Dionne Geboortekaartje naam Dionne m2

Betekenis Dionne

Naam van Godin, Tot Dionysos Behorende, Goddelijk,
Meer informatie

Geslacht

Dionne wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Dionne is Grieks

Naamsopbouw

Dionne is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter D en is opgebouwd uit 3 klinkers (i, o, e) en 3 medeklinkers (d, n, n).

Populariteit van de naam Dionne

In de grafiek zie je de populariteit van de naam Dionne tussen 1996 en 2002. De naam Dionne is minder populair geworden.

 • Dionne is 10x gegeven als voornaam in 2002

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Dionne maak je ook deze babynaam:

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Dionne

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

De naam Dionne is een klassieke en veelzijdige Griekse meisjesnaam. Veelzijdig omdat er meerdere mogelijke oorsprongen en dus betekenissen van de naam zijn. Meest waarschijnlijk is Dionne een verengelste afgeleid van de naam Dione. In de Griekse mythologie, gespeld als Dione, was ze de vrouw van Zeus en moeder van Aphrodite. We gaan hier later verder op in. In een andere verklaring is Dionne van Griekse oorsprong en is het de vrouwelijke vorm van Dion, wat "volgeling van Dionysus" betekent. Een andere mogelijkheid is dat Dionne is afgeleid van de naam Diana en dan betekent de naam "goddelijk". Klaar voor een beetje geschiedenis en meer achtergrond van de godin Dione? Dione (Oudgrieks: Διώνη) is de naam van vier vrouwen (!) in de oude Griekse mythologie, en één in de Fenicische religie beschreven door Sanchuniathon. Dione wordt vertaald als "Godin", en krijgt dezelfde etymologische afleiding als de namen Zeus, Diana, en andere goden Er is zeer weinig informatie over deze nimfen of godinnen, hoewel er tenminste één wordt beschreven als mooi en soms wordt geassocieerd met water of de zee. Misschien werd deze zelfde aanbeden als een moedergodin die het orakel in Dodona, Griekenland voorzat en de moeder van Aphrodite werd genoemd. Ene Dione wordt geïdentificeerd als de moeder van de Romeinse godin van de liefde, Venus, of gelijkwaardig als de moeder van de Griekse godin van de liefde, Aphrodite; maar Dione wordt soms ook geïdentificeerd met Aphrodite. Zo dan. Terug naar nu. Dionne was ook de achternaam van de Canadese vijfling geboren in 1934, die wereldwijde bekendheid verwierf als de eerste bekende vijflingen die de volwassen leeftijd overleefden. Dionne is ook een Frans-Canadese achternaam. Antoine Dionne (1641-1721) van Quebec is de vroegst bekende Dionne in Noord-Amerika, en momenteel wordt aangenomen dat alle mensen met de achternaam Dionne afstammelingen van hem zijn. In Brazilië is Dionne overigens overwegend een jongensnaam. Bekende dragers van de naam zijn onder meer zangeres Dionne Warwick en Dionne Brand (schrijfster). En in Nederland kennen we natuurlijk Dionne Stax, presentatrice. Leuk weetje: Dionne Stax is ook presentatrice van het programma Lady Di & Dionne.

Beroemdheden met de naam Dionne

Dionne Stax
Presentatrice

Dionne Stax (Boxmeer, 22 april 1985) is een Nederlandse journaliste, presentatrice en voormalig nieuwslezeres. Voor Omroep MAX presenteert Stax sinds 2017 het programma Van onschatbare waarde. In augustus 2021 tekende ze een contract bij Omroep MAX en verliet zij AVROTROS. Vanaf oktober 2021 presenteert ze bij Omroep MAX het programma ARIA, waarin ze op zoek gaat naar nieuw operatalent.

Films met de naam Dionne

Lady Di & Dionne

Aan de hand van ontmoetingen met bijzondere personen en het bezoeken van historische plekken ontsluit Dionne Stax het levensverhaal van Diana Spencer. Twintig jaar na haar tragische dood wordt Lady Di in de historische context van de politieke en economische situatie van toen geplaatst en probeert Dionne haar betekenis en invloed toen en nu, in Groot-Brittannië, Nederland en de wereld te doorgronden.

Natuurfenomenen

Dione Juno is een vlinder uit de familie van de Nymphalidae. De wetenschappelijke naam van de soort werd voor het eerst geldig gepubliceerd in 1779 door Pieter Cramer als Papilio juno. Bijnamen zijn the Juno silverspot, Juno longwing, en Juno heliconian,

De Fosse Dionne is een karstbron in de Franse gemeente Tonnerre in het departement Yonne van de regio Bourgogne-Franche-Comté. Deze bron ligt aan de oorsprong van het ontstaan van deze plaats en is de plek waar stromend water weer aan de oppervlakte komt. Deze karstbron wordt gevoed door neerslag die in de omliggende kalkbodem uit de Jura dringt en door het water van een rivier (de Laigne). Het debiet is opvallend hoog: 300 l per seconde, variërend tussen 619 en 87 l/sec. Het hydrologisch gebied van deze bron strekt zich uit tot 40 km in de omgeving. Tijdens de Gallo-Romeinse tijd leverde de bron water voor het oppidum van Tonnerre.

Namen die lijken op Dionne

  -   Defne   -   Denne   -   Diana   -   Diane   -   Djenna   -   Donna   -   Dyana

Hoe spel ik de naam Dionne?

Internationaal alfabet

 • D Danemark
 • I Italia
 • O Oslo
 • N New York
 • N New York
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • D Daniël
 • I Iris
 • O Omar
 • N Naomi
 • N Naomi
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • D Delta
 • I India
 • O Oscar
 • N November
 • N November
 • E Echo

Zo spel je Dionne met gebarentaal.

gebarentaal letter d
gebarentaal letter i
gebarentaal letter o
gebarentaal letter n
gebarentaal letter n
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Dionne in braille

d
i
o
n
n
e

Zo sein je Dionne in morsecode

— · ·
· ·
— — —
— ·
— ·
·

Zo sein je Dionne met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter d
nautische vlag letter i
nautische vlag letter o
nautische vlag letter n
nautische vlag letter n
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Dionne bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een D

Top 10 meisjesnamen met 6 letters