Siem Geboortekaartje naam Siem j2

Betekenis Siem

Luisteren, Verhoren, Met stompe neus.
Meer informatie

Geslacht

Siem wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Siem is Nederlands

Siem is afgeleid van de naam Simon

Naamsopbouw

Siem is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter S en is opgebouwd uit 2 klinkers (i, e) en 2 medeklinkers (s, m).

Populariteit van de naam Siem

Siem is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Siem tussen 2000 en 2023. De naam Siem is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Siem is 366x gegeven als voornaam in 2023

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Siem maak je ook deze 2 babynamen:

Like

Deze naam is 7x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Siem

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Siem is een mooie en stoere jongensnaam. De naam Siem staat al een aantal jaren in de top 10 jongensnamen die begint met een S. De naam Siem is waarschijnlijk afgeleid van de naam Simon. En Simon is waarschijnlijk de Griekse vorm van de Hebreeuwse naam Simeon. Deze naam is afkomstig van het Hebreeuwse woord 'sjema' of 'sjemang' dat 'luisteren, verhoren' betekent. In het Oude Testament komt Simeon voor als de naam van de tweede zoon van Jakob en Lea (Genesis 29, 33), ook van de stam die naar hem genoemd werd. In het Nieuwe Testament is de naam vooral bekend door Simeon, de vrome oude man die in de tempel het Christuskind als de redder begroette en zijn prachtige lofzang aanhief (Lucas 2, 25). In Handelingen 13, 1 wordt ook een Simeon genoemd, 'genaamd Niger', profeet en leraar. De naam Simon kan ook op de Griekse vorm van de Griekse naam Simoon invloed gehad hebben, een afleiding van Grieks simos 'met een stompe neus'. Zo zie je dat ook de naam Siem al weer een mooie geschiedenis heeft, ook al is de naam zelf best nieuw! Bekende dragers van de naam zijn onder meer voetballer Siem de Jong en Siem Vroom, acteur. Siem is ook een plaats in Denemarken. Ennu, als je denkt dat je kleine een echte IT wizzard wordt, is Siem ook een mooie naam. SIEM staat in computerland ook voor Security information and Event Management.

Beroemdheden met de naam Siem

Siem Buijs
Politicus

Siem Buijs (Goes, 10 december 1944) is een Nederlands politicus. Buijs studeerde geneeskunde aan de Harvard-universiteit en van 1963 tot 1968 aan de Rijksuniversiteit Leiden. Hij behaalde in 1970 zijn huisartsendiploma. De in Wissenkerke woonachtige politicus was voor het CDA lid van de Tweede Kamer vanaf 19 mei 1998 tot 2006.

Siem van Leeuwen
Acteur

Simeon (Siem) van Leeuwen (5 november 1955) is een Nederlands acteur, poppenspeler en stemartiest. Onder zijn eigen bedrijf IJswoestijn ontwerpt en maakt hij voorstellingen, poppen, rekwisieten en decors. Hij is vooral bekend geworden met de rol van de pop Karbonkel in Ik Mik Loreland, Mats in Huisje, Boompje, Beestje en met Buurman en Buurman.

Siem Vroom
Acteur

Simon (Siem) Vroom (Beemster, 22 april 1931 – Amsterdam, 6 juni 1985) was een Nederlands acteur. In de bioscoop was hij onder andere te zien in de speelfilms Brandende liefde en De lift, beide uit 1983. Ook vertolkte hij de rol van verzetsleider in de Britse productie, A Bridge too Far.

Siem de Jong
Voetballer

Siem Stefan de Jong (Aigle (Zwitserland), 28 januari 1989) is een in Zwitserland geboren Nederlands betaald voetballer die doorgaans als aanvallende middenvelder of spits speelt. De Jong speelde tussen 2007-14 meer dan 150 wedstrijden voor AFC Ajax. De Jong debuteerde in augustus 2010 in het Nederlands voetbalelftal. Zijn jongere broer Luuk de Jong is ook profvoetballer. Siem de Jong tekende op 4 december 2020 een contract voor anderhalf seizoen bij sc Heerenveen.

Boeken met de naam Siem

Siem Subliem Landgoed Pierewaai
Auteur: Tosca Menten

Siem wordt later directeur. Dat weten zijn vader en moeder zeker. Ze zijn eigenaar van de beroemde parfumfabriek Hemelse Neuzen en Siem zal de fabriek later erven. Maar de natuur lijkt een foutje te hebben gemaakt. Terwijl zijn vader en moeder grizzlybeerneuzen hebben, ruikt Siem nog minder dan de neus van zijn schoen. En hij vindt de struisvogels van de buren op Landgoed Pierewaai trouwens veel leuker. Samen met zijn struisvogeltje Struis beleeft hij allerlei avonturen.

Siem en Saar
Auteur: Savannah van der Wal

Saar en Siem - Als ons huisje breekt is gebaseerd op het ongeluk van shorttracker Sjinkie Knegt. Toen Sjinkie bij het aansteken van de houtkachel ernstige brandwonden opliep, belandde hij op de intensive care van het brandwondencentrum in het Martini Ziekenhuis te Groningen. Zijn kinderen Myrthe en Melle zijn dan drie en één jaar. Hun tante Savannah schreef dit symbolische verhaal speciaal voor hen. Het verhaal van Saar en Siem gaat over een slak die zijn huisje breekt. Het is een fantasieverhaal dat kinderen ondersteunt bij het proces voor, tijdens en nadat een dierbare in het ziekenhuis belandt.

Geografie met de naam Siem

Plaats: Siem

Siem is een klein dorp in de Deense regio Noord-Jutland. Het dorp maakt deel uit van de gemeente Rebild. Siem telt goed 100 inwoners.

Organisaties met de naam Siem

Parochie: Siem

Siem is een parochie van de Deense Volkskerk in de Deense gemeente Rebild. De parochie maakt deel uit van het bisdom Aalborg en telt 109 kerkleden op een bevolking van 130. Historisch was de parochie deel van Hellum Herred. In 1970 werd de parochie opgenomen in de toen gevormde gemeente Skørping, die in 2007 opging in Rebild.

Namen die lijken op Siem

Sam   -   Sami   -   Sem   -   Sieb   -   Siebe   -   Siep

Hoe spel ik de naam Siem?

Internationaal alfabet

 • S Santiago
 • I Italia
 • E Edison
 • M Madagaskar

Nederlands alfabet

 • S Samira
 • I Iris
 • E Eva
 • M Mila

NAVO-alfabet

 • S Sierra
 • I India
 • E Echo
 • M Mike

Zo spel je Siem met gebarentaal.

gebarentaal letter s
gebarentaal letter i
gebarentaal letter e
gebarentaal letter m

Zo schrijf je Siem in braille

s
i
e
m

Zo sein je Siem in morsecode

· · ·
· ·
·
— —

Zo sein je Siem met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter s
nautische vlag letter i
nautische vlag letter e
nautische vlag letter m

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Siem bekijken?

Top 10 jongensnamen met een S

Top 10 jongensnamen met 4 letters