Kasper Geboortekaartje naam Kasper j2

Betekenis Kasper

Schatbewaarder (van Perzische 'kandschwar')
Meer informatie

Geslacht

Kasper wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Kasper is Nederlands

Kasper is afgeleid van de naam Casper

Naamsopbouw

Kasper is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter K en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, e) en 4 medeklinkers (k, s, p, r).

Populariteit van de naam Kasper

Kasper is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Kasper tussen 1998 en 2023. De naam Kasper is minder populair geworden.

 • Kasper is 50x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Kasper

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Kasper is een mooie, stoere jongensnaam. Je zou kunnen denken dat het een Nederlandse naam is, maar de naam komt al eeuwen in alle Scandinavische landen voor. De naam wordt het meest in Denemarken gegeven, maar ook in Noorwegen en Zweden is de naam erg populair, De naam wordt ook iets vaker door Belgische ouders gegeven dan door Nederlandese. De naam Kasper is afgeleid van de naam Casper, of nog preciezer, van de naam Caspar. Caspar is de legendarische naam van een der drie Wijzen uit het Oosten (Drie Koningen, zie ook Balthazar en Melchior). De betekenis is onzeker, de naam wordt wel verklaard uit Perzisch kandschwar 'schatbewaarder'. Kerkelijke feestdag: 6 januari. Kas is een verkorte vorm van Kasper. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de Deense voetballer Kasper Dolberg en Kasper Schmeigel. In Nederland kennen we onder andere cabaretier Kasper van der Laan. De naam komt ook voor als achternaam, bijvoorbeeld bij de Duitse kardinaal Walter Kasper. Kasper is ook een Belgische stripreeks.

Beroemdheden met de naam Kasper

Kasper Hjulmand
Voetbaltrainer

Kasper Hjulmand (Aalborg, 9 april 1972) is een Deens voetbalcoach en gewezen voetballer. Hij trad op 1 juli 2020 aan als bondscoach van Denemarken. Daarvoor was hij van 2016 tot 2019 trainer van FC Nordsjælland.

Kasper van der Laan
Cabaretier

Kasper van der Laan (Poortugaal, 27 april 1981) is een Nederlands stand-upcomedian en cabaretier. Als tekstschrijver is hij actief voor Dit Was Het Nieuws.

Kasper Dolberg
Voetballer

Kasper Dolberg Rasmussen (Silkeborg, 6 oktober 1997) is een Deens voetballer die doorgaans als centrumspits speelt. Hij verruilde in augustus 2019 Ajax voor OGC Nice dat € 20.500.000,- voor hem betaalde. Dolberg debuteerde in 2016 in het Deens voetbalelftal.[3] Op 8 november 2021 maakte Dolberg bekend dat hij aan diabetes type 1 lijdt maar dat zijn voetbalcarrière niet in het gedrang komt.

Kasper van Kooten
Acteur

Kasper van Kooten (Zuidoostbeemster, 17 december 1971) is een Nederlands acteur en cabaretier. Daarnaast is hij onder meer drummer, zanger, songwriter, componist, arrangeur, auteur en presentator. Hij is vooral bekend van de televisieseries All Stars, Toscane en De co-assistent.

Boeken met de naam Kasper

Kasper wordt een kip
Auteur: Sam Copeland

'Kasper wordt een kip' is deel 1 in de hilarische serie voor jongens én meisjes. Piekeraar Kasper is de nieuwe favoriete antiheld waarmee iedere lezer vriendschap sluit. In de nieuwe hilarische serie voor jongens en meisjes maken we kennis met piekeraar Kasper. Hij heeft iets ontdekt waar hij zich écht zorgen over begint te maken: hij verandert op de gekste momenten ineens in een dier! Hij weet nooit welk dier – van het ene op het andere moment is hij een vlo, een duif of een neushoorn. Samen met zijn beste vrienden start Kasper een onderzoek, want hij móét weten wat er met hem aan de hand is, en wat hij eraan kan doen. Straks overkomt het hem als hij in de spotlights van de schoolmusical staat… Kasper wordt een kip is het eerste deel in de supergrappige driedelige serie voor jongens en meisjes vanaf 8 jaar. De serie is geschreven door literair agent Sam Copeland, en komisch geïllustreerd door Sarah Horne. Het debuut is in 19 landen vertaald en de filmrechten zijn verkocht aan productiemaatschappij Skydance. Kasper is de nieuwe favoriete antiheld waarmee iedere lezer vriendschap sluit – of hij nu een muis, een duif, of een slang is. Of misschien uiteindelijk een… kip?

De K van Kasper
Auteur: Karel Eykman

Kasper weet wat letters zijn. Hij kan ze aanwijzen in zijn voorleesboek, in de krant van pappa en soms zijn ze ook wel op televisie. Hij kan nog niet helemaal lezen, maar hij weet wel wat de beste letter is. Dat is zijn eigen letter, de K van Kasper. De vijfjarige Kasper kan al één letter lezen en is hard op weg naar de volgende. Zijn wereld breidt zich in snel tempo uit. In ontroerende miniaturen verbeeldt Karel Eykman het universum van het jongetje. Patsy Backx tekent voor de illustraties.

Kasper
Auteur: Stephen Desberg

Kasper (Frans: Gaspard de la nuit) is een stripreeks geschreven door Stephen Desberg met tekeningen van Johan De Moor. De reeks werd uitgegeven door Casterman.

Films met de naam Kasper

Kasper in de onderwereld (1979)

Kasper in de onderwereld is een België uit 1979. Drama van Jef van der Heyden.Een geesteszieke concertpianist is ervan overtuigd dat zijn geliefde zich in de onderwereld bevindt en begint een ware schimmenjacht om haar terug te vinden... Een picturaal erg fraaie verfilming van De goden moeten hun getal hebben, de magisch-realistische roman van Hubert Lampo.

Namen die lijken op Kasper

Casper   -   Jasper

Naamdag van Kasper

06 januari

Hoe spel ik de naam Kasper?

Internationaal alfabet

 • K Kilogramme
 • A Amsterdam
 • S Santiago
 • P Paris
 • E Edison
 • R Roma

Nederlands alfabet

 • K Kevin
 • A Ali
 • S Samira
 • P Patrick
 • E Eva
 • R Ruben

NAVO-alfabet

 • K Kilo
 • A Alfa
 • S Sierra
 • P Papa
 • E Echo
 • R Romeo

Zo spel je Kasper met gebarentaal.

gebarentaal letter k
gebarentaal letter a
gebarentaal letter s
gebarentaal letter p
gebarentaal letter e
gebarentaal letter r

Zo schrijf je Kasper in braille

k
a
s
p
e
r

Zo sein je Kasper in morsecode

— · —
· —
· · ·
· — — ·
·
· — ·

Zo sein je Kasper met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter k
nautische vlag letter a
nautische vlag letter s
nautische vlag letter p
nautische vlag letter e
nautische vlag letter r

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Kasper bekijken?

Top 10 jongensnamen met een K

Top 10 jongensnamen met 6 letters