Tim Geboortekaartje naam Tim j2

Betekenis Tim

God Trotsmakend, Eer
Meer informatie

Geslacht

Tim wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Tim is Engels

Naamsopbouw

Tim is een korte naam en bestaat uit 3 letters. De naam begint met de letter T en is opgebouwd uit 1 klinker (i) en 2 medeklinkers (t, m).

Populariteit van de naam Tim

Tim is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Tim tussen 1978 en 2023. De naam Tim is minder populair geworden.

 • Tim is 113x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 16x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Tim

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Tim is een jongensnaam. De naam Tim is een verkorte versie van de naam van twee heiligen, Timoteüs of Timotheus, hetgeen letterlijk 'God-vrezend' of 'God-erend' betekent en ook Timon. Timoteüs of Timotheus was een leerling van de apostel Paulus en de eerste bisschop van Efeze. Het Nieuwe Testament bevat twee brieven van Paulus aan Timoteüs: 1 Timoteüs en 2 Timoteüs. Er is onder bijbelwetenschappers consensus dat deze brieven waarschijnlijk pseudepigrafisch zijn. Eh.. wattus, dat ze niet door Paulus zelf zijn geschreven. Terug naar Tim! Nederlandse spelvormen van de naam Tim zijn ook Thijmen of Tijmen. De naam wordt ook in België regelmatig gegeven. Maar ook in alle landen om ons heen is de naam populair bij ouders. In Frankrijk, Zweden en Duitsland wordt de naam ook regelmatig aan een zoon gegeven. In de Verenigde Staten wordt de naam het meest gegeven, maar daar is het eigenlijk altijd een verkorting van Timothy, zoals bijvoorbeeld bij Samuel Timothy "Tim" McGraw, een zeer bekende country zanger in de VS> Bekende andere dragers van de naam zijn onder meer Tim "Avicii" Bergling (DJ) en Tim Robbins (acteur). Tim Akkerman (muzikant) en Tim Coronel (autocoureur) zijn bekende Nederlanders met deze naam. De naam Tim doet het ook goed bij schrijvers en regisseurs. Tim Taylor is het hoofdpersoon in de TV serie Home Improvement, Dr Tim Whatley in Seinfeld en Tiny Tim Cratchit in A Christmas Carol. Er is zelfs een film met de titel TIm, en een Vlaamse tv serie is ook vernoemd naar de hoofdrolspeler, inderdaad, Tim.

Beroemdheden met de naam Tim

Tim Krul
Voetballer

Timothy Michael Krul is een Nederlands doelman in het betaald voetbal. Hij verruilde Brighton & Hove Albion in juli 2018 transfervrij voor Norwich City. Krul debuteerde in 2011 in het Nederlands voetbalelftal. Hij deed ook aan handbal.

Tim Robbins
Acteur

Timothy Francis Robbins is een Amerikaans acteur, filmproducent, filmregisseur, scenarioschrijver en zanger. Hij won de Oscar voor beste mannelijke bijrol voor Mystic River. Op 10 oktober 2008 kreeg Robbins een ster op de beroemde Hollywood Walk of Fame. Hij kreeg goede kritieken in 1992 voor zijn hoofdrol als amorele filmbaas in The Player. Robbins speelde dan samen met Morgan Freeman in The Shawshank Redemption, gebaseerd op een novelle van Stephen King.

Tim Krabbé
Schrijver

Hans Maarten Timotheus Krabbé is een Nederlands schrijver en schaker. Naast romans schreef hij verschillende boeken over zijn twee grootste passies: schaken en wielrennen. Krabbé's genres zijn: poëzie, roman, novelle, korte verhaal, column, essay en biografie. Krabbé is de auteur van het 74ste Boekenweekgeschenk, Een Tafel vol Vlinders, dat in de Boekenweek van 2009 verscheen. Bekende boeken (en verfilmingen) zijn onder andere Spoorloos en Het gouden ei.

Tim Hardin
Zanger

Tim Hardin was een Amerikaanse folkzanger die vooral in de jaren zestig opviel door zijn optreden op het Woodstock-festival en zijn bijdragen in de fameuze folkscene van Greenwich Village.

Tim Coronel
Autocoureur

Tim Alfa Coronel is een Nederlandse coureur. Hij is de tweelingbroer van Tom Coronel. De Coronels zijn met name bekend van de tourwagenracerij en deelname aan de Dakar Rally.

