Jean

Betekenis Jean

God is genadig

Geslacht

Jean wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Jean is Frans

Jean is afgeleid van de naam Johannes

Naamsopbouw

Jean is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter J en is opgebouwd uit 2 klinkers (e, a) en 2 medeklinkers (j, n).

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Jean maak je ook deze 2 babynamen:

Geboortekaartjes met de naam Jean

Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

Beroemdheden met de naam Jean

Jean Paul Gaultier
Modeontwerper

Liedjes met de naam Jean

Billie Jean
Artiest: Michael Jackson

Billie Jean is een hitsingle uit 1983 van popster Michael Jackson. Het nummer is afkomstig van zijn album Thriller. "Billie Jean" wordt vaak gezien als het begin van zijn grote succes en werd wereldwijd een gigantische hit. Het leverde hem in thuisland de Verenigde Staten een nummer 1-hit op in de Billboard Hot 100 en ook in het Verenigd Koninkrijk bereikte de plaat de nummer 1 positie van de UK Singles Chart. In Nederland werd de plaat veel gedraaid op Hilversum 3 en werd een gigantische hit. De plaat bereikte de 2e positie in zowel de Nederlandse Top 40 als de TROS Top 50. In de Nationale Hitparade bereikte de plaat de 3e positie. In de Europese hitlijst op Hilversum 3, de TROS Europarade, bereikte de plaat de nummer 1 positie en stond ruim een half jaar in de lijst genoteerd. In België bereikte de single de nummer 1 positie in zowel de Vlaamse Ultratop 50 als de Vlaamse Radio 2 Top 30. Op 11 juli 2009 stond de plaat op nummer 1 in de Mega Top 50 van 3FM, iets meer dan twee weken na Jacksons dood. Billie Jean won twee Grammy Awards; voor Best Male R&B Vocal Performance en voor Best New Rhythm & Blues Song. Ook was het genomineerd voor Song of the Year, net als de opvolger Beat It.

Films met de naam Jean

Jean-Philippe (2006)

Jean-Philippe is een Franse film uit 2006, mede geschreven en geregisseerd door Laurent Tuel en met Fabrice Luchini in de hoofdrol, naast Johnny Hallyday als een fictieve versie van hemzelf. Fabrice is Johnny Hallyday's grootste fan. Op een dag wordt hij wakker in een parallelle wereld waar Johnny niet bestaat. Hopeloos gaat hij op zoek naar Jean-Philippe Smet. Hij vindt hem terug in de Parijse buitenwijken, als baas van een bowlingbaan. Fabrice probeert Jean-Philippe over te halen Johnny "te worden".

Namen die lijken op Jean

Dean   -   Jan   -   Jean Baptiste   -   Jean Claude   -   Jean Louis   -   Jean Luc   -   Jean Paul   -   Jean Pierre   -   Jens   -   Jin   -   John   -   Jona   -   Jorn   -   Juan   -   Juno   -   Sean

Hoe spel ik de naam Jean?

Internationaal alfabet

 • J Jérusalem
 • E Edison
 • A Amsterdam
 • N New York

Nederlands alfabet

 • J Jan
 • E Eduard
 • A Anna
 • N Nico

NAVO-alfabet

 • J Juliett
 • E Echo
 • A Alfa
 • N November

Zo spel je Jean met gebarentaal.

gebarentaal letter j
gebarentaal letter e
gebarentaal letter a
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Jean in braille

j
e
a
n

Zo sein je Jean in morsecode

· — — —
·
· —
— ·

Zo sein je Jean met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter j
nautische vlag letter e
nautische vlag letter a
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Jean bekijken?

Top 10 jongensnamen met een J

Top 10 jongensnamen met 4 letters