Kiki Geboortekaartje naam Kiki m2

Betekenis Kiki

Parel, Kind, Gehoornd, Zondag (van het Griekse Kiriaki/Κυριακή)
Meer informatie

Geslacht

Kiki wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Kiki is Spaans

Naamsopbouw

Kiki is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter K en is opgebouwd uit 2 klinkers (i, i) en 2 medeklinkers (k, k).

Populariteit van de naam Kiki

Kiki is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Kiki tussen 1996 en 2023. De naam Kiki is minder populair geworden.

 • Kiki is 100x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 10x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Kiki

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Kiki is een veelzijdige, korte en hippe Nederlandse meisjesnaam. Veelzijdig, want de naam Kiki is voornaam, bijnaam en achternaam. Het is een Vleivorm uit de kindertaal van Grietje en Grytsje. Die namen zijn op hun beurt weer afgeleid van Margaretha. En Margaretha komt van het Griekse margaritès, betekenis 'parel', wellicht terug te voeren op Iraans *m(a)rga-ahri-ita, 'geboren uit de vogelschelp’, namelijk uit de oester. Sommige bronnen geven Kiki een Spaanse oorsprong. Maar wereldwijd geven vooral ouders in Nederland, de UK, Denemarken en België deze naam aan hun kindje. Kiki is ook een korte vorm van verschillende namen, b.v. van namen die beginnen met "K". In het Grieks is het een verkleinwoord van Kiriaki (betekenis zondag) en in de Scandinavische landen van Christina (betekenis Christen). Bekende dragers van de naam zijn onder meer Kiki Byrne (mode ontwerper), Kiki Kogelnik (schilder) en Kiki Smith (artiest). In Nederland kennen we natuurlijk Kiki Bertens, onze meest succesvolle vrouwelijke tennisster. Als bijnaam komt de naam ook voor bij mannen. Kiki Musampa is een Nederlandse voetballer. Zijn werkelijke naam is Kizito.

Beroemdheden met de naam Kiki

Kiari Kiki Bosio
Voetbalster

Kiara Michelle "Kiki" Bosio (geboren op 3 november 1987) is een Amerikaanse voetballer uit Mission Viejo, Californië. Ze speelde als aanvaller voor FC Gold Pride en het Amerikaans vrouwenvoetbalelftal. Ze stond bekend om haar acrobatische flip-inworpen. Ze kwam ook uit voor Ajax America Women. Tevens speelde Bosio voor Orange County Waves. Ze scoorde drie doelpunten in negen reguliere seizoensoptredens toen het team het WPSL-kampioenschap 2011 won.

Kiki Shephard
Presentatrice

Kiki Shepard is een Amerikaanse tv-presentator, vooral bekend als de co-host van It's Showtime at the Apollo. Ze komt uit Tyler, Texas. Shepard heeft ook gewerkt als actrice en stemacteur.

Kiki Byrne
Modeontwerpster

Kiki Byrne was een in Noorwegen geboren, in Londen gevestigde modeontwerper die eind jaren vijftig en zestig vooral wordt herinnerd als rivaal van Mary Quant op de King's Road.

Kiki Musampa
Voetballer

Kizito "Kiki" Musampa is een Congolees-Nederlands voetbaltrainer en voormalig profvoetballer. Musampa kwam tijdens zijn voetbalcarrière uit voor Ajax, Girondins de Bordeaux, Málaga, Atlético Madrid en Manchester City en in zijn nadagen voor Trabzonspor, AZ, FC Seoul en Willem II.

Kiki Bertens
Tennis speler

Namen die lijken op Kiki

Kick   -   Kik   -   Miki   -   Niki

Hoe spel ik de naam Kiki?

Internationaal alfabet

 • K Kilogramme
 • I Italia
 • K Kilogramme
 • I Italia

Nederlands alfabet

 • K Kevin
 • I Iris
 • K Kevin
 • I Iris

NAVO-alfabet

 • K Kilo
 • I India
 • K Kilo
 • I India

Zo spel je Kiki met gebarentaal.

gebarentaal letter k
gebarentaal letter i
gebarentaal letter k
gebarentaal letter i

Zo schrijf je Kiki in braille

k
i
k
i

Zo sein je Kiki in morsecode

— · —
· ·
— · —
· ·

Zo sein je Kiki met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter k
nautische vlag letter i
nautische vlag letter k
nautische vlag letter i

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Kiki bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een K

Top 10 meisjesnamen met 4 letters