Melvin Geboortekaartje naam Melvin j2

Betekenis Melvin

Uit Malleville, (Bewapende) Leider
Meer informatie

Geslacht

Melvin wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Melvin is Iers en Schots.

Naamsopbouw

Melvin is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter M en is opgebouwd uit 2 klinkers (e, i) en 4 medeklinkers (m, l, v, n).

Populariteit van de naam Melvin

In de grafiek zie je de populariteit van de naam Melvin tussen 1987 en 2010.

 • Melvin is 10x gegeven als voornaam in 2010

Like

Deze naam is 9x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Melvin

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Melvin is een mannelijke voornaam en achternaam, waarschijnlijk een variant van Melville en een afstammeling van de Franse achternaam de Maleuin en de latere Melwin. De naam kan ook worden gespeld als Melvyn of, in het Welsh, Melfyn en de naam Melivinia of Melva kan een vrouwelijke vorm worden gebruikt. Veel Engelse voornamen zijn afgeleid van familienamen of achternamen. En die familienamen of achternamen zijn vaak weer te herleiden naar een locatie (regio, stad of dorp), een omschrijving van een locatie (in bos, bij water, op de hei), stad of dorp, een beroep of een uiterlijk kenmerk (rood haar, donkere huid, grote neus (ja, echt waar)) De naam is van Normandisch-Franse oorsprong, oorspronkelijk Malleville, wat zich vertaalt naar 'slechte stad'. Een beroemde drager van deze achternaam was de Amerikaanse auteur Herman Melville (1819-1891), die verschillende romans schreef waaronder Moby-Dick. De naam Melvin is waarschijnlijk in Schotland in gebruik genomen als gevolg van de Normandische verovering van Engeland. De naam werd al in de 19e eeuw als voornaam gebruikt bij Engelssprekende bevolkingsgroepen. De naam Melvin wordt het meest gegeven door ouders in de VS, maar de naam is ook populair bij ouders in Franrkijk, Scandinavië en België. Je komt de naam Melvin wereldwijd over tegen. Bekende dragers zijn onder meer de Amerikaanse rapper Melvin Calhoun, de Mexicaanse voetballer Melvin Brown en de wetenschapper met de mooiste naam, Melvin Calvin... In Nederland kennen we onder meer de voetballers Melvin Platje en Melvin Vissers, in België vooral tekenaar Mister Melvin en het modemerk Melvin. De naam Melvin doet het ook goed bij regisseurs en schrijvers. Melvin Jones is het hoofdpersoon in de film "Sailor Beware", Melvin Frohike een personage in 'The X files" en Melvin Palmer in 'Boston Legal".

Beroemdheden met de naam Melvin

Melvin Calvin
Wetenschapper

Melvin Calvin (Saint Paul (Minnesota), 8 april 1911 – Berkeley (Californië), 8 januari 1997) was een Amerikaans ingenieur en scheikundige die samen met Andrew Benson en James Bassham de Calvincyclus heeft ontdekt. In 1961 werd hem hiervoor de Nobelprijs voor de Scheikunde toegekend.

Melvin Manhoef
Atleet

Melvin Manhoef (Paramaribo, 11 mei 1976) is een Surinaams-Nederlands kickbokser en MMA-vechter. Hij was van 10 september 2005 tot 2007 kampioen lichtzwaargewicht (tot 95 kilo) van de MMA-organisatie Cage Rage en werd in augustus 2009 kampioen middengewicht (tot 85 kilo) bij kickboksorganisatie It's Showtime. Daarnaast kwam hij uit bij onder meer de organisaties K-1, Strikeforce en Bellator MMA.

Mevlin Twellaar
Roeier

Melvin Twellaar (Den Horn, 23 december 1996) is een Nederlands roeier, die bij de Olympische Spelen van 2020 zilver wist te behalen in de dubbeltwee. In 2022 werd hij bij de Europese Kampioenschappen in München kampioen in de skiff.[

Mister Melvin
Kunstenaar

Wout Schildermans is een Belgische illustrator, schilder en grafisch ontwerper. Hij werkt onder de pseudoniemen Melvin of Mister Melvin voor uitgeverijen, reclamebureaus en productiemaatschappijen. Hij is het meest opmerkelijk als de meest prominente illustrator van de kinderboeken van Stefan Boonen, die vaak gebruik maken van stripachtige geïllustreerde sequenties.

Melvin Calvin
Wetenschapper

Melvin Calvin was een Amerikaans ingenieur en scheikundige die samen met Andrew Benson en James Bassham de Calvincyclus heeft ontdekt. In 1961 werd hem hiervoor de Nobelprijs voor de Scheikunde toegekend.

Melvin Brown
Voetballer

Melvin Brown Casados ​​is een Mexicaanse ex-profvoetballer die als centrale verdediger speelde. Brown maakte zijn debuut in de Primera División met Cruz Azul in de Apertura van 2001 en werd al snel een steunpilaar bij de verdediging van de club.

Kutt Calhoun
Rapper

Melvin Lewis Calhoun Jr., beter bekend onder zijn artiestennaam Kutt Calhoun, is een Amerikaanse rapper en zakenman uit Kansas City, Missouri.

Melle Mel
Zanger

Melle Mel, artiestennaam van Melvin Glover (The Bronx, New York, 15 mei 1961) ook wel bekend als Grandmaster Melle Mel, is een Amerikaanse hiphopmuzikant. Hij is een van de pioniers van de old-school hip-hop als lead rapper en de belangrijkste songwriter van Grandmaster Flash and the Furious Five. Melle Mel kreeg bekendheid als lid van Grandmaster Flash and the Furious Five. In hun meest bekende single "The Message" rapt hij samen met frontman Grandmaster Flash.

Films met de naam Melvin

Melvin and Howard (1980)

Melvin and Howard is een film van regisseur Jonathan Demme uit 1980. Het verhaal is van de pechvogel Melvin E. Dummar, die beweerde een testament te hebben ontvangen waarin hij werd benoemd tot erfgenaam van het fortuin van Howard Hughes.

Melvin (2009)

Melvin is een film van regisseur Henry Weintraub uit 2009Melvin, een middelbare scholier die er niet bij hoort, wordt het slachtoffer van een irritante grap. Nu zal hij reageren op iedereen die hem onrecht heeft aangedaan... en zelfs op sommigen die dat niet hebben gedaan.

Namen die lijken op Melvin

Kelvin

Hoe spel ik de naam Melvin?

Internationaal alfabet

 • M Madagaskar
 • E Edison
 • L Liverpool
 • V Valencia
 • I Italia
 • N New York

Nederlands alfabet

 • M Mila
 • E Eva
 • L Lorenzo
 • V Valentijn
 • I Iris
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • M Mike
 • E Echo
 • L Lima
 • V Victor
 • I India
 • N November

Zo spel je Melvin met gebarentaal.

gebarentaal letter m
gebarentaal letter e
gebarentaal letter l
gebarentaal letter v
gebarentaal letter i
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Melvin in braille

m
e
l
v
i
n

Zo sein je Melvin in morsecode

— —
·
· — · ·
· · · —
· ·
— ·

Zo sein je Melvin met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter m
nautische vlag letter e
nautische vlag letter l
nautische vlag letter v
nautische vlag letter i
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Melvin bekijken?

Top 10 jongensnamen met een M

Top 10 jongensnamen met 6 letters