Wout Geboortekaartje naam Wout j2

Betekenis Wout

Heerser Over Het Leger (van Germaanse Walter)
Meer informatie

Geslacht

Wout wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Wout is Germaans

Wout is afgeleid van de naam Walter

Naamsopbouw

Wout is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter W en is opgebouwd uit 2 klinkers (o, u) en 2 medeklinkers (w, t).

Populariteit van de naam Wout

Wout is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Wout tussen 1996 en 2023. De naam Wout is minder populair geworden.

 • Wout is 125x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 6x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Wout

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Wout is een populaire en korte jongensnaam. In Nederland staat de naam Wout al een aantal jaren in de top 10 meest populaire jongensnamen die beginnen met een W. Maar... in België is de naam Wout pas echt populair, daar wordt de naam wel 10 keer zo vaak gegeven als in Nederland! De naam Wout is een verkorting van de naam Wouter, Ewoud of variant van Walt (Fries). Alle drie die namen stemmen af van de naam Walter. De betekenis van deze Germaanse naam is "heerser over het leger" (walt - heersen; her - heer, leger). Of "heerser over het woud" (walt - woud; her - heer, heerser). De naam werd voor het eerst gepopulariseerd door de beroemde epische Duitse held Walther von Aquitaine en later door de schrijver Walther von der Vogelweide. De naam wordt voor het eerst geregistreerd in de 6e eeuw, met Walthari, de zoon van Wacho, die tijdens 539-546 koning van de Longobarden was. Oudhoogduitse vormen worden geregistreerd als Walthari, Waltari, Walthar, Waltar, Waltere, Waldheri, Waldhere, Waltheri, Walthere, Walther, Walter, Waldher en Valter. Het Oud-Engelse equivalent is Wealdhere, Oudnoors heeft Valðar en Valdarr. Er zijn mooie buitenlandse varianten van de naam. De Franse vorm van Wout/Wouter is Gautier, de Spaanse Gutiérrez of Guterres, en in Italië heet Wout Gualtiero. Verwante namen zijn onder andere Wolter, Wilbert en Wiebe. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de wielrenner Wout van Aert. Een ietwat minder bekende Nederlandse wielrenner is Wout Poels. Maar die heet dan eigenlijk weer Wouter. Wout Brama is een Nederlandse voetballer en Wout Faes dan weer een Belgische.

Beroemdheden met de naam Wout

Mister Melvin
Kunstenaar

Wout Schildermans is een Belgische illustrator, schilder en grafisch ontwerper. Hij werkt onder de pseudoniemen Melvin of Mister Melvin voor uitgeverijen, reclamebureaus en productiemaatschappijen. Hij is het meest opmerkelijk als de meest prominente illustrator van de kinderboeken van Stefan Boonen, die vaak gebruik maken van stripachtige geïllustreerde sequenties.

Wout Faes
Voetballer

Wout Faes (Mol, 3 april 1998) is een Belgisch voetballer die doorgaans als centrale verdediger speelt. Hij verruilde RSC Anderlecht in juli 2018 voor KV Oostende. In de winterstop van het seizoen 2019/20 ondertekende de verdediger een contract voor viereneenhalf jaar bij de Franse voetbalclub Stade de Reims. De club liet hem het seizoen uitdoen bij KV Oostende.

Wout Poels
Wielrenner

Wouter Lambertus Martinus Henricus (Wout) Poels (Venray, 1 oktober 1987) is een Nederlands wielrenner die anno 2022 rijdt voor Bahrain-Victorious.

Wout van Aert
Wielrenner

Wout van Aert (Herentals, 15 september 1994[1]) is een Belgisch veldrijder en wegwielrenner die sinds maart 2019 in dienst rijdt bij Team Jumbo-Visma. Hij brak in 2014 door als veldrijder op het hoogste niveau en groeide al snel door tot de top. In 2016 brak hij door als wegrenner. Geroemd om zijn veelzijdigheid wordt Van Aert algemeen beschouwd als een van de beste renners ter wereld.

Wout Brama
Voetballer

Wout Brama (Almelo, 21 augustus 1986) is een Nederlands voetballer die doorgaans als middenvelder speelt. Hij komt sinds seizoen 2018/19 uit voor FC Twente. Brama komt uit de jeugd van FC Twente en speelde van 2005 tot en met 2014 voor het eerste elftal van deze club. Tussen 2014 en 2018 kwam hij uit voor achtereenvolgens PEC Zwolle, FC Utrecht en het Australische Central Coast Mariners. Hij speelde in 2009 en 2010 drie interlands voor het Nederlands voetbalelftal.

Boeken met de naam Wout

Wout Weter en de hond zonder naam
Auteur: Vrouwke Klapwijk

‘Wout Weter’ van Vrouwke Klapwijk en Iris Boter is een leuk boek vol interessante dierenweetjes. Met een vader als dierenarts en een moeder als veearts, kan het niet anders dan dat Wouts hoofd gevuld is met feitjes over dieren. En alles wat hij niet weet, dat zoekt hij gewoon op! Als Wout op een dag tijdens het mountainbiken een gewonde hond zonder chip vindt, gaat hij op zoek naar de eigenaar, maar dat blijkt een stuk makkelijker gezegd dan gedaan. Lukt het hem de hond zonder naam weer thuis te brengen?

Ridder Wout
Auteur: Dirk Nielandt

Wout speelt voor ridder. De mensen vinden het mooi. Maar Wout gelooft het echt. Hij is een ridder. Hij speelt het niet. Nee, hij is het echt!

Namen die lijken op Wout

Nout   -   Walt   -   Wouter

Hoe spel ik de naam Wout?

Internationaal alfabet

 • W Washington
 • O Oslo
 • U Uppsala
 • T Tripoli

Nederlands alfabet

 • W Wendy
 • O Omar
 • U Ursula
 • T Tamara

NAVO-alfabet

 • W Whiskey
 • O Oscar
 • U Uniform
 • T Tango

Zo spel je Wout met gebarentaal.

gebarentaal letter w
gebarentaal letter o
gebarentaal letter u
gebarentaal letter t

Zo schrijf je Wout in braille

w
o
u
t

Zo sein je Wout in morsecode

· — —
— — —
· · —

Zo sein je Wout met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter w
nautische vlag letter o
nautische vlag letter u
nautische vlag letter t

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Wout bekijken?

Top 10 jongensnamen met een W

Top 10 jongensnamen met 4 letters