Unisex namen met een N

Namen voor jongens en meisjes met een N

Gefeliciteerd, je verwacht een kindje! Nu is het moment om de perfecte babynaam te zoeken, en dat is niet makkelijk. Je hebt heel erg veel keuze, maar er is ook het risico dat je door de bomen het bos niet meer kan zien. Daarom hebben we hieronder voor jou een paar unisex namen met een N op een rijtje gezet en vertellen we je wat meer over deze letter.

Het oude Egypte

Als we ver teruggaan in de geschiedenis van de letter N, eindigen we bij de Egyptenaren. Hun hiëroglief van een slang is hetgeen waar onze N op gebaseerd is, al werd deze in Egypte uitgesproken als een J. De slang evolueerde via de Pro-Semieten, Feniciërs en Etrusken tot de N die we vandaag de dag gebruiken. In het Nederlands wordt de N vaak gebruikt, het is van alle medeklinkers die we hebben zelfs de populairste. Dit betekent ook dat er veel namen zijn met de N.

De uitspraak

Als een woord begint met de N, wordt hij altijd gevolgd door de a, e, i, o en u of de y. Zonder een van deze klinkers zijn er dus geen namen met de beginletter N, en dat zal je in onderstaand rijtje zien. Dit betekent echter niet dat de N altijd hetzelfde wordt uitgesproken! Een -ng spreek je namelijk anders uit dan een -nj.

Namen die beginnen met een N

De eerste naam uit dit rijtje is misschien verrassend, want de meeste mensen zien dit niet als een uniseks naam. Nikita is een oorspronkelijk Russische naam, en alhoewel wij het meestal als een vrouwelijke naam kennen, wordt het daar ook aan jongens gegeven.
Een andere unisex naam met een N is Nicky. Wil je een naam die op verschillende manieren kan worden geschreven, zodat jij zelf kan kiezen welke spellingswijze bij jou past, dan is dit perfect! Schrijf het bijvoorbeeld als Nicki, Nikki of Nikky als variatie.
Klassiekere namen die ook uniseks zijn, zijn Noah en Noël. Door het gebruik van de -o als opvolger van de N, geeft het de naam een open en zachte klank. Ook deze namen kunnen op verschillende manieren worden gespeld, dus zijn volledig aan te passen op jouw wensen.

Ben je de perfecte naam nog niet tegengekomen, dan hebben we hieronder nog veel meer opties. En wil je toch liever geen N als beginletter, dan staat de website vol met allemaal andere leuke namen. Veel zoekplezier!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Unisex namen op alfabet