Sanjay Geboortekaartje naam Sanjay j2

Betekenis Sanjay

Overwinnaar, Volledig zegevierend (संजय in Hindi)
Meer informatie

Geslacht

Sanjay wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Sanjay is Hindoestaans

Naamsopbouw

Sanjay is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter S en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, a) en 4 medeklinkers (s, n, j, y).

Like

Deze naam is 7x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Sanjay

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Iedereen begroet de overwinnende held! Dat is tenminste wat mensen zullen zeggen als ze baby Sanjay ontmoeten, wiens naam ‘veroveren’, ‘triomfantelijk’ of ‘overwinning’ betekent. De naam van deze jongen is afgeleid van het Sanskrietwoord met dezelfde betekenis en is vooral populair op het Indiase subcontinent. Het heeft talloze alternatieve spellingen, zoals Sanjai, Sanjey en Sanjaey, waardoor de baby opvalt op de speelplaats. Welke spelling je ook kiest, je zult baby Sanjay een succesvol leven bezorgen met deze veelbelovende naam. De naam Sanjay is eigenlijk de moderne variant van de naam Sanjaya. En die naam betekent dus 'volledig zegevierend, triomfantelijk' in het Sanskriet. Dit is de naam van een koninklijke functionaris in het hindoeïstische epos Mahabharata. De naam Sanjay is een historische en populaire Indiase naam, gedragen door onder meer de zoon van premier Indira Gandhi. In klassieke hindoeïstische heldendichten was het de naam van de wagenmenner van koning Dhritarashtra; in Groot-Brittannië was hij een personage in de tv-serie Eastenders. Verder is Sanjay Gupta een bekende CNN icoon en Sanjay Khan ook een bekend acteur.

Beroemdheden met de naam Sanjay

Sanjay Ghandi
Politicus

Sanjay Gandhi was een Indiaas politicus. Hij was de jongste zoon van eerste vrouwelijke premier van India Indira Gandhi en werd tot zijn dood beschouwd als haar politieke opvolger.

Sanjay Ayre
Atleet

Sanjay Ayre (Kingston, 19 juni 1980) is een Jamaicaanse sprinter, die was gespecialiseerd in de 400 m. Hij is het bekendst van het winnen van een bronzen medaille op de 4 x 400 m estafette van de Olympische Spelen 2000 en het WK 2005.

Sanjay Kapoor
Acteur

Sanjay Kapoor (Bombay, 17 oktober 1965) is een Indiaas acteur en filmproducent die voornamelijk in de Hindi filmindustrie werkt.

Sanjay Dutt
Acteur

Sanjay Dutt (Hindi: संजय दत्त, Bombay, 29 juli 1959) is een Indiase acteur. Hij won vele prijzen en staat bekend als een van de beste acteurs die Bollywood rijk is.

Sanjay Gupta
Presentator

Sanjay Gupta is een Amerikaans neurochirurg, televisiepresentator en auteur.

Films met de naam Sanjay

Sanjay and Craig

Sanjay en Craig is een Amerikaanse animatieserie die uitgezonden wordt op Nickelodeon. De serie ging in Amerika in première op 25 mei 2013 en in Nederland en België op 21 september 2014. De makers van de serie zijn Jim Dirschberger, Andreas Trolf en Jay Howell. De serie volgt Sanjay en Craig terwijl ze komische avonturen beleven in de stad Lundgren, waarbij vaak hun ouders Vijay en Darlene betrokken zijn. Sanjay helpt Craig ook terwijl hij probeert zijn vermogen om te praten geheim te houden terwijl hij hun slangenhatende buurman, meneer Noodman, ontwijkt.

Sanjay (1995)

Sanjay is een Indiase dramafilm uit 1995 onder regie van Shahrukh Sultan en geproduceerd door Farhan Mirza en Tess Mirza. Het sterren Ayub Khan en Sakshi Shivanand in hoofdrollen. Sanjay Singh woont in een gezin uit de middenklasse. Zijn vader, Ranvir, een gepensioneerde agent; zijn moeder is huisvrouw; zijn oudere broer, Pratap, is getrouwd en heeft een zoon; en zijn zus moet nog trouwen. De filosofie van Ranvir is het accepteren van steekpenningen en dit is wat hij zijn zoon, de agent, leert. Maar Pratap is liever eerlijk. Sanjay ontmoet en wordt verliefd op de mooie Saaxshi, de dochter van de adjunct-hoofdinspecteur van politie. Dan gaat het goed met het huishouden Singh, wordt Pratap gepromoveerd tot inspecteur en geeft een politiek leider de familie Singh een bungalow om in te wonen. Het gezin is helemaal klaar om van een comfortabel leven te genieten, wanneer Sanjay ontdekt dat al deze luxe en troost heeft voor hen een prijs gekregen - een prijs die elk lid van de Singh-familie collectief en individueel zal moeten betalen.

Namen die lijken op Sanjay

Hoe spel ik de naam Sanjay?

Internationaal alfabet

 • S Santiago
 • A Amsterdam
 • N New York
 • J Jérusalem
 • A Amsterdam
 • Y Yokohama

Nederlands alfabet

 • S Samira
 • A Ali
 • N Naomi
 • J Jordi
 • A Ali
 • Y Yfke

NAVO-alfabet

 • S Sierra
 • A Alfa
 • N November
 • J Juliett
 • A Alfa
 • Y Yankee

Zo spel je Sanjay met gebarentaal.

gebarentaal letter s
gebarentaal letter a
gebarentaal letter n
gebarentaal letter j
gebarentaal letter a
gebarentaal letter y

Zo schrijf je Sanjay in braille

s
a
n
j
a
y

Zo sein je Sanjay in morsecode

· · ·
· —
— ·
· — — —
· —
— · — —

Zo sein je Sanjay met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter s
nautische vlag letter a
nautische vlag letter n
nautische vlag letter j
nautische vlag letter a
nautische vlag letter y

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Sanjay bekijken?

Top 10 jongensnamen met een S

Top 10 jongensnamen met 6 letters