Siem

Betekenis Siem

Luisteren, Verhoren, Met stompe neus.
Meer informatie

Geslacht

Siem wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Siem is Nederlands

Siem is afgeleid van de naam Simon

Naamsopbouw

Siem is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter S en is opgebouwd uit 2 klinkers (i, e) en 2 medeklinkers (s, m).

Populariteit van de naam Siem

Siem is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2021. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Siem tussen 2000 en 2021. De naam Siem is in 2021 in populariteit gestegen.

 • Siem is 445x gegeven als voornaam in 2021

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Siem maak je ook deze 2 babynamen:

Geboortekaartjes met de naam Siem

Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

Toelichting herkomst en betekenis

Siem is een mooie en stoere jongensnaam. De naam Siem staat al een aantal jaren in de top 10 jongensnamen die begint met een S. De naam Siem is waarschijnlijk afgeleid van de naam Simon. En Simon is waarschijnlijk de Griekse vorm van de Hebreeuwse naam Simeon. Deze naam is afkomstig van het Hebreeuwse woord 'sjema' of 'sjemang' dat 'luisteren, verhoren' betekent. In het Oude Testament komt Simeon voor als de naam van de tweede zoon van Jakob en Lea (Genesis 29, 33), ook van de stam die naar hem genoemd werd. In het Nieuwe Testament is de naam vooral bekend door Simeon, de vrome oude man die in de tempel het Christuskind als de redder begroette en zijn prachtige lofzang aanhief (Lucas 2, 25). In Handelingen 13, 1 wordt ook een Simeon genoemd, 'genaamd Niger', profeet en leraar. De naam Simon kan ook op de Griekse vorm van de Griekse naam Simoon invloed gehad hebben, een afleiding van Grieks simos 'met een stompe neus'. Zo zie je dat ook de naam Siem al weer een mooie geschiedenis heeft, ook al is de naam zelf best nieuw! Bekende dragers van de naam zijn onder meer voetballer Siem de Jong en Siem Vroom, acteur.

Beroemdheden met de naam Siem

Siem Vroom
Acteur

Simon (Siem) Vroom (Beemster, 22 april 1931 – Amsterdam, 6 juni 1985) was een Nederlands acteur. In de bioscoop was hij onder andere te zien in de speelfilms Brandende liefde en De lift, beide uit 1983. Ook vertolkte hij de rol van verzetsleider in de Britse productie, A Bridge too Far.

Siem de Jong
Voetballer

Siem Stefan de Jong (Aigle (Zwitserland), 28 januari 1989) is een in Zwitserland geboren Nederlands betaald voetballer die doorgaans als aanvallende middenvelder of spits speelt. De Jong speelde tussen 2007-14 meer dan 150 wedstrijden voor AFC Ajax. De Jong debuteerde in augustus 2010 in het Nederlands voetbalelftal. Zijn jongere broer Luuk de Jong is ook profvoetballer. Siem de Jong tekende op 4 december 2020 een contract voor anderhalf seizoen bij sc Heerenveen.

Namen die lijken op Siem

Sam   -   Sami   -   Sem   -   Sieb   -   Siebe   -   Siep

Hoe spel ik de naam Siem?

Internationaal alfabet

 • S Santiago
 • I Italia
 • E Edison
 • M Madagaskar

Nederlands alfabet

 • S Simon
 • I Izak
 • E Eduard
 • M Maria

NAVO-alfabet

 • S Sierra
 • I India
 • E Echo
 • M Mike

Zo spel je Siem met gebarentaal.

gebarentaal letter s
gebarentaal letter i
gebarentaal letter e
gebarentaal letter m

Zo schrijf je Siem in braille

s
i
e
m

Zo sein je Siem in morsecode

· · ·
· ·
·
— —

Zo sein je Siem met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter s
nautische vlag letter i
nautische vlag letter e
nautische vlag letter m

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Siem bekijken?

Top 10 jongensnamen met een S

Top 10 jongensnamen met 4 letters