Stella Geboortekaartje naam Stella m2

Betekenis Stella

Ster (van Latijnse 'Stella")
Meer informatie

Geslacht

Stella wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Stella is Latijn

Naamsopbouw

Stella is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter S en is opgebouwd uit 2 klinkers (e, a) en 4 medeklinkers (s, t, l, l).

Populariteit van de naam Stella

Stella is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Stella tussen 2000 en 2023. De naam Stella is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Stella is 74x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 11x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Stella

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Stella is een stralende Latijnse meisjesnaam. De oorsprong van deze naam is te vinden in het Latijnse woord stella, dat ster betekent. De naam werd al vroeg gebruikt door Sir Philip Sidney in 1590. Hij gebruikte de naam Stella voor de hoofdpersoon van zijn gedichtenbundel Astrofel en Stella. De titel betekent letterlijk "de sterrenliefhebber en zijn ster". In tegenstelling tot Stella sloeg Astrofel niet aan als een voornaam. In de voetsporen van Ella, Gabriella, Isabella et al, slaagt Stella erin zowel hemels als aards tegelijk te zijn. De naam Stella werd ook beroemd door Marlon Brando in A Streetcar Named Desire. Ook meerdere internationale sterren gaven deze naam aan hun dochter. Onder andere Tori Spelling en Dean McDermott, Molly Shannon, Ellen Pompeo, Gena Lee Nolan, Jennifer Gray en Dave Matthews hebben een dochter met deze naam. Ontwerper Stella McCartney is een opmerkelijke drager en Stella Adler was een invloedrijke acteerleraar, met Brando een van haar prijsleerlingen. Estella en Estrella zijn mooie varianten van de naam. De naam Stella komt ook voor als achternaam, bijvoorbeeld bij de schilder Francois Stella en aartbisschop van Venetië Luca Stella. Stella is ook een gemeente in Italië en plaats in Missourie en Nebraska in de VS.

Beroemdheden met de naam Stella

Stella Maris
Heilige

Stella Maris of Sterre der zee is een naam voor Maria, de moeder van Jezus. De titel "Sterre der Zee" is in de katholieke eredienst terechtgekomen door de verklaring van de naam "Maria" door de heilige Hiëronymus. Hij deelde de Hebreeuwse naam "Maryam" op in "Mar" en "Yam," wat in het Latijn neerkomt op "Stilla Maris" oftewel "druppel der Zee." Dit werd verbasterd tot "Stella Maris" oftewel "Sterre der Zee."

Stella Maessen
Zangeres

Stella Maessen (Zandvoort, 6 augustus 1953) is een Nederlandse zangeres. Ze was drie keer deelnemer aan het Eurovisiesongfestival. In 1970 zong ze samen met haar twee zussen Bianca en Patricia in de groep Hearts of Soul voor Nederland, het lied Waterman werd 7e. In 1973 verhuisden de zusjes Maessen naar België. Daar begon Stella als achtergrondzangeres bij Sharif Dean, die een nummer 1 hit haalde met de love ballad 'Do You Love Me'. In 1981 deed Stella mee aan de Vlaamse Eurovisiesongfestivalpreselectie met het nummer 'Veel te veel'. Ze bereikte de finale maar won die niet. Het jaar daarop in 1982 deed ze opnieuw mee voor België en zong ze ook voor de derde keer in een andere taal, namelijk het Frans, waar ze niet zo geweldig goed in was. Het lied 'Si tu aimes ma musique' werd vierde en kreeg van elk land punten.

Stella de Heij
Hockeyspeelster

Stella de Heij (Driehuis, 17 januari 1968) is een voormalig Nederlands hockeyinternational, die achttien interlands speelde voor de Nederlandse vrouwenploeg.

Stella Goomans
Actrice

Stella Gommans (Venray, 9 september 1971) is een Nederlands danseres, actrice en presentatrice. Als actrice was Gommans in 2002 korte tijd te zien in Onderweg Naar Morgen. Hier vertolkte ze de rol van Ingrid Rutte. In 2007 was zij een van de deelnemers aan het programma Dancing on Ice. Sinds 2011 is ze te zien op het digitale televisiekanaal 24Kitchen, hier presenteert ze samen met Rudolph van Veen het programma The Taste of Travel.

Films met de naam Stella

Stella

Stella is een Amerikaanse dramafilm uit 1990. Het is de derde speelfilmbewerking van de roman Stella Dallas uit 1923 van Olive Higgins Prouty. Eerdere filmversies waren Stella Dallas (1937) en de stomme film Stella Dallas (1925). Stella is een alleenstaande moeder die in Watertown, NY woont, die vastbesloten is haar dochter Jenny alle kansen te geven die ze nooit heeft gehad, en uiteindelijk een onbaatzuchtig offer brengt om haar geluk te verzekeren. Deze filmversie verschilt van eerdere versies doordat Stella nooit met de vader van haar kind trouwt, en in feite zijn voorstel al vroeg in de film afwijst.

Geografie met de naam Stella

Gemeente: Stella (Italië)

Stella is een gemeente in de Italiaanse provincie Savona (regio Ligurië) en telt ongeveer 3.000 inwoners. De oppervlakte bedraagt 43,3 km², de bevolkingsdichtheid is 68 inwoners per km².

Organisaties met de naam Stella

Glasfabriek: Stella

Al in de 17e eeuw was er in Maastricht enige glasnijverheid. De Luikenaar Guy Libon begon in 1645 een glasblazerij in de Rechtstraat. De drie glasblazers die hier werkten waren afkomstig uit Italië. Eerst was er de Sphinx glasfabriek. Louis Regout, een van de vier zonen van Petrus Regout en oprichter van Mosa, startte in 1876 te Meerssen met een tweede glasfabriek: de ‘Stella’.

Biermerk: Stella Artois

Stella Artois is een Belgische pils van het concern AB InBev. Het bier, met een alcoholpercentage van 5,2 %, wordt gebrouwen op een tiental plaatsen in de wereld, waaronder Leuven en Jupille.

Hoe spel ik de naam Stella?

Internationaal alfabet

 • S Santiago
 • T Tripoli
 • E Edison
 • L Liverpool
 • L Liverpool
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • S Samira
 • T Tamara
 • E Eva
 • L Lorenzo
 • L Lorenzo
 • A Ali

NAVO-alfabet

 • S Sierra
 • T Tango
 • E Echo
 • L Lima
 • L Lima
 • A Alfa

Zo spel je Stella met gebarentaal.

gebarentaal letter s
gebarentaal letter t
gebarentaal letter e
gebarentaal letter l
gebarentaal letter l
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Stella in braille

s
t
e
l
l
a

Zo sein je Stella in morsecode

· · ·
·
· — · ·
· — · ·
· —

Zo sein je Stella met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter s
nautische vlag letter t
nautische vlag letter e
nautische vlag letter l
nautische vlag letter l
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Stella bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een S

Top 10 meisjesnamen met 6 letters