Jean Geboortekaartje naam Jean u2

Betekenis Jean

God is genadig
Meer informatie

Geslacht

Jean wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Jean is Frans

Jean is afgeleid van de naam Johannes

Naamsopbouw

Jean is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter J en is opgebouwd uit 2 klinkers (e, a) en 2 medeklinkers (j, n).

Populariteit van de naam Jean

Jean is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Jean in 2023. De naam Jean is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Jean is 11x gegeven als voornaam in 2023

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Jean maak je ook deze 2 babynamen:

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Jean

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Jeans is een mooie en populaire jongens en meisjesnaam. Jean is een super Franse jongensnaam. In alle Franstalige landen is Jean een mannelijke naam die is afgeleid van het Oud-Franse Jehan (of Jahan). Het vrouwelijke equivalent is Jeanne (Frans: [ʒan]) en is afgeleid van het oude Franse Jehanne. Beide namen zijn afgeleid van de Latijnse naam Johannes, zelf van de Koine Griekse naam Ioannes (Ιωαννης), de naam die wordt gebruikt voor verschillende nieuwtestamentische karakters, met name Johannes de Doper. De Griekse naam is uiteindelijk afgeleid van de bijbelse Hebreeuwse naam Yochanan (יוֹחָנָן), wat "JHWH/Yahweh is genadig" betekent. In Engelstalige landen is Jean bijna altijd een meisjesnaam. Wel afgeleid van diezelfde naam Johannes. In Scandinavië variëren ouders met de naam. In Noorwegen overwegend een jongensnaam, in Denemarken kiezen ouders de naam overwegend voor een dochter. In België is Jean een populaire en bjna altijd jongensnaam. In Nederland kiezen we iets eerder voor Jan, of 1 van de vele andere varianten op Johannes. Verder is Jean een erg geliefde naam voor combinatie namen. Jean Marie, Jean Paul, Jean Baptiste, Jean Luc, Jean Pierre en Jean Claude, ze worden heel vaak samen gekozen. Wij zijn wel fan van Jean Jacques, met of zonder streepje, zoals bij Jean-Jacques Rousseau. Bekende dragers van de naam vind je aan vrouwelijke en mannelijke kant zat. Actrices Jean Stapleton en Jean Seberg, of wielrenner Jean Blanart en wieler commentator Jean Nelissen...

Beroemdheden met de naam Jean

PJ Harvey
Muzikante

PJ Harvey, eigenlijk Polly Jean Harvey is een Britse gitariste en singer-songwriter. Naast haar meer bekende muziekcarrière, houdt Harvey er ook een filmcarrière op na.

Jean Stapleton
Actrice

Jean Stapleton, artiestennaam van Jeanne Murray was een Amerikaans actrice. Ze won voor haar rol als Edith Bunker in de televisieserie All in the Family drie Emmy Awards en twee Golden Globes.

Jean Seberg
Actrice

Jean Seberg (Marshalltown (Iowa), 13 november 1938 - Parijs, 30 augustus 1979) was een Amerikaans actrice.

Jean Sibilius
Componist

Jean Sibelius, geboren als Johan Christian Julius Sibelius,[1] (Hämeenlinna, 8 december 1865 – Järvenpää bij Helsinki, 20 september 1957) was een Fins violist, componist, muziekpedagoog en dirigent. Hij is Finlands bekendste componist.

Jean Brankart
Wielrenner

Jean Brankart (Momalle, 12 juli 1930 - Luik, 23 juli 2020) was een Belgisch profwielrenner. Brankart was profwielrenner van 1953 tot 1960. In totaal boekte hij 27 overwinningen tijdens zijn carrière als profwielrenner. De meest in het oog springende prestatie was zijn tweede plaats in de Ronde van Frankrijk in 1955 achter de Fransman Louison Bobet. Brankart was een begenadigd tijdrijder getuige zijn overwinning in de tijdrit tijdens de 21e rit in de Tour van 1955 en zijn overwinningen in de achtervolging tijdens de Belgische Nationale kampioenschappen op de baan van 1956, 1958 en 1959. Ook in de bergen kwam hij goed uit de voeten als klimspecialist, getuige zijn overwinning in het bergklassement in de Ronde van Italië in 1958 en zijn derde plaats in het bergklassement in de Ronde van Frankrijk in 1955.

