Calvin Geboortekaartje naam Calvin j2

Betekenis Calvin

Bewoner Van Een Kaal Terrein, Kaal
Meer informatie

Geslacht

Calvin wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Calvin is Frans

Naamsopbouw

Calvin is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter C en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, i) en 4 medeklinkers (c, l, v, n).

Populariteit van de naam Calvin

In de grafiek zie je de populariteit van de naam Calvin tussen 1996 en 2003. De naam Calvin is minder populair geworden.

 • Calvin is 20x gegeven als voornaam in 2003

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Calvin

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

De naam Calvin is een mannelijke naam van Latijnse oorsprong die Kaal betekent. De naam stamt via het Latijn af van het Franse woord 'chauvin', wat 'bewoner van een kaal terrein' betekent. De naam is in Europa bekend geworden door de hervormer Jean Calvin (Johannes Calvijn) (1509-1564). De naam Calvin wordt nu vooral in de Verenigde Staten als voornaam gebruikt, maar komt ook in Frankrijk, Ierland en de UK best vaak voor. Tegenwoordig kent iedereen de naam natuurlijk onder andere van Calvin Klein, modeontwerper. Calvin is een ietwat eigenzinnige maar gezellige naam die dankzij Calvin Klein een modieus randje heeft. Andere associaties zijn de bovengenoemde Calvin Klein (en zijn beroemde 'Calvins'-advertenties) en de humoristische schrijver Calvin Trillin, de strip "Calvin & Hobbes". Calvin O'Keefe is een van de hoofdpersonen in A Wrinkle in Time van Madeleine L'Engle. Verdere leuke weetjes over de naam Calvin: De echte naam van rapper Snoop Dogg is Calvin Cordozar Broadus. Calvin is de super alien in de film Life uit 2017. En Calvin is ook een plaatjse in de staat Louisiana, North Dakota en Oklahoma.

Beroemdheden met de naam Calvin

Snoop Dogg
Rapper

Snoop Dogg, pseudoniem van Calvin Cordozar Broadus (Long Beach, Californië, 20 oktober 1971), ook bekend als Snoop Doggy Dogg, The Doggfather, Snoop Lion[1] en Snoopzilla,[2] is een Amerikaans rapper, zanger en acteur. Hij was tevens lid van de gelegenheidsformatie 2-1-3, die tot een stop is gekomen door het overlijden van zijn neef Nate Dogg.

Melvin Calvin
Wetenschapper

Melvin Calvin (Saint Paul (Minnesota), 8 april 1911 – Berkeley (Californië), 8 januari 1997) was een Amerikaans ingenieur en scheikundige die samen met Andrew Benson en James Bassham de Calvincyclus heeft ontdekt. In 1961 werd hem hiervoor de Nobelprijs voor de Scheikunde toegekend.

Calvin Harris
DJ

Calvin Harris, artiestennaam van Adam Richard Wiles (Dumfries, 17 januari 1984), is een Schotse singer-songwriter, dj en producer van elektronische muziek. Zijn professionele carrière begon in 2006 en een jaar later scoorde hij met Acceptable in the 80's zijn eerste hit in het Verenigd Koninkrijk. In 2009 volgde zijn internationale doorbraak, waarna Harris wereldwijd grote hits scoorde met nummers als We found love (2011), Summer (2014), Blame (2014), How deep is your love (2015), Feels (2017), One kiss (2018), Promises (2018) en Giant (2019).

Calvin Stengs
Voetballer

Calvin Stengs (Nieuw-Vennep, 18 december 1998) is een Nederlands voetballer die doorgaans als rechtsbuiten speelt. Hij stroomde in 2016 door vanuit de jeugd van AZ. Stengs debuteerde in 2019 in het Nederlands voetbalelftal. Medio 2021 verruilde hij AZ voor OGC Nice. Voor het seizoen 2022-2023 werd hij uitgeleend aan het Belgische Royal Antwerp FC

Calvin Raatsie
Voetballer

Calvin Owen Harm Raatsie (Purmerend, 9 februari 2002) is een Nederlands voetballer die als doelman voor FC Utrecht en Jong FC Utrecht speelt.

Phil MacGraw
Presentator

Phillip Calvin McGraw, beter bekend als Dr. Phil, is een Amerikaans televisiepresentator, schrijver, adviseur en voormalig psychotherapeut.

Films met de naam Calvin

Life (2017)

Life is een Amerikaanse film van regisseur Daniel Espinosa. Zes leden van het International Space Station staan op het punt een van de grootste ontdekkingen te doen in de geschiedenis van de mensheid; het eerste bewijs van buitenaards leven op Mars. Hoofdmonster/Alian draagt de naam Calvin... Wanneer de bemanning bezig is met onderzoek blijken hun methoden onvoorziene consequenties te hebben. De levensvorm Calvin blijkt intelligenter te zijn dan iemand ooit voor mogelijk hield.....

Johannes Calvin - Reformator und Reizfigur (2009)

Johannes Calvin - Reformator und Reizfigur is een Duitse/Nederlandse film uit 2009 van regisseur André Schäfer. Precies vijfhonderd jaar scheiden ons van hem. In die vijfhonderd jaar is hij behoorlijk in de vergetelheid geraakt. En als hij al ter sprake komt, wordt hij geassocieerd met de bekende clichés: een spelbreker zonder humor die een christendom vol zelfkwelling heeft voortgebracht. Maar wie was Johannes Calvijn werkelijk? Wat waren zijn drijfveren, waar kwam zijn inspiratie vandaan om de leer te ontwikkelen die we later het calvinisme zijn gaan noemen. En hoe komt het, dat deze leer over de hele wereld zo'n grote invloed heeft gehad, tot op de dag van vandaag? Werner Köhne en André Schäfer proberen het bewogen leven van Calvijn te reconstrueren. Met acteur Julian Mehne als Calvijn gaan de filmmakers de gangen van de rusteloze Calvijn na en wordt de kijker meegenomen naar onder andere Noyon, Orléans, Parijs, Genève en Zürich. Wie is God en waar is God en welke rol speelt Hij in deze wereld? Op dergelijke vragen probeerde Calvijn een antwoord te vinden. Hij deed dat met een radicaliteit die ons tot op de dag van vandaag kan verwarren én fascineren.

Geografie met de naam Calvin

Plaats (Village): Calvin (Louisiana)

Calvin is een plaats (village) in de Amerikaanse staat Louisiana, en valt bestuurlijk gezien onder Winn Parish. Calvin heeft ongeveer 250 inwoners.

Hoe spel ik de naam Calvin?

Internationaal alfabet

 • C Casablanca
 • A Amsterdam
 • L Liverpool
 • V Valencia
 • I Italia
 • N New York

Nederlands alfabet

 • C Celine
 • A Ali
 • L Lorenzo
 • V Valentijn
 • I Iris
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • C Charlie
 • A Alfa
 • L Lima
 • V Victor
 • I India
 • N November

Zo spel je Calvin met gebarentaal.

gebarentaal letter c
gebarentaal letter a
gebarentaal letter l
gebarentaal letter v
gebarentaal letter i
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Calvin in braille

c
a
l
v
i
n

Zo sein je Calvin in morsecode

— · — ·
· —
· — · ·
· · · —
· ·
— ·

Zo sein je Calvin met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter c
nautische vlag letter a
nautische vlag letter l
nautische vlag letter v
nautische vlag letter i
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Calvin bekijken?

Top 10 jongensnamen met een C

Top 10 jongensnamen met 6 letters