad, die op zijn beurt weer een verre afstammeling van Kedar,[1] de tweede zoon van Ismaël zou zijn.[2] Volgens de Soenna zitten er tussen Mohammed en Adnan 20 generaties. Er is overigens een door Al-Soejoeti overgeleverde Hadith die stelt dat Mohammed gezegd zou hebben: "Zoek in mijn stamboom niet verder dan Adnan". Zijn afkomst van Abraham zou Mohammed volgens een Hadith (Sahih Muslim 7:58) duidelijk hebben gemaakt: God heeft uit de zonen van Abraham Ismaël, en uit de zonen van Ismaël Kinana, en uit de zonen van Kinana Qoeraisj, en uit de Qoeraisj Banoe Hashim en uit Banoe Hashim mij gekozen

Boeken met de naam Adnan

Call Me Adnan
Auteur: Reem Faruqi

Voor fans van Planet Omar en The Ethan I Was Before levert de bekroonde Pakistaanse auteur Reem Faruqi van Unsettled een mooie roman in verzen over tafeltennisser Adnan, die droomt van het kampioenschap en een leuke familiereis naar Florida. Maar wanneer het noodlot toeslaat, moeten hij en zijn gezin een vreselijk verlies verwerken en weer één worden. Dit aangrijpende verhaal over een moslimfamilie die leert genezen, is hoopvol en ontroerend. Adnan Zakir houdt van tafeltennis. Hij is ook kleurenblind, linkshandig en heeft een voorliefde voor het luchtvaartalfabet. Hij is super hecht met zijn zus, Aaliyah, die een geweldige danseres is en de koran uit haar hoofd leert, en hij houdt van zijn kleine peuterbroertje Rizwan, die alleen maar wil opgroeien en tafeltennissen zoals zijn grote broer. Het enige waar Adnan van droomt, is het bereiken van het ultieme tafeltenniskampioenschap in Florida, en als hij zich kwalificeert voor het toernooi, weet hij dat hij de Eid-vakantie met zijn neven en nichten zal kunnen doorbrengen! Maar wanneer het gezin daarheen reist, slaat een ondenkbaar noodlot toe en Adnan zweert dat hij nooit meer zal tafeltennissen. Langzaam moeten hij en zijn gezin leren vrede te sluiten en als gezin verder te gaan.

Hoe spel ik de naam Adnan?

Internationaal alfabet

 • A Amsterdam
 • D Danemark
 • N New York
 • A Amsterdam
 • N New York

Nederlands alfabet

 • A Ali
 • D Daniël
 • N Naomi
 • A Ali
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • A Alfa
 • D Delta
 • N November
 • A Alfa
 • N November

Zo spel je Adnan met gebarentaal.

gebarentaal letter a
gebarentaal letter d
gebarentaal letter n
gebarentaal letter a
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Adnan in braille

a
d
n
a
n

Zo sein je Adnan in morsecode

· —
— · ·
— ·
· —
— ·

Zo sein je Adnan met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter a
nautische vlag letter d
nautische vlag letter n
nautische vlag letter a
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Adnan bekijken?

Top 10 jongensnamen met een A

Top 10 jongensnamen met 5 letters