Jean Paul Gaultier
Modeontwerper

Muziek met de naam Jean

Jean the Birdman
Artiest: Robert Fripp en David Sylvian

"Jean the Birdman" is song die tot stand kwam via een samenwerking tussen Robert Fripp en David Sylvian, mede geschreven door Trey Gunn. De dromerige videoclip werd een jaar voordat hij beroemd werd door zijn werk aan Soundgarden's "Black Hole Sun", geregisseerd door Howard Greenhalgh. De single werd uitgebracht als twee afzonderlijke cd's, elk met exclusieve bonustracks.

Billie Jean
Artiest: Michael Jackson

Billie Jean is een hitsingle uit 1983 van popster Michael Jackson. Het nummer is afkomstig van zijn album Thriller. "Billie Jean" wordt vaak gezien als het begin van zijn grote succes en werd wereldwijd een gigantische hit. Het leverde hem in thuisland de Verenigde Staten een nummer 1-hit op in de Billboard Hot 100 en ook in het Verenigd Koninkrijk bereikte de plaat de nummer 1 positie van de UK Singles Chart. In Nederland werd de plaat veel gedraaid op Hilversum 3 en werd een gigantische hit. De plaat bereikte de 2e positie in zowel de Nederlandse Top 40 als de TROS Top 50. In de Nationale Hitparade bereikte de plaat de 3e positie. In de Europese hitlijst op Hilversum 3, de TROS Europarade, bereikte de plaat de nummer 1 positie en stond ruim een half jaar in de lijst genoteerd. In België bereikte de single de nummer 1 positie in zowel de Vlaamse Ultratop 50 als de Vlaamse Radio 2 Top 30. Op 11 juli 2009 stond de plaat op nummer 1 in de Mega Top 50 van 3FM, iets meer dan twee weken na Jacksons dood. Billie Jean won twee Grammy Awards; voor Best Male R&B Vocal Performance en voor Best New Rhythm & Blues Song. Ook was het genomineerd voor Song of the Year, net als de opvolger Beat It.

Films met de naam Jean

Jean-Philippe (2006)

Jean-Philippe is een Franse film uit 2006, mede geschreven en geregisseerd door Laurent Tuel en met Fabrice Luchini in de hoofdrol, naast Johnny Hallyday als een fictieve versie van hemzelf. Fabrice is Johnny Hallyday's grootste fan. Op een dag wordt hij wakker in een parallelle wereld waar Johnny niet bestaat. Hopeloos gaat hij op zoek naar Jean-Philippe Smet. Hij vindt hem terug in de Parijse buitenwijken, als baas van een bowlingbaan. Fabrice probeert Jean-Philippe over te halen Johnny "te worden".

Namen die lijken op Jean

Dean   -   Jan   -   Jana   -   Jane   -   Jean Baptiste   -   Jean Claude   -   Jean Louis   -   Jean Luc   -   Jean Paul   -   Jean Pierre   -   Jeanette   -   Jeanine   -   Jeanne   -   Jeannette   -   Jeannine   -   Jens   -   Jin   -   Joan   -   John   -   Jon   -   Jona   -   Joni   -   Jorn   -   Juan   -   Juna   -   June   -   Juno   -   Sean

Hoe spel ik de naam Jean?

Internationaal alfabet

 • J Jérusalem
 • E Edison
 • A Amsterdam
 • N New York

Nederlands alfabet

 • J Jordi
 • E Eva
 • A Ali
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • J Juliett
 • E Echo
 • A Alfa
 • N November

Zo spel je Jean met gebarentaal.

gebarentaal letter j
gebarentaal letter e
gebarentaal letter a
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Jean in braille

j
e
a
n

Zo sein je Jean in morsecode

· — — —
·
· —
— ·

Zo sein je Jean met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter j
nautische vlag letter e
nautische vlag letter a
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Jean bekijken?

Top 8 unisex met een J

Top 17 unisex met 4 letters