Tim Hofman
Presentator

Muziek met de naam Tim

Tim
Artiest: Album

Tim (gestileerd geschreven als TIM) is het postume derde studioalbum van de Zweedse dj Tim Bergling, bekend onder artiestennaam Avicii. Het album is uitgekomen op 6 juni 2019. De naam van het album is een verwijzing naar de voornaam van Bergling, die op 20 april 2018 zelfmoord pleegde. De opbrengst van de albumverkoop gaat naar de Tim Bergling Foundation, een goed doel gericht op mentale gezondheid en zelfmoordpreventie.

Tim
Artiest: Wim De Craene

Tim is een Nederlandstalig liedje van de Belgische zanger Wim De Craene uit 1975. Hoewel het nummer oorspronkelijk niet op single verscheen, is het liedje een van de bekendere uit zijn œuvre. Het gaat eigenlijk over De Craenes zoon, Ramses, maar omdat zijn naam te lang was voor het nummer koos De Craene voor de naam van de zoon van een kennis. "Tim" verscheen op zijn album Alles Is Nog Bij Het Oude. Pas in 2019 verscheen het nummer voor het eerst op single, bij BLP Records.

Films met de naam Tim

T.I.M. (2014)

T.I.M. is een Nederlandse familiefilm uit 2014, geregisseerd door Rolf van Eijk. De muziek is van Bart Westerlaken. De film ging op 8 januari 2014 samen met vijf andere films in première op een speciale dag voor kinderen in de Amsterdamse bioscoop Pathé Arena, georganiseerd in samenwerking met Zapp, een kinderprogrammablok op de Nederlandse televisie. De eerste uitzending op televisie was op 2 februari 2014 op Nederland 3. De film heeft als alternatieve titel The Incredible Machine en was tijdens de productie bekend als Voorbij de blauwe vuurtoren. Het verhaal speelt zich af in een retro-toekomstwereld, begonnen als hommage aan de Amerikaanse sciencefictionfilm Blade Runner (1982). De stad wordt gevormd door torenhoge gebouwen, allen eentonig en grijs, gemaakt van beton. Het is er muf en mistig.

Tim

Tim is een Vlaamse jeugd serie, geschreven door Louis De Groof, geproduceerd door Rik Van den Abbeele en geregisseerd door Jef Ceulemans. Tim is een student die een eindwerk maakt over magie. Zijn onderzoek leidt hem naar het plaatsje Solem, waar schijnbaar geheimzinnige dingen gebeuren. Hij komt er in contact met de heks Ilona die hem de beginselen van de magie bijbrengt. Uit nieuwsgierigheid wil hij hogere magie proberen, maar omdat hij een beginneling is, loopt er wat verkeerd en verandert hij in een auto.

Tim (1979)

Tim is een van de eerste films met Mel Gibson in de hoofdrol. Het is een romantisch drama naar het boek van Colleen McCullough. Tim is een jongeman met een intelligentie van ver beneden het gemiddelde. Voor zijn werk bouwt hij dingen voor mensen, waarbij vaak misbruik van hem wordt gemaakt. Mary vraagt hem om voor een dag in haar tuin te komen werken. Die ene dag verandert al snel in een aantal weken. Mary en Tim worden goede vrienden. Al snel groeit het wantrouwen van anderen over de vriendschap van de twee, en steeds vaker wordt Mary ervan beschuldigd Tim te misbruiken.

Organisaties met de naam Tim

Telecommunicatiebedrijf: Telecom Italia Mobile

Gruppo TIM, Telegroupe Italia Mobile, juridisch TIM S.p.A., ook bekend als de TIM Group in het Engels, is een Italiaans telecommunicatiebedrijf met hoofdkantoren in Rome, Milaan en Napels, dat vaste telefonie en DSL-datadiensten levert. Het is de grootste Italiaanse aanbieder van telecommunicatiediensten in omzet en abonnees.

Namen die lijken op Tim

Jim   -   Kim   -   Pim   -   Thom   -   Ties   -   Tigo   -   Tije   -   Tijl   -   Tijn   -   Tijs   -   Timme   -   Timo   -   Timon   -   Timoteo   -   Timothy   -   Tom

Hoe spel ik de naam Tim?

Internationaal alfabet

 • T Tripoli
 • I Italia
 • M Madagaskar

Nederlands alfabet

 • T Tamara
 • I Iris
 • M Mila

NAVO-alfabet

 • T Tango
 • I India
 • M Mike

Zo spel je Tim met gebarentaal.

gebarentaal letter t
gebarentaal letter i
gebarentaal letter m

Zo schrijf je Tim in braille

t
i
m

Zo sein je Tim in morsecode

· ·
— —

Zo sein je Tim met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter t
nautische vlag letter i
nautische vlag letter m

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Tim bekijken?

Top 10 jongensnamen met een T

Top 10 jongensnamen met 3 letters