Bo Geboortekaartje naam Bo u2

Betekenis Bo

Leven, Mooi, Speerpunt, Beer
Meer informatie

Geslacht

Bo wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Bo is Scandinavisch

Naamsopbouw

Bo is een korte naam en bestaat uit 2 letters. De naam begint met de letter B en is opgebouwd uit 1 klinker (o) en 1 medeklinker (b).

Populariteit van de naam Bo

Bo is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Bo tussen 1995 en 2023. De naam Bo is in 2023 in populariteit gestegen.

  • Bo is 238x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 9x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Bo

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

  • Luxe papiersoorten en foliedruk
  • Gratis proefdruk
  • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

De naam Bo is een korte, krachtige unisex naam. In Nederland en België geven ouders in bjna 80% van de gevallen de naam aan hun dochter. In Scandinavië is Bo juist weer vooral een jongensnaam. Bo wordt meestal geassocieerd met Scandinavische oorsprong, van de Oud-Noorse bijnaam Búi, wat "leven" betekent. Het was een bijnaam die werd gegeven aan iemand die op één plaats bleef, of 'leefde', in tegenstelling tot de nomadische jagers uit de oudheid. Afgezien van Bo's Scandinavische begin, zijn er meerdere andere etymologieën waaraan Bo kan worden toegeschreven. Bo kan bijvoorbeeld gerelateerd zijn aan een willekeurig aantal andere namen (zowel mannelijk als vrouwelijk) als een verkleinwoord. Dergelijke namen waarvoor Bo vaak als bijnaam wordt gebruikt, zijn onder meer Robert (Bobby), Beauregard, Beaufort, Boniface, Boden, Bode, Boris, Bonita of Bonnie. In Nederland is de mannelijke naam ook een verkorting van de naam Willibrord. In Zweden is het een afkorting van de naam Bosse. Bo wordt ook op dezelfde manier uitgesproken als het Franse Beau (wat "mooi" betekent) of het Chinese karakter 波 (wat "golf" betekent). Als een tweeletterige naam met één lettergreep is Bo ook een van de kortste voornamen die in de Engelssprekende wereld wordt gebruikt (de enige andere die we kunnen bedenken zijn Al, Jo en Ty). Bekende dragers van de naam zijn bijvoorbeeld Bo Derek (actrice), Bo Hamburger (wielrenner), Bo van Spilbeeck (journalist en Bo Larsson (voetballer).

Beroemdheden met de naam Bo

Bo van Spilbeeck
Journalist

Bo Van Spilbeeck (geboren als Boudewijn Van Spilbeeck te Antwerpen op 7 februari 1959) is een Belgisch VTM-journaliste en auteur. Van Spilbeeck verklaarde op 30 januari 2018 transgender te zijn en voortaan als vrouw door het leven te zullen gaan.[In haar autobiografie Bo, Eindelijk vrouw vertelt Van Spilbeeck over haar transitie. Ook haar vrouw en twee kinderen komen aan het woord. Negen dagen na publicatie stond haar boek in België op nummer 1 in Standaard Boekhandel. Met het boek wil ze "inzichtelijk maken wat het werkelijk betekent om je in een verkeerd lichaam te voelen".

Bo Hamburger
Wielrenner

Bo Hamburger (Frederiksberg, 24 mei 1970) is een Deens voormalig wielrenner. In zijn carrière won Hamburger onder meer de Waalse Pijl en behaalde hij ritzeges in de Ronde van Frankrijk, Parijs-Nice en de Ronde van het Baskenland. In de Ronde van Frankrijk wist hij ook enkele keren in de top 20 van het eindklassement te eindigen. n 2000 werd Hamburger kampioen van Denemarken. Eind 2006 stopte hij met professioneel wielrennen.

Bo Larsson
Voetballer

Bo Larsson was een Zweeds voetballer die speelde als aanvaller. Gedurende zijn carrière speelde hij voornamelijk in eigen land en voor de Zweedse ploeg.

Bo Derek
Actrice

Bo Derek, echte naam Mary Cathleen Collins, is een Amerikaanse actrice en voormalig model.

Boeken met de naam Bo

Bo & Mo
Auteur: Najiba Abdellaoui

Bo en Mo gaan met hun ouders op vakantie naar Andalusië, in het zuiden van Spanje. Tijdens een bezoek aan een mooi groot paleis raken BO en Mo hun ouders kwijt. Gelukkig wil de wind, die zich toch maar ligt te vervelen, hen helpen om hun ouders te vinden. De wind voert Bo en MO langs allerlei plekken en mensen, maar het lijkt alsof ze steeds verder verdwalen. Totdat een oude klokkenmaker ze op de goede weg helpt.

Bobby en Bo
Auteur: Unicstory

Bobby & Bo zijn twee lieve muizen die heel graag samen op pad gaan. In dit avonturen verhaal raken ze verdwaald maar weten toch weer veilig thuis te komen!

Bo
Auteur: Olivier Dunrea

Bo is een gansje dat de hele dag door aan het eten is. Ze lust alles – van de graantjes voor de kippen tot het voer van de geit. En zelfs bellenblaaszeep! Maar daarvan boert Bo bellen op. Gelukkig weet een vriendje hoe ze daar vanaf kan komen en dan kan Bo weer lekker dooreten.

Films met de naam Bo

Bo (2010)

Bo is een Vlaams-Belgisch drama van Hans Herbots uit 2010 gebaseerd op de succesroman Het engelenhuis van Dirk Bracke . De hoofdrol wordt vertolkt door Ella-June Henrard, een zestienjarig meisje dat 'de nieuwe Brigitte Bardot' wordt genoemd.

Namen die lijken op Bo

Bas   -   Ben   -   Boas   -   Boaz   -   Bob   -   Bobbi   -   Bobbie   -   Bobby   -   Bodhi   -   Bodi   -   Bodil   -   Bodile   -   Boet   -   Bohan   -   Bohdan   -   Bolivar   -   Bonita   -   Bonnie   -   Bonny   -   Boreas   -   Boris   -   Borr   -   Borre   -   Boudewijn   -   Boudewina   -   Boukje   -   Bouwe   -   Bouwina   -   Bowie   -   Boy   -   Boyd   -   Boyke   -   Ko   -   Lo   -   Mo

Hoe spel ik de naam Bo?

Internationaal alfabet

  • B Baltimore
  • O Oslo

Nederlands alfabet

  • B Bo
  • O Omar

NAVO-alfabet

  • B Bravo
  • O Oscar

Zo spel je Bo met gebarentaal.

gebarentaal letter b
gebarentaal letter o

Zo schrijf je Bo in braille

b
o

Zo sein je Bo in morsecode

— · · ·
— — —

Zo sein je Bo met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter b
nautische vlag letter o

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Bo bekijken?

Top 8 unisex met een B