Levon Geboortekaartje naam Levon j2

Betekenis Levon

Leeuw
Meer informatie

Geslacht

Levon wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Levon is Armeens

Naamsopbouw

Levon is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter L en is opgebouwd uit 2 klinkers (e, o) en 3 medeklinkers (l, v, n).

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Levon

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Levon is een mooie jongensnaam. De naam Levon is een Armeense jongensnaam en betekent "leeuw". Levon of Lévon is een dus Armeense voornaam (in het Armeens Լեւոն) en is gelijk aan de naam Leon. Namen die op Levon ljiken zijn onder meer Levin en Levan. Levon, een leuk en ongebruikelijk alternatief voor Levi. heeft twee muzikale associaties: het is de titel van een nummer van Elton John, geïnspireerd door de overleden, geweldige drummer van The Band, Levon Helm, wiens geboortenaam Mark was. En Uma Thurman en Ethan Hawke kozen Levon als hun zoon. Verder zijn bekende dragers van de naam onder meer de schaker Levon Aronian, Levon Babujian en voetballer Levon Hayrapetyan. De naam Levon is ook een achternaam. Denk bijvoorbeeld aan de bekende zangeres Elen Levon.

Beroemdheden met de naam Levon

Levon Hayrapetyan
Voetballer

Levon Hayrapetyan (geboren op 17 april 1989), ook bekend als Levon Hairapetian, is een Armeense voetballer die momenteel als verdediger speelt voor het Armeense nationale team. Hij is de zoon van Olympisch medaillewinnaar en hockeyer Sos Hayrapetyan.

Levon Aronian
Schaker

Levon Grigor Aronian is een in Armenië geboren schaker die sinds 2021 onder de Amerikaanse vlag speelt. In 1997 werd hij internationaal meester, en in 2000 grootmeester. In mei 2012 had hij een Elorating van 2825 en stond hij tweede op de FIDE-wereldranglijst, achter Magnus Carlsen.

Lorzenze Levon Kirkland
American Football speler

Lorenzo Levon Kirkland (geboren 17 februari 1969) is een Amerikaanse voormalig voetballer en coach. Een tweede ronde ontwerp keuze van de Pittsburgh Steelers in de 1992 NFL Draft, speelde hij 11 jaar als linebacker in de National Football League, waaronder negen seizoenen bij de Steelers, en één voor de Seattle Seahawks en de Philadelphia Eagles.

Levon Helm
Muzikant

Mark Lavon Helm was een Amerikaanse drummer, multi-instrumentalist en rockzanger, die deel uitmaakte van The Band, een Canadees-Amerikaanse rockband.

Boeken met de naam Levon

Levon, From Down in the Delta to the Birth of The Band and Beyond
Auteur: Sandra B. Tooze

Een oogverblindende, epische biografie van Levon Helm, de geliefde, legendarische drummer en zanger van de band. Hij zong de anthems van een generatie: The Weight, Up on Cripple Creek en Life Is a Carnival. Het verhaal van Levon Helm - hier verteld door uitgebreid onderzoek en interviews met goede vrienden en medemuzikanten - is het onstuimige verhaal van de Amerikaanse populaire muziek zelf. In de Arkansas Delta was een jonge Levon getuige van een frontale botsing van blues, country en gospel, zoals hij het uitdrukte. Het resultaat was rock-'n-roll. Als tiener sloot hij zich aan bij de rauwe Ronnie Hawkins and the Hawks, hielp toen een hard rijdend elektrisch geluid samen te voegen met de folk-roots van Bob Dylan, en bracht een revolutie teweeg in de Amerikaanse rock met de Band. Helm zorgde niet alleen voor een perfect zakritme en onvergetelijke zang, hij was de ziel van de band. Levon volgt een rebels leven op de weg, van uitgejouwd worden met Bob Dylan tot de creatieve ketel van Big Pink, het Woodstock Festival, wereldtournees, The Last Waltz, en verder met de man die Dylan een van de laatste echte grote geesten van mijn of een andere generatie. Auteur Sandra B. Tooze graaft diep in wat Helm zag als een verwoestend verraad door zijn beste vriend, bandgitarist Robbie Robertson - en de ineenstorting van de carrière van Levon, zijn bijna faillissement en het verlies van zijn stem als gevolg van keelkanker in 1997. Toch Helm vond succes in een acteercarrière met rollen in Coal Miner's Daughter en The Right Stuff. Hij herwon zijn zangstem en maakte van zijn laatste decennium een ​​triomf door zijn schuur te openen voor de Midnight Rambles en drie Grammy's te verdienen. Kanker eiste uiteindelijk zijn leven in 2012. Levon is een indringend, vakkundig verteld verhaal van een muzieklegende van zuidelijke katoenvelden tot de wereldwijde schijnwerpers.

Muziek met de naam Levon

Levon
Artiest: Elton John

"Levon" is een lied geschreven door de Engelse muzikant Elton John en songwriter Bernie Taupin, en uitgevoerd door John. Het werd opgenomen op 27 februari 1971 en werd uitgebracht op John's album uit 1971, Madman Across the Water. De achtergrondzang wordt verzorgd door Tony Burrows. Paul Buckmaster schreef de orkestrale arrangementen en dirigeerde het orkest. Het nummer bereikte nummer 24 op de Amerikaanse Billboard Hot 100 en piekte op nummer zes op de Canadese RPM-hitlijst.

Namen die lijken op Levon

Devon   -   Levin   -   Livan

Hoe spel ik de naam Levon?

Internationaal alfabet

 • L Liverpool
 • E Edison
 • V Valencia
 • O Oslo
 • N New York

Nederlands alfabet

 • L Lorenzo
 • E Eva
 • V Valentijn
 • O Omar
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • L Lima
 • E Echo
 • V Victor
 • O Oscar
 • N November

Zo spel je Levon met gebarentaal.

gebarentaal letter l
gebarentaal letter e
gebarentaal letter v
gebarentaal letter o
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Levon in braille

l
e
v
o
n

Zo sein je Levon in morsecode

· — · ·
·
· · · —
— — —
— ·

Zo sein je Levon met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter l
nautische vlag letter e
nautische vlag letter v
nautische vlag letter o
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Levon bekijken?

Top 10 jongensnamen met een L

Top 10 jongensnamen met 5 letters