Viggo Geboortekaartje naam Viggo j2

Betekenis Viggo

Oorlog, Strijd (van Oudnoors element 'víg' = oorlog, vechten), iemand die in de wieg ligt van het oud-Noorse 'vöggr',)
Meer informatie

Geslacht

Viggo wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Viggo is Scandinavisch

Naamsopbouw

Viggo is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter V en is opgebouwd uit 2 klinkers (i, o) en 3 medeklinkers (v, g, g).

Populariteit van de naam Viggo

Viggo is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Viggo tussen 2004 en 2023. De naam Viggo is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Viggo is 31x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 9x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Viggo

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Viggo is een strijdbare en populaire jongensnaam. De naam Viggo, en Vigo, staan eigenlijk altijd wel in de top 10 jongensnamen die beginnen met een V. In het oud Duits is de naam Wigand en in het oud Noors komt Viggi ook voor. Viggo, ook wel gespeld als Wiggo, is een Noordse mannelijke naam. Er zijn twee hoofdtheorieën over de oorsprong ervan: 1) het is een gelatiniseerde vorm van de Oudnoorse naam Vigge, die ook voorkomt in de vorm van andere Germaanse namen, zoals Ludvig. Het komt van het oud-Noorse 'vig', wat 'vechten, vechten' betekent. 2) het is een variant van de IJslandse naam Vöggur, afkomstig van het oud-Noorse 'vöggr', "iemand die in een wieg ligt". 99% van de beroemde mensen met deze naam vind je in Noorwegen, Denemarken of Zweden. Viggo Peter Mortensen is een bekende acteur met de naam, en Viggo Kampmann oud minister-president van Denemarken. Viggo Brun was een bekend Noorse wetenschapper. In Nederland kennen we natuurlijk cabaretier Viggo Waas. De naam Viggo doet het ook goed bij kinderen van BA-ers (Bekende Amerikanen). Viggo Moriah Hanson (2008)zoon van de Amerikaanse muzikant Taylor Hanson. En Viggo Sebastian Turnbull ( 2017) is zoon van actrice Nadia Bjorlin en echtgenoot Grant Turnbull. Leuk weetje: De vrouwelijke variant is Vigga!

Beroemdheden met de naam Viggo

Viggo Brun
Wetenschapper

Viggo Brun was een Noors wiskundige. Hij studeerde aan de universiteit van Oslo en begon zijn carrière als wetenschapper aan de universiteit van Göttingen in 1910. In 1923 werd hij professor aan de Technische Universiteit in Trondheim en in 1946 aan de universiteit van Oslo.

Viggo Kampmann
Premier

Viggo Olfert Fischer Kampmann was een Deens sociaaldemocratische politicus en Deens premier van 19 februari 1960 tot 3 september 1962. Tijdens zijn ambt als eerste minister stond hij ook aan het hoofd van zijn partij Socialdemokraterne.

Viggo Mortensen
Acteur

Viggo Peter Mortensen jr. is een Amerikaanse acteur van Deens-Noorse afkomst. Hij werd genomineerd voor een Oscar, een Golden Globe en een BAFTA Award voor zijn rol in Eastern Promises.

Viggo Waas
Cabaretier

Viggo Waas (Amsterdam, 18 april 1962) is een Nederlands cabaretier, acteur, televisieprogrammamaker, schrijver, zanger en voetbaltrainer.

Boeken met de naam Viggo

Viggo en Vonkje
Auteur: Django Mathijsen

Viggo gaat zo op in het rijden op de botsautobaan dat hij niet merkt dat er een onweer losbarst… totdat de bliksem in zijn botsauto inslaat! Dan vliegt de botsauto in razende vaart naar de wolken en voert Viggo mee naar vreemde landen en verre oorden, waar hij vriendschap sluit maar ook moet vechten voor het leven van zijn nieuwe vrienden. En voor zijn eigen leven. Dit spannende boek is geschikt voor jonge lezers (vanaf circa acht jaar) en voor ouders die graag voorlezen.

Vigo Vampier en het bos van Bloedbaard
Auteur: Mirjam Mouse

Vigo Vampier en zijn vriendin Lin Suikerspin kunnen haast niet wachten tot de school weer begint. Nu ze in groep zes zitten krijgen ze vliegles. Eindelijk zullen ze overal zelf naartoe kunnen vliegen! In de herfstvakantie huren Vigo's ouders een huisje in een bos en Lin mag met ze mee. Tijdens een nachtwandeling in het bos zien Vigo en Lin iemand die verdacht veel lijkt op de man uit een sprookje Bloedbaard. Hij woont in een vervallen huisje en heeft een panter als huisdier. Vigo en Lin vinden hem doodeng, maar ze zijn ook nieuwsgierig. Als ze teruggaan naar Bloedbaards huis, zien ze dat de voordeur op een kier staat. Lin kan het niet laten om even binnen te gluren, maar dan....

Namen die lijken op Viggo

  -   Vigo

Hoe spel ik de naam Viggo?

Internationaal alfabet

 • V Valencia
 • I Italia
 • G Gallipoli
 • G Gallipoli
 • O Oslo

Nederlands alfabet

 • V Valentijn
 • I Iris
 • G Guus
 • G Guus
 • O Omar

NAVO-alfabet

 • V Victor
 • I India
 • G Golf
 • G Golf
 • O Oscar

Zo spel je Viggo met gebarentaal.

gebarentaal letter v
gebarentaal letter i
gebarentaal letter g
gebarentaal letter g
gebarentaal letter o

Zo schrijf je Viggo in braille

v
i
g
g
o

Zo sein je Viggo in morsecode

· · · —
· ·
— — ·
— — ·
— — —

Zo sein je Viggo met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter v
nautische vlag letter i
nautische vlag letter g
nautische vlag letter g
nautische vlag letter o

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Viggo bekijken?

Top 10 jongensnamen met een V

Top 10 jongensnamen met 5 letters