Unisex namen met een N

Unisex die beginnen met letter N waslijn

Unisex namen die beginnen met de letter N

We hebben de leukste overzichten van alle unisex namen die beginnen met de letter N. Hieronder vind je eerst de SVB kindernamen top 10 met namen voor een unisex die beginnen met een N. Deze top 10 is op basis van de data van de Sociale Verzekeringsbank uit 2023. Daarnaast vind je de top 10 unisexnamen die beginnen met een N op basis van zoekgedrag van jullie, de bezoekers van babynamen.nl. Deze top 10 kijkt dus veel meer naar de populaire namen met een N op dit moment. Daaronder vind je overzicht van alle unisex namen met de beginletter N.

Top 3 unisex namen met een N volgens de SVB 2023

De SVB verzamelt de namen van alle geboren baby's van Nederland. Wist je dat van alle unisex van vorig jaar 7.01% begint met een N?

Top 10 unisex namen met een N van juni 2024

Babynamen.nl houdt bij hoe vaak bezoekers een naampagina bezoeken. Wist je dat van alle zoekopdracht van unisex op babynamen.nl 8.30% begint met de letter N?

Geboortekaartjes met de de letter n

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

  • Luxe papiersoorten en foliedruk
  • Gratis proefdruk
  • Win gratis geboortekaartjes

Hieronder vind je alle unisex op babynamen.nl die beginnen met een N

Namen voor jongens en meisjes met een N

Gefeliciteerd, je verwacht een kindje! Nu is het moment om de perfecte babynaam te zoeken, en dat is niet makkelijk. Je hebt heel erg veel keuze, maar er is ook het risico dat je door de bomen het bos niet meer kan zien. Daarom hebben we hieronder voor jou een paar unisex namen met een N op een rijtje gezet en vertellen we je wat meer over deze letter.

Het oude Egypte

Als we ver teruggaan in de geschiedenis van de letter N, eindigen we bij de Egyptenaren. Hun hiëroglief van een slang is hetgeen waar onze N op gebaseerd is, al werd deze in Egypte uitgesproken als een J. De slang evolueerde via de Pro-Semieten, Feniciërs en Etrusken tot de N die we vandaag de dag gebruiken. In het Nederlands wordt de N vaak gebruikt, het is van alle medeklinkers die we hebben zelfs de populairste. Dit betekent ook dat er veel namen zijn met de N.

De uitspraak

Als een woord begint met de N, wordt hij altijd gevolgd door de a, e, i, o en u of de y. Zonder een van deze klinkers zijn er dus geen namen met de beginletter N, en dat zal je in onderstaand rijtje zien. Dit betekent echter niet dat de N altijd hetzelfde wordt uitgesproken! Een -ng spreek je namelijk anders uit dan een -nj.

Namen die beginnen met een N

De eerste naam uit dit rijtje is misschien verrassend, want de meeste mensen zien dit niet als een uniseks naam. Nikita is een oorspronkelijk Russische naam, en alhoewel wij het meestal als een vrouwelijke naam kennen, wordt het daar ook aan jongens gegeven.
Een andere unisex naam met een N is Nicky. Wil je een naam die op verschillende manieren kan worden geschreven, zodat jij zelf kan kiezen welke spellingswijze bij jou past, dan is dit perfect! Schrijf het bijvoorbeeld als Nicki, Nikki of Nikky als variatie.
Klassiekere namen die ook uniseks zijn, zijn Noah en Noël. Door het gebruik van de -o als opvolger van de N, geeft het de naam een open en zachte klank. Ook deze namen kunnen op verschillende manieren worden gespeld, dus zijn volledig aan te passen op jouw wensen.

Ben je de perfecte naam nog niet tegengekomen, dan hebben we hieronder nog veel meer opties. En wil je toch liever geen N als beginletter, dan staat de website vol met allemaal andere leuke namen. Veel zoekplezier!

Hoeveel unisex beginnen met de letter N?

Leuke vraag is natuurlijk hoeveel ouders een naam voor hun kind kiezen die begint met de letter N. Het antwoord daarop verschilt een beetje afhankelijk van waar je kijkt. Bij babynamen.nl hebben we de meest up to date data, ook van afgelopen maanden. Bij babynamen.nl ontvangen we elke maand meer dan 100.000 bezoekers. Van alle zoekopdrachten op unisex op babynamen.nl in de afgelopen maand begint 8.30% met de letter N!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Unisex namen op alfabet